קטנועים

mokka771

New member
קטנועים

שלום לכולם :)

אני רוצה לקנות קטנוע לאחר שאסיים עם הוצאת הרישיון שלי כבר ואני פשוט לא מתמצאת בעולם הזה ככ יש הרבה סוגי קטנועים..
בעיקרון אני רוצה קטנוע שיהיה בעל יכולת להחזיק מעמד בנסיעות ארוכות {או שאין כזה דבר בכלל?} ועד כמה קמש קטנוע יכול להגיע? איזה קטנוע אתם ממליצים
ובכללי אשמח לעוד פרטים

תודה לעונים :)

פרארי1

New member
איזה דרגת רשיון את עושה?

אם הגיל הרשום בכרטיס שלך נכון, את למעשה מוגבלת לדרגה הבסיסית, עד 125 סמ"ק.
המבחר בקטגוריה עצום ובגדול, הכלים מיועדים בעיקר לשימושים עירוניים, מקסימום קצת פרברים.
אפשר לצאת איתם לבינעירוני, אבל עדיף לא על בסיס קבוע גם כדי לא לקרוע את הכלי ובעיקר בגלל שם איטיים מהתנועה מסביב (המקסימום שלהם הוא באיזור ה-100 קמ"ש) וזה לא בטוח.

יש קטנועי 125 מקוררי מים, שמנצלים את מקסימום ההספק שמתירה הקטגוריה והם קצת יותר מתאימים לשימוש בינעירוני (יגיעו ל-110-115 קמ"ש), אם כי עדיין, עדיף שלא יהיה על בסיס קבוע.

מה אמור להיות פרופיל השימוש שלך?
יש לך מסגרת תציב מוגדרת עבור הכלי?
את מודעת לעלויות הביטוח?
יש לך תקציב נפרד עבור מיגונים? (החוק מחייב קסדה, אנחנו ממליצים שתהיה מלאה ובנוסף רצוי גם מעיל רכיבה וכפפות).

בהתאם לתשובות שלך, נוכל לכוון אותך לדגמים ספציפיים.

mokka771

New member
קטנוע

בהתאם לגיל שלי 17.10 אכן אני עושה לקטנוע 125 סמק
הקטנועים עם הקירור מה יהיה טווח המחירים בכללי?
אני מבינה שאין טעם בכלל לחשוב על נסיעות בכביש המהיר אם כך או נסיעות של כמה שעות ברצף, חבל
אין לי בעיה להשקיע עד 19,000 שח רק על הקטנוע ולגבי עלויות הביטוח אמרו לי שהמחירים מופרזים אך לא ביררתי לעומק
לגבי מיגונים יש לי כבר קסדה מלאה מעיל אני עדיין רוצה לקנות וכמה זה יעלה בערך?
אך לגבי הכפפות לא לקחתי בחשבון שצריך {למה צריך אותם?}

פרארי1

New member
תקציב מאד מכובד

לא שללתי לגמרי נסיעות על כביש מהיר, זה אפשרי, בטח בשעות העומס כשהתנועה איטית יחסית.
כשהתנועה זורמת זה פחות נעים כי את איטית ממנה וכרוכבת מתחילה, לא הייתי יוצא מיד לכביש המהיר, עדיף לצבור קודם קצת נסיון, אולי לעשות קורס רכיבה מתקדמת.

קיראי את המבחן המצורף - הוא משווה בין שלושה מועמדים שיכולים לענות על הדרישות שלך, שלושתם נכנסים בתקציב ועל הדיאלים תקבלי גם סוכריה משמעותית של ביטוח חינם לשנה הראשונה, חסכון של כמה אלפי שקלים.

http://www.fullgaz.co.il/home/p/70119/

אגב, במהלך המבחן יצאנו (גילוי נאות - אני אחד הבוחנים) איתם גם לכבישים מהירים, הם עמדו בזה בצורה לא רעה בכלל, אבל כאמור, לא הייתי עושה את זה על בסיס קבוע.
אם יש נסיעות מזדמנות, זה אפשרי.

