קטנוע 250 או 400 ואיזה?

• פותח הנושא Axiel
  • פורסם בתאריך

Axiel

New member
קטנוע 250 או 400 ואיזה?

היי!
כן, כן... בטוח ראיתם דיון כזה ורבים כמוהו.
אני אשתדל לצמצם את זה לכמה תהיות

אני סטודנט בן 24 עם רשיון A1 חדיש ומחפש קטנוע.
אני נוסע הרבה בבין עירוני ומדי פעם נוסע גם בעיר. הנסיעות שלי ברובן הן ראש העין, הרצליה וראשון לציון.
עד עכשיו נסעתי בתחבורה ציבורית ובממוצע נסעתי כ4-5 שעות ביום עמוס, די נמאס.
סה"כ הקטנוע יהיה מחליף לרכב ואיתו אעשה קניות, נסיעות יומיות וישנה מורכבת שהייתי רוצה שיהיה לה נוח (;

ברוב המקומות ממליצים על האקסיבו ואין לי שום בעיה עם ההמלצה.
מה שכן מפריע זה הנוכחות הדי חלשה שלו והעובדה שאני אבלה את רוב הנסיעות שלי בין 100 ל- 120 קמש.

התקציב שלי לא מרקיע שחקים ואני מקווה להסתדר בכ-18000 שקל (לא כולל מיגון וביטוח)

ההתלבטות שלי היא האם זו אפשרות שכדאי לשקול בכלל?
רוב כלי ה-400 במחירים האלה מגיעים אחרי לפחות 45000 ק"מ. מה שכן, רוב האנשים שקונים בורגמן או מג'סטי לא מתעללים בהם כמו שראיתי ג'וימקסים למיניהם.
השאיפה היא שהכלי יחזיק לפחות שנתיים ולא יצא לתיקונים יותר מאשר רשום בטיפולים השגרתיים.

התהיה השניה היא הביקורות. גם המג'סטי וגם הבורגמן קיבלו ביקורות נוקבות על מנוע מווברץ והרגשה מעט לא יציבה במהירויות גבוהות שזו הסיבה העיקרית שאני מחפש כלי עם נפח מעט יותר גדול.
גם אם נסיעת המבחן תהיה חלקה, אני בספק אם אוכל להגיד את אותו הדבר על כלי שעבר את מחצית חייו.

אז רציתי להתייעץ עם אלו מכם שנוסעים על בורגמן\מג'סטי\xevo וכדומה מה כדאי לפני שאני אתחיל לחפור ביד 2 ולחפש מציאות.
כל דיעה תתקבל בברכה :)

Yemeth

New member
אספר על בורגמן 400

היה לי אחד, שנת 2007.
שים לב שיש הבדל תהומי בינו לבין המודלים הישנים יותר והוא הרבה יותר טוב.

ככה:
- לא היו ויברציות מפריעות כלל. המנוע שונה לגמרי מהמנוע של הדגם הישן אגב.
- תא מטען ענק! מעולה לקניות ועוד. תא המטען בסילברווינג הנוכחי מצחיק לעומתו.
- חסכוני ביותר. עשיתי נסיעות דומות לשלך (כמעט הכל בין עירוני, טיפה פקקים באיזור הכפר הירוק) וקיבלתי צריכה ממוצעת של 1:27.
-התנהגות הכביש הייתה בסדר גמור. לא משהו מיוחד אך ממש לא עלה נידף ברוח.
- ברקסים מעולים.
- הוא גדול ומלא פלסטיקה, מאוד מנופח. צריך להתרגל.
- נוח מאוד.

באופן אישי החלפתי אותו לאופנוע כי פשוט רציתי אופנוע. באופן אובייקטיבי באמת אין לי שום דבר רע לכתוב עליו כי הוא עשה הכל טוב והרגיש ממש איכותי.

Axiel

New member
כמה קמ עשית?

לא חשבתי על ללכת על שנתון פחות מ-2007 או 2008.
יש משהו שאולי היית משנה בו? משהו אולי מבחינת טיפולים או דברים שגרתיים חוץ מהגודל שצריך להתרגל אליהם?

ממש תודה אגב :)

Yemeth

New member
לא הרבה, אלפים מעטים

זה היה בתקופה שרק נסעתי ללימודים פעמיים בשבוע וטיולי סופ"ש ובגלל זה גם החלפתי למשהו יותר משעשע.
לא אוכל לעזור הרבה עם עלויות טיפולים וכו'.

אם פי 3

New member
במהירויות שאתה מדבר עליהן

קטנוע 250 חי מצוין, עם רזרבות.

בגדול - קטנוע 250, באמת מסוגל לעשות הכל. כולל כבישים מהירים.
אם יש לך הרבה מטען - הג'וימקס הוא מעולה, עם תא מטען גדול, ועם תוספת ארגז, הוא ממש מכיל המון.
קטנוע 400 יכול להיות יותר נוח (כמה נסועה, קילומטראז', יוצא לך לעשות? זמן בתח"צ זה לא ממש מדד...) - למרות שגם אני נתקלתי בנטיה שלהם לווברץ (לגבי רובם רק בקריאה, על המקסים הרגשתי את זה היטב). לרכוב מרחקים ארוכים על כלי מווברץ זה מבאס, כי התחושה ממשיכה גם אחרי שיורדים (גם כשברכיבה עצמה אתה כבר רגיל ולא מרגיש את זה).

