קטנוע 125

doroonnn

New member
קטנוע 125

מישהו מכיר כתבה השוואתית בין סאןיאנג ג'וירייד לבין קימקו ניו דינק 125 שניהם
אבל כתבה לא מהשנים האחרונות אלא כתבה מהשנה האחרונה?
עם נתונים על הדגמים החדשים.
מישהו יכול לתת לי דעה אישית וחוויתית שלו ולא של כתבה?
למה הטיפולים של הסאן יאנג עולים יקרים יותר מקימקו ?
בעוד שהקימקו במכירה הוא יותר יקר? למרות שלא יותר נמכר?
מישהו יודע אם לסאן יאנג אמור לצאת דגם 2013?
תודה.

doroonnn

New member
ועוד משהו

למה בכל מקום שאני קורא ממליצים על נפח 250 מאשר נפח 125 לנסיעות של עד 30 ק"מ הלוך חזור?
הבנתי שכדי שאני לא אהיה יותר איטי מהסביבה אבל יש עוד סיבות? ואם אני לא מתכוון "לטוס"?
מבחינת שליטה בקטנוע לאדם רזה עדיף 250 או 125?
ועוד שאלה מה זה הזרקה אלקטרונית בנושא הדלק - במפרט הקטנוע? מה ההבדל מקרבורטור?
תודה

אם פי 3

New member
זה לא המרחק, זה המסלול

30 ק"מ בדרך עירונית מישורית, מתאימים בדיוק ל-125, אבל מי שהמסלול שלו הוא בינעירוני, (ולרוב 30 ק"מ כבר כוללים פרברי או בינעירוני) כזה ששאר התנועה מתנהלת בו על 100+, או מי שגר בעיר הררית (כמו חיפה) - 125 זה כבר חלש מדי.
כן, בגלל שאתה איטי מרוב התנועה. זה לא עניין של "לטוס". זה עניין של בטיחות. כשאתה קטן ואיטי - לא רואים אותך, חותכים אותך בנתיב שלך ועוד - ואין לך אפשרות לעשות כמעט כלום. ירידה לשוליים או רכיבה בשולי הנתיב (בתנועה מהירה) היא גם לא פתרון, כי היא מסוכנת אפילו יותר. 200 או 250, כבר מאפשרים לך לנסוע בקצב התנועה או קצת יותר, לחמוק במקרה הצורך, ובכלל, להיות עם "נוכחות" יותר משמעותית בכביש. גם בלי להיות טייס (גם ב-250, זו לא בדיוק טיסה... אבל אפשר גם לעקוף כמה צבים...).

לגבי שליטה בקטנוע - ממש אין חשיבות למבנה הגוף. לנמוכים במיוחד, כדאי לבחור קטנוע שנוח להם (כלומר, לכולם, אבל מי שמידות הגוף שלו לא רגילות, צריך לפעמים לחפש יותר) - אבל גם כאן, זו לא באמת מגבלה (ואני כותבת את זה כאשה נמוכה במיוחד, שרוכבת על ג'וימקס 250I, ושוקלת גם מעבר לאופנוע כבד יותר). הבעיה היחידה עשויה להיות בעצירות ובתמרוני "הליכה" (הזזת הקטנוע כהכנה לחניה או יציאה ממנה), וגם זה, אם המשקל שלך לא נמוך באופן קיצוני, או שאתה חלש במיוחד, לא צריכה להיות בעיה.

לגבי שאר השאלות, אני לא יכולה לעזור.

doroonnn

New member
תודה

היית מובנת בתשובתך.
אעשה סיבוב בחנויות ואראה איך אני "מתיישב" על הקטנוע.
וכן הבנתי ש250 ו-200 הם גם יותר כבדים, בגלל זה נמנעתי מלחשוב עליהם.

למעלה