אחרי שתסיימי את הרשיון, תוכלי לגשת לסוכנויות ולקחת נסיעות מבחן על הכלים השונים, "למדוד" אם הם נוחים לך ולהתרשם מכל אחד.
כמובן שיש דגמים נוספים ואפשר למצוא גם כלים מיד שניה, שנמכרים עם מעט מאד קילומטרים ויתנו לך את התמורה של חדש, בפחות כסף.
אם יש לך אפשרות, מומלץ לגשת לרכיבות מבחן עם מישהו שילווה אותך.

לגבי הכפפות - הן יגנו על הידיים שלך שלא ישתפשפו באספלט במקרה, חלילה, של תאונה.

mokka771

New member
קטנוע

תודה על הקישור קראתי ועיינתי אבל אני יותר בכיוון של cbr 125 רק חבל שהמחיר שלו יותר מ20 אלף או אינובה או HD125 סאן יאנג ועכשיו גיליתי שיש גם את הונדה MSX125 שזה יחסית חדש לי עד עכשיו לא שמעתי עליו
כך או כך ארכב על כמה סוגים שונים של קטנועים ואבחר את הכי טוב עבורי אבל בעת הריכבה מה בדיוק אני צריכה לבדוק פחות או יותר ?
אני לא ממש מתמצאת בזה ואין מישהו שמבין בזה שיוכל לעזור לי או יבוא איתי לבדיקה
והחברות השונות יתנו לי נסיעות מבחן בקטנועים שלהם בעיר או שיש להם שטח ספציפי שיתנו לי לרכב שם ?

מצטערת על ריבוי השאלות ותודה שאתה עונה לי :)

פרארי1

New member
את קצת מתפזרת

הזכרת 4 כלים שונים לחלוטין זה מזה.
ה-CBR הוא אופנוע, לא קטנוע, הוא יהיה מהיר יותר ואולי יתאים יותר לבינעירוני מדי פעם, יש לו התנהגות טובה יותר מקטנועים מעצם המבנה "האופנועי" וזה בהחלט יתרון, מצד שני אין לו תא אחסון כמו בקטנועים.

האינובה הוא קטנוע חצי אוטומטי - מחליפים הילוכים עם רגלית, אבל אין ידית קלאץ'.
יש לו יתרון ברור בעלויות תחזוקה נמוכות וצריכת דלק מעולה, לעיר הוא אידאלי, מחוץ לעיר הוא פחות נעים וגם לו, למרות שהוא קטנוע, כמעט שאין אחסון צתחת למושב.

ה-HD הוא קטנוע עם גלגלים גדולים, אחד הטובים בקטגוריה.
הגלגלים הגדולים תורמים להתנהגות על חשבון תא מטען קטן יותר מתחת למושב.
למעשה, מה שמשותף לשלושה הנ"ל הם הגלגלים הגדולים וזה בהחלט כיוון טוב.

ה-MSX חדש לגמרי בשוק, לא מכיר אותו.

כמו שכבר כתבתי, את לא חייבת ללכת על חדש מהניילונים, משומש-חדש הוא קניה עדיפה מבחינה כלכלית - את מקבלת כלי עם מעט קילומטרים, לפעמים עדיין באחריות, במחיר נמוך יותר.
כשאת הולכת לסוכנוניות השונות, שאלי גם על כלים משומשים, אולי תמצאי מציאה.

נסיעות מבחן נערכות ברחבי העיר, אין שטחים ספציפיים, את מקבלת כלי לחצי שעה פלוס מינוס ורוכבת לאן שבא לך.
את יכולה להתרשם מהנוחות הן של הישיבה והן בנסיעה על הכבישים "המצויינים" ואיך את מסתדרת עם הכלי באופן כללי - האם הוא כבד לך? האם את מסתדרת בקלות בפניות וכולי.

Cow23

New member
מצטרפת לפרארי..

רק בדיעבד הבנתי שמקום איחסון כל כך חשוב לי..
מקום בין הרגליים ומתחת למושב זה משהו שכדאי לשקול
יהיה עוד מורכב באופן קבוע?
קטנוע קטן/גדול?

