קטנוע-כמה שאלות!

7187

New member
קטנוע-כמה שאלות!

שלום... החלטתי לעבור לגור בתל אביב! שם אני הולכת לעבוד ולהתחיל ללמוד... וחשבתי לעשות רשיון על קטנוע ...ופה מגיעה העזרה שלכם! אני צריכה פרטים על למידה על קטנוע (כמו כמה עולה,כמה שיעורים וכל פרט שיכול לעזור לי) ועוד שאלה שממש חשובה לי היא על כמה סמ"ק אתם ממליצים לי לעשות????? (אם אני צריכה אותו בשביל העבודה ובשביל הלימודים) תודה רבהההההה לכל מי שיעזור

Superdror

New member
אוקיי.

אז ככה. מינימום שיעורים - 15. אם יש לך רשיון נהיגה לרכב - את פטורה מלעשות תאוריה שוב. אם יש לך רשיון נהיגה יותר מ3 שנים - את פטורה גם ממינימום שיעורים וצריכה לעשות רק מבחן שליטה. אם אין לך רשיון כלל, תכיני בערך 1000 ש"ח. 50 סמ"ק או אופנוע כבד יותר - עניין של העדפה, למיטב ידיעתי אין הפרש גדול בעלות הוצאת הרשיון. אגב, ברשיון עד 500 סמ"ק גם אם יש לך רשיון לאוטו יותר מ3 שנים - את לא פטורה ממינימום שיעורים. קחי גם בחשבון שלנהוג על אופנוע 50 סמ"ק וללמוד עליו הרבה יותר קל מאופנוע עם מנוע 500 סמ"ק(הבדלי משקל, אם לומדים על ידני, יש גם קלאץ, דוושת הילוכים וכו'). אני הייתי הולך לכיוון של ה500 סמ"ק, אם כי סביר להניח שבשביל להסתובב בתל אביב לא תקני אופנוע כבד. בנוגע למה כדאי לך ללמוד, תוכלי להתייעץ בפורום אופנועים/קטנועים.

למעלה