קטנוע קל או כבד?

RyouGhost

New member
קטנוע קל או כבד?

היי,
עברתי טסט בשבוע שעבר ואני רוצה לקנות קטנוע שישמש אותי לנסיעות עירונית קצרות (מהסוג שלוקח ברכב 10 דקות-רבע שעה) ואולי פעם בשבועיים נסיעה בינעירונית של 20 דקות.
אני מתלבטת בין קטנוע קל כמו yamaha neo's או סן יאנג דיוק, או קטנוע כבד כמו ג'וירייד או ניו דינק.

אני רוצה לנהוג על משהו כבד. זה מרגיש לי יותר בטוח, אבל אני בחורה די קטנה ומפחדת לאבד שליטה על כלי ששוקל 140 קילו שאני צריכה לעמוד על קצות האצבעות שלי כדי להגיע לכביש איתו.
מה עדיף לי?
תודה

dori78

New member
תתחדשי!

איזה רישיון? A1 או A2?

אחד השיקולים שלי הוא:
במידה והחלקתי/חטפתי מכה קטנה אבל הכלי תקין ואני תקינה, האם אני מסוגלת להרים את הכלי ממצב שכיבה ולהמשיך לנסוע?
מישהו פעם אמר לי שככה מתחילים טסטים בחלק מהמדינות באירופה - אם אתה לא מרים את הכלי משכיבה אתה לא ניגש.
אני לא יודעת אם זה נכון, אבל זה נראה לי הגיוני שתוכלי לעשות את זה. בעיקר אחרי החלקה מינימלית כשאין אף אחד מסביב...

אני אמנם לא קטנה מאוד אבל גם לא ענקית (1.67). אחרי שהתמודדתי עם להרים CB250 שנפלתי איתו בשיעור, סתם כי זרקתי קלאץ' בעמידה (אני חושבת שזה יותר מ-140 קילו אבל לא באמת בדקתי), הוכחתי לעצמי שאני יכולה להתמודד עם זה.
אבל לא לגמרי רוצה, מה גם שהרישיון שלי הוא A2.

אם עשית A1 - כולם פה ממליצים על כלים של 250 לכבישים בינעירוניים.
אני עושה את זה עם דילן 125 (איילון, כביש 4, לפעמים גם כביש 2 עד חדרה), לפעמים זה מפחיד כשעוברת לידי משאית ואני מרגישה לרגע כמו כדור צמר גפן. אז אני מחפשת כל הזמן במראות כדי לא להגיע למצב שמשאית מפתיעה אותי.

בנוגע לגובה - בכלים עם מושב מדורג (לדוגמה ג'וימקס או X-EVO), בד"כ המושב טיפה יותר נמוך מאשר בקטנים יותר (VS, דילן).
גם זה שיקול. מצד שני יש לי חברה מאוד נמוכה שעברה מהרואיזם (ממש גמד) ל-VS ואחרי תקופת הסתגלות קצרצרה היא מסתדרת מצוין.
לכי לעשות נסיעת מבחן, תבדקי איך את מרגישה.

בהצלחה!
והכי חשוב - סעי בזהירות...

אם פי 3

New member
מזל טוב!

אני לא מסכימה עם דורי לגבי הרמת הקטנוע:
1. זה הרבה מאד עניין של טכניקה נלמדת. בזמנו עם סופר דיוק 125 היה לי ממש קשה להרים אותו או אפילו להסיע אותו "רוורס" בדרך לא לגמרי ישרה, והיום, אני מרימה לבד ג'וימקס 250 שהוא הרבה יותר כבד (שלא לדבר על כך, שמיד אחרי תאונה, האדרנלין עושה אותך הרבה יותר חזקה).
2. רוב האופנועים הכבדים, כבדים מדי לאדם יחיד להרים - גם לגברים חזקים. ועדיין רוכבים עליהם, וגם נופלים איתם. כמעט תמיד אפשר למצוא מישהו בסביבה שיעזור לך, ולרוב עושים את זה עוד לפני שקלטת מה קורה.
למרות זאת, אני מודה, שיש משהו מרתיע בבעלות על כלי שאני לא יכולה להרים לבד (בלי שאף אחד יראה את הפאדיחה
) אבל מדובר על כלים כבדים בהרבה (החלום הנוכחי....).

מה זה "די קטנה"? יש פה ובפורום השכן כמה רוכבות, על כלים שונים (קטנועים ואופנועים), בגובה של מטר וחצי פחות או יותר. גם כאן - זה הרבה עניין של טכניקה.
לא חייבים להגיע בשתי רגליים מלאות לקרקע. לרוב - מורידים רק רגל אחת, ואפשר להיות קצת בזוית. לטעמי, כדאי להגיע ברמה מסוימת גם לצד השני, למצבים של איבוד שיווי משקל קל בבלימה, ובעיקר למצבים של קרקע לא-ישרה ו/או לא מישורית. אלו מצבים שבהם נפלתי כמה פעמים (בעמידה או במהירות אפס). יתכן שגם כאן זה עניין של טכניקה, אבל עוד לא רכשתי אותה...

אין מנוס, תצטרכי לנסות ולבדוק מה מתאים לך. לכי לסוכניות, שבי על כלים, ואפילו קחי נסיעות מבחן. בגדול - לחברות הטייוואניות (סאן יאנג, קימקו) יש יותר קטנועים נמוכים מלאירופיות, למשל.
אבל הג'וימקס, יותר נמוך/נוח מהג'וירייד - למרות שהוא גדול יותר.
גם אם אחר כך תקני משומש - זה יעזור לך לבחור.

אפשרות נוספת, היא להעזר בהגבהה מלאכותית - נעליים עם קצת עקב (אבל עם בסיס רחב) או פלטפורמות, והדבר הבא שאני רוצה לבדוק: הגבהה חיצונית או פנימית (משום מה, לא מצאתי מגפי רכיבה עם מוגבהים). לפעמים, 2 ס"מ, יכולים להיות הבדל משמעותי (ואני לא הולכת בכלל עם עקבים ביומיום - לא מפריע לי להיות מאותגרת אנכית).

בכל מקרה, ממליצה מאד, להתחיל ברכיבה זהירה במיוחד, ואחרי זמן קצר, לעשות קורס או השתלמות של רכיבה מתקדמת (עוד יתרון לסאן יאנג: מטרו מארגנים מפעם לפעם השתלמויות כאלו בחינם לקטנוענים שלהם).

רכיבות טובות וזהירות!

למעלה