לדעתי כרוכבת מתחילה לא הייתי ממליצה לקנות קטנוע חדש דנדש, נפילה אחת ושריטה.. חליקה ו... חס ושלום הפלסטיקה..
חוץ מזה יש עוד הוצאה של בסביבות 1500 ש"ח לציוד וזה לא כולל ביטוח שיקררררררר נורא וטיפולים אחת ל4 אלף או 6
אז שימי לב לא להפריז

בהצלחה

eitanamit1

New member
מסכים עם מה שנאמר פה

"אין חכם כבעל ניסיון" ואם כבר שאלת שאלה אז חשבתי שתתייחסי יותר ברצינות לתשובות. בכתבה שפרארי1 צירף לך יש 3 אופציות מעולות שמתאימות לתקציב שלך אז חבל להתפזר למחוזות רחוקים יותר. אם תרצי לשאול על כלי ספציפי שבאמת רלוונטי אז זה יישמע קצת יותר רציני

מצטרף לפרארי

תראי, אני בעיקר רוכב בתוך העיר, אז אני לא יודע אם זה כזה יעזור לך (כי אמרת שאת רוצה גם בינעירוני), אבל אני יכול לומר שאני מבסוט מדיאלים. אני רוכב על s3 בגירסה של 125 סמ"ק (19 אלף ש"ח, בתקציב שלך). הוא מרווח, יציב על הכביש והתמרונים איתו בין הרכבים באמצע פקקים עוברים בצורה חלקה. יש לו גם קטע שלא צריך מפתח, אלא מספיק ללחוץ על כפתור כלשהו, כך שזה יותר נוח (אבל לדעתי, בסיטואציה שלך, זה לא צריך להוות שיקול בשבילך). יש להם עכשיו מבצע של ביטוח שנה ראשונה חינם, אז תוכלי לחסוך כסף על זה. תתחדשי, והעיקר - רכבי בזהירות!!

mokka771

New member
קטנוע

הוא יכול גם לשרוד נסיעה על כביש מהיר ונסיעות מחוץ לעיר?

פרארי1

New member
עדכון - כבר כן מכיר את ה-MSX

איזה בונבון, אי אפשר שלא לאהוב אותו.
עשיתי סיבוב קצר (מדי) היום, בעיר הוא מלך - קליל, נמוך, נוח, מתלים מפתיעים לטובה, מסתובב על רדיוס של שקל, פשוט תענוג.
אני לא חושב שהוא יתאים במיוחד לבינעירוני, הוא לא מהחזקים בקטגוריה והוא ממש קטן, אבל אפילו אם את לא קונה אותו, אל תוותרי על סיבוב, הוא פשוט מתוק.

פרארי1

New member
גם לגמדים

הכלי הכי נמוך שרכבתי עליו ועדיין הוא מרגיש סבבה.
כמו כל אופנוע, אין לו מקום אחסון בכלל וארגז ייראה עליו די מצחיק, אם כי אפשרי, מן הסתם.

mokka771

New member
קטנוע

חבל שאין לו מקום ולא באלי להרוס אותו כביכול עם ארגז מאחור עכשיו אבל בכל זאת ארכב עליו לסיבוב

hahaggy

New member
מצטרף לדברים שלך בקשר לכלים משומשים

לא חובה להיות נעול אך ורק על חדש, ברור שזה מוטב וגם לפי התקציב שלך אני לא רואה בעיה אבל אם את מהמרכז אז בסלמה יש לך הרבה סניפים של מכירת קטנועים. רק לאחרונה עברתי שם וראיתי מבצעים והנחות של 30 אחוז על קטנועים שבקשת וחיפשת. זאת חנות של אלבר ואת יכולה לחסוך שם הרבה כסף.
נסיעת מבחן בד''כ מקבלים בכל מקום אבל לדעתי חצי שעה זה לא מספיק כדי לדעת אם באמת זה נוח או לא.

mokka771

New member
קטנוע

אני פשוט חוששת שיעבדו עלי אם אקנה קטנוע משומש
ואני לא מהמרכז אבל תודה על ההצעה :)

ch561

New member
תנסי גם את הקטנועים של הונדה

ה PCX עכשו במבצע, לפי פרסום שראיתי, עולה 17000 ש"ח (הנחה של 3000 ש"ח).

הוא יהיה יותר איכותי, אמין וחסכוני מהאופציות הטואיניות/קוראניות שנבחנו בפול גז.

למעלה