קטנוע 250 וביטוח חובה

קטנוע 250 וביטוח חובה

שלום לכולם. 9 שנים עברו מאז שנפרדתי מהטייפון 125 שלי. בזמנו עשיתי את זה כי עברתי להונג קונג, שם לא הייתי צריך רכב כלל.
חזרתי לפני שנתיים וחצי, ומכיוון שאני ואשתי לא יכולים להחזיק שני רכבים, ומכיוון שאני גר 4 ק"מ ממקום העבודה שלי (רחובות->פארק המדע), אני שוקל לחזור לקטנוע. אופניים מספקים אותי בשביל להגיע לעבודה, אבל אני שוקל לקנות קטנוע בשביל הפעם-פעמיים בשבוע שאני יוצא מרחובות.

מכיוון שלרוב מדובר בכבישים מהירים (ת"א,פ"ת,הוד השרון), אני רוצה ללכת לכיוון ה250.

יש הצעה של אלבר לליסינג תפעולי על דיאלים S3 250 סמ"ק, במחיר של 1900+649X18 חודשים.
זה כולל שירותי חילוץ וגרירה וטיפולים.

שאלותיי:

1. קודם כל הנושא הבטיחותי - מכיוון שלא רכבתי 9 שנים, איך הייתם ממליצים לחזור לרכיבה? לקחת שיעורים?
2. ביטוח חובה - מה העלות המשוערת?
3. האם כדאי לעשות מקיף?
4. מישהו מכיר את הקטנוע? יכול לתת המלצות?
5. האם העסקה משתלמת(אף פעם לא ידעתי להעריך עסקאות ליסינג, לא מבין איך לשקלל את ירידת הערך)? העלות המלאה של הקטנוע ~25K. מה עוד אפשר להשיג בקטגוריה הזו?

תודה מראש על התשובות.

אם פי 3

New member
כמה תשובות

1. גמני חזרתי לרכב אחרי הפסקה ארוכה. אפשרות אחת היא לקחת שיעור-שניים לרענון. אפשרות שניה - למצוא מגרש ריק ודרך להביא אליו קטנוע (אולי קטנוע מבחן, שיש עליו ביטוח כך שמישהו אחר יכול להביא לך אותו אל המגרש), ולתרגל קצת שם - ובכל מקרה, להתחיל לרכב בכביש הציבורי בזהירות יתר, עד שתחזור לכושר. בהמשך, כדאי גם אימון רכיבה מתקדמת.

2. ביטוח חובה - גגל "מחשבון ביטוח חובה" ותקבל את העלות המדויקת, בהתייחס לפרמטרים האישיים שלך.

3. מקיף - כדאי מאד לעשות צד ג'. לגבי מקיף - תלוי בערך הכלי, וביכולת שלך לספוג מקרה של אובדן (תאונה או גניבה).

4+5. מדובר על קטנועים ועסקה מסוג חדש לחלוטין בארץ, כך שעוד אין ממש נסיון איתם (מדובר ממש על ימים ראשונים).

מציעה לך לשקול קניית כלי משומש (אפילו משומש-חדש, אם יכול להרשות לעצמך), כך שתספוג את ירידת הערך הראשונית, ויהיה לך פחות כואב אם שכר הלימוד הראשוני יכלול כמה החלקות קלות (בתקווה שלא תאונות ממש, אבל גם החלקה ממצב זחילה או עמידה יכולה לגרום לשריטות מכוערות בפלסטיקה).
יש הרבה כלים אפשריים בקטגוריה. אישית - רוכבת על JM250, ומאד מרוצה.

למעלה