קטנועי "שטח"

a m i t a i

New member
קטנועי "שטח"

עוד מעט יש לי 16 ואני קונה קטנוע (רוצה אופנוע אבל הורים לא מסכימים...) בגלל שהמקום שאני גר בו (גליל עליון) מלא בשטחי עפר ודרכים משובשות אני רוצה לקנות קטנוע שיוכל להתדר טוב גם בשטח (יש לי תקציב של בערך 8000ש"ח). אני מתלבט בין- קימקו טופ בוי חדש לבין הונדה X8R משומש לבין ג´ילרה סטוקר מישהו רוצה להמליץ לי מה עדיף או אם יש משהו יותר טוב שאני יכול לקנות?

OmriZ

New member
קטנוע שטח או לא שטח

אל תחשוב שזה אופנוע שטח "אמיתי" חבל להרוס אותו.... אם אתה מתכוון לנסוע בעיקר בכביש קנה yamaha arox אם ככה כותבים.... הכי מהיר ואמור להיות ממש טוב, וגם דרבי מצוין בהצלחה....

zom

New member
מה שאני לא מבין הוא למה להורים שלך

לא אכפת שתקנה קטנוע אבל אכפת להם שתקנה אופנוע?? ולעיניננו.. יש לבן דוד שלי ימאהה באמפ ותאמין לי אחלה קטנוע. בשטח הוא "קורע" אותו והוא נוסע כמו חדש. לעומת זאת לפני שנתיים היה לחבר שלי טייפון הוא היה נכנס איתו לשטח מידי פעם וכל פעם הוא היה חוזר עם תקלה. אבל הטייפון יותר נוח(בעיני) ו... תשכנע את ההורים שלך לקנות אופנוע 50 סמ"ק אם אתה רוצה חדש יש סנדה ו RMX אם אתה מוגבל בתקציב אז משומשים יש DT ,TS/X/W, RX, KTM וכו´ וכו´ וכו´. אבל לך תבין את הראש של ההורים.

STIVENZ 426

New member
נו באמת...

קטנוע שטח, זה שיש לו "שטח" בשם, לא אומר שהוא יכול לעשות יותר משבילים. (יכול הכל, הכל פונקציה של תיקונים אחר כך.) עודף פלסטיקה, מנוע די חלש, גלגלים קטנים, צמיגים לא אפקטיביים, מביאים אותו בדיוק לאותו מקום של קטנוע כביש בשטח. שליטה קשה, כל קוליס אתה יוצא עם בעיות גב, לא נעים. לשם הדוגמה ייאמר כי הסטיב בצעירותו (כשהיה יפה..) היה יורד לשטח כל שני וחמישי ולפעמים גם בשלישי , עם הקטנוע כביש שהיה לו, שממש לא היה "כזה" עילוי... הונדה באלי נתן בראש לטייפון X50 בשטח. בשבילים ובחול ים. (היה לי ייתרון כי נסעתי על קו המים, וההוא נסע איפה שהחול מתחיל להיות יבש..
) בקיצור- קטנוע שטח וקטנוע כביש יהרסו באותה מידה בשטח, פלסטיקים ייתפרקו בבוא הזזמן, והבעיות בחיבורי החשמל לא יאחרו לבוא. קטנו"ש ייתן ייתרון אחד בכביש והוא התגברות על תחלואי הסלילה של מע"צ בשל צמיגי הבלון שלו וזהו. כמובן שעם צמיגי "שטח" הנ"ל לא יוכל להשכיב בכביש, אבל אם תשים לטייפון צמיגים חלקים כאלו או אחרים, הוא יהיה אחלה בכביש. בקיצור- כביש? --->קטנוע. שטח?----->אופנוע. 50 סמ"ק כמובן. אדיוס. ס.

a m i t a i

New member
גם אני לא מבין מה זה משנה?!!

אבל מה אני יכול לעשות...... עדיף קטנוע מכלום....

STIVENZ 426

New member
צודק בקטע הזה..

