היתכן שבשל הימים הקרים ישנה בעיה להתניע בבוקר? אין אנטי פריז כמו במכוניות לקטנועים? או שיש בעיה בכלי? הכלי חדש בין פחות משבועיים. גם שמתי לב שמספר הרישוי תואם למספר הנייד שלי...היתכן שזה היה בכוונה?
יש בעיה בקטנוע. איזה אגב? קטנוע חדש וגם ישן, כשהוא תקין ומכוון - צריך להתניע מיד. קר או חם. אם הקטנוע חדש, יש לך אחריות. פני לסוכן ממנו קנית ודווחי לו על הבעיה. אני מעריך שזה עניין של כיוון פשוט, או צ'וק תקול. בקטנועים מקוררי נוזל בהחלט יש "אנטי-פריז" בדיוק כמו ברכב - ובכל מקרה, החורף שלנו קטן וקיצי יחסית לאירופה למשל, כך שלמעשה אין צורך לנקוט בשום פעולה נגד קפיאה.
גבוה יותר של החומר. לא מצאתי את הטבלה המתאימה, אבל בזמנו ( פעם פעם ) , כשגרתי בסקנדינביה היינו חייבים להוסיף אנטיפריז ככל שהטמפרטורות היו יורדות. גם לנוזל של המגבים.
דלק לא אמור להכיל מים (שקופאים ב 0 מעלות. אולי יש עקבות של מים אבל באחוזים בודדים.) אלא מורכב מתערובת של הידרוקרבונים (פחמימנים) שאמורים לקפוא בטמפרטורות הרבה יותר נמוכות...
בחורף היינו מוספים אנטי פריז למיכל הדלק בכל תידלוק בהתאם לתחזית, לדוגמא: עד מינוס 5 - חצי ליטר. עד מינוס 10 - ליטר. וכן הלאה. כמובן חומר יעודי לבנזין. רציתי להוסיך קישור לכתבה בנושא אבל לא הצליח לי
נוזל קירור נועד לשפר את יעילות מערכת הקירור ולפיכך מכיל תוספים בהתאם, עיקר התוספים הם למניעת קורוזיה והעלאת טמפ' הרתיחה והאידוי. נוזל קירור מסחרי המיועד לכלי רכב יכיל לרוב אנטיפריז בריכוז כזה או אחר - בד"כ יצויין ע"ג "התפריט". לעיתים גם יופיע טווח הטמפ' שבו הנוזל יעיל. אגב נוזל איכותי (לא מים עם צבע) הינו חומצתי ולכן מומלץ לשטוף במים איזורים בהם הוא נגע (משטחים צבועים וכ"ו).