קטנוניות או לא?

maysher

New member
קטנוניות או לא?

בכורתי לומדת כמה פעמים בשבוע ביום לימודים ארוך (מסיימת בשלוש)
בגלל שב12.45 אני אוספת את הקטנה, אני דואגת להביא לבכורתי ארוחת צהרים טריה לבית הספר. לא תמיד אני מבשלת בעצמי, לפעמים קונה אצל מישהי שמבשלת ומוכרת ובמקרה החנות שלה, ממוקמת חמש דקות הליכה מבית הספר ומביאה לבית הספר. לפני כמה שבועות הצעתי לחברה שלי, שאביא גם לבת שלה פעם בשבוע ארוחת צהרים.
זה יוצא באותו הפעם שאני קונה אצל המבשלת. יש לה יופי של אוכל, ממולאים, פסטות, בלינצ'ס. מנה עולה בין 8-15 ש"ח, תלוי אם היא בשרית או לא.
חברה שלי מתעקשת להחזיר לי. אני מרגישה עם זה די לא בנוח. כאילו, מה אקח לה כל פעם 10 ש"ח? אבל אולי עדיף שכן תחזיר לי, פשוט כדי שלא תרגיש חייבת.

ExNewYorker

New member
אם הייתי חברתך הייתי מרגישה לא בנוח שלא

להחזיר ואז בשלב מסוים פשוט איכשהו הייתי איכשהו יורדת מזה ....
אז תני לה לשלם. אם לקחת כל פעם 10 שקלים נראה לך קטנוני, סכמו שבסוף השבוע משלמת לך

maysher

New member
זהו שזה יוצא רק פעם בשבוע

אבל השיקול שלי של כן לקחת, הוא בדיוק בגלל מה שאמרת, שלא תרגיש לא בנוח בגלל זה.
פשוט מדובר בחברה טובה ובסכום שהוא לא גבוה ונראה לי מוזר לקחת ממנה כל פעם 10 ש"ח. וגם ככה, כולה נשארו חודשיים.

אם זה מה שהיא רוצה לעשות

למה לא לכבד את רצונה? גם אני אגב הייתי עושה כך, לא הייתי מרגישה בנוח לקבל מחברה דברים בשווי 40 שקל בחודש על בסיס קבוע בלי להחזיר.

אם מסתדר, אגב, אפשר אולי למצוא דרך שהיא תחזיר לך בצורה יותר חיננית מאשר מטבע של 10 שקלים כל פעם (יש משהו שהיא יכולה לקנות בשבילך שיצא בסכום דומה? נניח, פרחים פעם בחודש או משהו כזה?... רק צריך לדאוג שזה לא יצא מסורבל, ויגרום יותר אי נעימות מאשר פשוט להחזיר כסף...).

אשרז4

New member
אם זה קבוע אז הרבה יותר נח שמחזירים

אישית היתי נותנת כל חודש 50 שח וכך לא מתעסקים כל פעם בבדיוק כמה עלתה מנה וכמה להחזיר.

זה מסוג המקרים של אי נעימות
שמצד אחד כסף קטן מצד שני זה לא חד פעמי או מידי פעם זה קבוע ומתווסף לסכומים.

אני מבינה את חברתך מכיוון שזה

סידור קבוע ומצטבר. כשיוצא לקנות אוכל לחבר (שבא אתנו לפלאפל/גלידה וכו') לא מתחשבנים, אבל זה מתוך ידיעה שבפעם אחרת החבר הוא שיזמין. אם אין לה הזדמנויות לקנות אוכל לילדה שלך בחזרה, תני לה לתת לך 40-50 ש"ח בחודש בלי להתחשבן במדויק על השקל,

maysher

New member
תודה

נראה לי שאסכם איתה שתתן לי 50 ש"ח בסוף החודש וזהו.

rnavina

New member
בכלל לא קטנוני. סכמו על תשלום חודשי.

את מדברת על סידור קבוע ולא על משהו מזדמן.

פישים

New member
אבל אז אם התכניות משתנות היא תרגיש חייבת

אם הסידור יהיה חודשי הכוונה.

תראי בעצמך שליחה - את בעצם עושה עבורה את השירות של לקנות ולהעביר, נחמד מאד מצידך, הייתי שמחה לקבל כזו הצעה ובהחלט משלמת (ובאיזשהו מקום גם מצפה שאם זה על בסיס קבוע, ישתתפו אתי בהוצאה).

macaroni35

New member
בוודאי שבתשלום...הכי נוח וכיף לשני הצדדים...

אם את רוצה לצ'פר ולפנק...אפשר לצרף קינוח/הפתעה מדיי פעם ע"ח אבל גם אני הייתי מעדיפה לשלם.
ואפשר להחליט על פעם בחודש ולא מדיי שבוע....

נשמע כייפי...

גם אני רוצה להביא לילדה שלי אוכל טרי כל יום.

איזה טעים זה! חמותי מנצלת פעמים נדירות שמישהו מגיע לאזור העבודה שלי, ושולחת לי אוכל טרי טרי, חם מהסירים. פינוק אמיתי.

מסכימה עם כולן, תשלום כמה שבא לה, ואת יכולה לקנות לאו דווקא לפי הסכום ששילמה, נניח אם את קונה 7 פעמים והיא שילמה רק על 4, להביא בכיף.

מסכימה עם קודמותיי

תני לה להחזיר לך כסף, אמנם זה סכום זעום אבל זה עדיין לא נעים ומצטבר אם את עושה את זה כמה פעמים בחודש.

למעלה