מצד שני, ב-400 כבר יש קפיצת מדרגת ביטוח.

עוד שיקול - אני מבינה שמדובר על קטנוע ראשון (או לפחות קפיצה מ-125). אני חושבת שעדיף להתחיל בהדרגה, ולא ישר לקפוץ לעוצמות הגבוהות. 250 זה ממש לא מעט.

שיהיה בהצלחה - ואחרי זמן התרגלות, מומלץ לקחת קורס רכיבה מתקדמת.

Axiel

New member
הקטע הוא....

זה כן הקטנוע הראשון אבל עשיתי את הלמידה שלי על וולף 250 ועל כביש מהיר על 100 הוא כבר הרגיש מתאמץ ולא יציב, הנחתי שקטנוע בנפח דומה ינהג באותה צורה.

אבל אני אעשה גם נסיעת מבחן לפני שאני עושה את הקנייה אז אני אראה בעצמי אבל קטנוע 250 זה בהחלט שיקול.

תודה! :)

Axiel

New member
שכחתי לציין

נוסע בין 30 ל 60 ק"מ ביום, אני מעריך.

אם פי 3

New member
יכול להיות שזה היה הכלי הספציפי

מרכיבת המבחן שלי על הוולף (קראתי עכשיו שוב את הפוסט שכתבתי אז), התרשמתי שבאמת היכולות שלו דומות ליכולות של ה-JM250 שעליו רכבתי (אז) בשגרה - אבל זה הרבה יותר מ-100... אמנם השעון מזייף, אבל זה בערך עוד 30-40%.

שיעורי רכיבה, הם נסיון מאד מועט.

לאור הנתונים שאתה מציג, אני ממליצה לך להסתפק כרגע ב-250.
ג'ומקס (אני אוהבת את ה-JM..) .או קסבו, או אחד אחר שנוח לך.

לא מומחה גדול

אבל אם חשובה לך הנוחות של המורכבת, x evo לא ממש יעשה איתה חסד, אלא אם כן אתה אוהב אותה ממש צמוד אליך...

ל-x evo יש כמה וכמה יתרונות (מרווח טיפולים גדול, יותר כח ואומרים שגם אמינות), אבל הפרמטר של הנוחות חלש מאוד אצלו, בפרט אם אתה מעל 1.70 מ'. בתחום הזה, הג'וימקס לוקח אותו בהליכה.

billy milligan

New member
אני עם JM250 שנת 2008

עוד מעט סוגר 50K

חוץ מטיפולים שאני מקפיד לעשות פחות או יותר בזמן, הוא לא רואה מוסך. (טפו טפו טפו...)
נוח לי לרכב עליו לכל מקום והוא מונע ממני להשתולל כמו שבטח הייתי עושה עם כלי יותר חזק.
כמו שנאמר הביטוח הוא שיקול כלכלי לא קטן מעבר לעלות החד פעמית של הכלי ושל המיגון.

יש בו מספיק מקום אכסון לקניות בסופר, להובלה של שידה מאיקאה ולאחרונה הובלתי עליו גם כלוב גדול לכלב (אשכרה הרגשתי כמו מכונית).

הנסיך.

New member
אתה שואל כאילו לא קראת פה מעולם

סילבר 400 הוא הקטנוע בשבילך - שנים 2006-2007 מתאימים לרשיון A1, נמכרים במחיר של ארבע ג'ינסים של דיזל ונוסעים כמו קטרים.
את שלי קניתי עם 24 אלף 'ק"מ לפני שלוש שנים, בקרוב הוא זוכה לטיפול 90 אלף.
ברשת אפשר למצא דיווחים רבים על כלים שעברו 130 אלף ק"מ ועדיין נוסעים

בהמה אמינה, נעימה, נוחה לנסיעה לבד או בהרכבה.
אם עדינים על הגז צריכת דלק של 23-24 ק"מ לליטר היא לא הזיה, ולעולם, אבל לעולם יהיה לך עוד כוח לצאת לעקיפות.

נכון, מדובר בכלים בני שש שנים, אבל יש המון כאלה (יחסית) יש להם שוק על הפנים ולרוב הם נמכרו לאנשים שידעו להעריך את האיכות שלהם ולכן גם טיפלו בהם בהתאם.
מחיר החלפים הוא הנק' הרעה היחידה שאפשר לזקוף לזכותם, אבל גם נראה שתומר פה עושה נסיונות להקל על המצב וגם תמיד אפשר להזמין מחו"ל ולחסוך חצי עד שני שליש ממחיר החלפים.

נ.ב. מבלי להתייחס ספציפית למג'סטי או בורגמן, יהיה קשה מאוד לכלי בעל בוכנה אחת להשוות את האמינות של שלי עם זוג בוכנות. וזה מבלי להתייחס אפילו לוויברוצים המעצבנים.

Axiel

New member
הלוואי

ממש קשה למצוא אחד כזה, במיוחד במצב סביר.
אבל אם אני אראה אז בהחלט שווה לשקול, תודה!

למעלה