גם אני התחלתי את דרכי המוטורית החוקית על גבי קקנוע לוגם פיח.. יתרונות הקקנוע על האופנוע, בתור כלי ראשון, לפחות בכביש, הן רבות.. פשטות הפעלה- "כולה" גז וברקס-> נותן ייתרון בשימת לב ובהשקעת יותר אנרגיה בלמידת הג´ונגל המפוייח וזה דבר טוב שאסור לוותר עליו לדעתי. ואם השימוש הוא בי"ס-חזרה +דאווין, קטנוע יעשה את העבודה, גם ככה רוב הבנות לא מבדילות בינהם.. (או שרק באשקלון הן אהבלות?) בקיצור- תתחיל עם קקנוע. תראה מה טוב, עבור לאופנוע. אל תהסס להכנס עם הקטנוע לשבילים, רק שים ג´ינס קודם (אולי זה לא נכון לרכב ללא ציוד, אבל אני לא חושב שבנאדם, למרות הסיכון הקיים, יקנה ציוד שטח בשביל קטנוע שטח..אם יש להשאיל אז סבבה..) בקיצור- צא ולמד, ותחזור לספר חוויות. סטיב

a m i t a i

New member
ברור שקטנוע "שטח"

הוא לא כמו אופנוע שטח, אני לא מחפש משהו לקרוע איתו את השטח, סתם משהו שיסתדר טוב בבורות ושאני לא אצטרך לנקות לו את המסננים אחרי כל נסיעה בעפר.

STIVENZ 426

New member
אין כזאת חיה.

אם תרד לשטח גם עם חמור ולא תנקה לו את הפילטרים אחורי זה, סופו למות. בשביל להנות מהרכיבה, ולאו דווקא מהרכיבה הספציפית, אתה צריך אופנוע שייתפקד, קודם כל. ובשביל שאופנוע יתפקד, הוא צריך, כמו בנאדם, לנשום קצת אויר.. פילטר אויר חסום?\מלא אבק וכו´?--> אין חיים. זה, על רגל אחת.. אין חיה כזו.. נסה פרד, הם הכי חזקים..
סטיב

enigo

New member
קימקו שימקו וחברים

הטופבוי הוא כלי נחמד, לא מאוד מהיר ומתלים קצת קשוחים. את ההונדה אני לא מכיר והג´ילרה כלי נחמד אבל קצת צפוף ממה שאני זוכר. מובילי הקטגוריה היום, לפחות מבחינת תפוצה, הם הטייפון והטרקר אופרואד. הטרקר יותר מהיר אבל קצת פחות נוח, ונחשב ליותר אמין מהטייפון. הוא גם יותר זול (8000 ועוד דמי חנוכה כבר הופכים אותך לבעליו של כלי חדש + אחריות...). לגבי ההמלצות על קטנוע כביש... גם אני הפכתי פיאג´ו ספרה לכלי אנדורו, ונכון שמבחינת פלסטיקה כולם פגיעים באותה מידה, אבל אני מעדיף קטנוע "שטח" בכביש מאשר קטנוע "כביש" בשטח. על כבישים משובשים צמיגי הבלון הם בונוס נוחות משמעותי ביותר, שבעיני יותר משווה את ההבדל במהירות הסופית. ד"א, ראיתי באבניר איזה כלי מוזר עם שלדת צינור מסיבית ובלי פלסטיקים, נראה כמו כלי פאן מדהים, אבל אני לא זוכר אם הוא מיועד לשטח, שווה לבדוק. והרשה לי גם להצטרף למקהלה - גלגלים קטנים, מתלים מוגבלים, תנוחת ישיבה שלא מאפשרת להעביר משקל לרגליים, הסתרת הגלגל קדמי, כל אלו מגבילים מאוד את יכולת הקטנו"שים להתמודד עם שטח קשה. הם יעברו הכל, לפעמים אפילו יותר טוב מאופנוע 50, רק יותר לאט. ומהיכרות אישית עם הונדה באלי, אני רוצה למסור לסטיבנז ככח"ש בב"ז על האומץ לנסוע איתו על חוף הים...

enigo

New member
יתכן...

זה היה תוך כדי תנועה, לא הספקתי להעיף מבט רציני מדי, אבל הוא נראה מגניב לאללא.

למעלה