קטמרן

קטמרנים בישראל

בשנים האחרונות המגמה בארץ לסירות 18-20 רגל הסיבה בגלל תנאי מזג אויר רוחות לא חזקות ים עם גלים גוף עם כשר ציפה ואורך קו מים גדול מהירות סופית גדולה ומתחרטם פחות בגלים ( ניתן גם להשיט איתו משקל רב יותר ללא שקיעת הסירה ואיבוד תגובה ) סירות גדולות יותר השטח מפרשים גדל בהתאם וכאן ההתאמה לתנאים בארץ מפרשים עם שטח גדול המחולק נכון נותנים יותר כוח למעבר הגלים ומהירות סופית גבוה יותר הדגמים הפופולרים היום - נקרה ואינטר ובעבר גם הפרינדל הסירות המנצחות בתחרויות בדגם 20 רגל מדגם נקרה בהצלחה ומקווה לראותך מצטרף למשפחת שייטי הקטמרנים

HOBIECAT

New member
לא לשכוח כושר שייט...

המעבר מ16 רגל ל18 רגל מחייב כושר שייט לקטמרן. אם מדובר בסירה ישנה צריך גם בדיקה ואישור של מהנדס ימי (כ200$) רכישת ציוד לכושר שייט עולה כ400$ ובנוסף ניירת וחידוש רשיונות כל שנתיים. הובי 16 הסירה הפופולרית והנמכרת ביותר בכל העולם וגם בישראל. מושלמת לגלים, זולה מאוד בתחזוקה ופשוטה לתפעול. כן, זה נכון, יש בה הרבה אקשן ופלפל וצריך לדעת איך להשיט אותה, אבל כשאתה יודע מה אתה עושה אין סירה בעולם שמסוגלת לתת כל כך הרבה בכל כך מעט עלויות. בכל העולם (וגם בישראל) יש דעיכה של דגמי ה20 רגל ופריחה של דגמי ה18 ו16 רגל מהסיבה הפשוטה של לוגיסטיקה אימתנית בסירות הגדולות. במקרה של הנקרה 20 בולטת העובדה כי הסירות סובלות מOVER POWER קטלני וקשה ביותר להשתלט עליהן ברוחות של מעל 12קשר. הסירה הבולטת ביותר בישראל בשנתיים האחרונות היא ההובי טייגר שנחשבת ל18 הטובה בעולם עם נצחונות בכל התחרויות הנחשבות בדגם הזה. חשוב לזכור בקניית סירה, במיוחד אם היא לא חדשה, כי יש עלויות תחזוקה וצריך לקחת אותן בחשבון. הוביקאט ידועים באיכויות הבניה והחומרים שבהם הם משתמשים ולטווח הארוך אלה הן הסירות האמינות והזולות יותר. המלצה חמה: נסה ככל שאתה יכול להמנע מקנית נגרר ושינוע בכבישי ישראל. ממליץ לך בחום למצא מועדון בו אתה יכול לאחסן את סירתך. כך תוכל לבלות את זמנך בשייט ולא בכבישים ובוויכוחים עם שוטרי מדינתנו... נשמח לראותך מצטרף אלינו לים. זיו

מאיר ריבא

New member
נכון ולא נכון (לעניות דעתי)

ראשית - ברכות. קטמרן היא סירה מדליקה. לך על זה. ולעניין - כשר שייט אכן נדרש לסירות 18 רגל ומעלה, אך עלותו נמוכה בהרבה מ-400 $ (אלא אם הכותב הנכבד לעיל לקח בתוך העלות גם את חגורות הטרפז שבלעדיהן אתה לא יכול להפליג בשום סירה, גם לא ב-16). כמו כן - מה שתרכוש לכושר שייט ישאר איתך לעתיד כך שזו הוצאה ח"פ לשנים רבות. לעניין גודל הסירה - תלוי במיומנות שלך. יותר קל להפליג ברוח חזקה בסירה עם מפרשים קטנים יותר. זה נכון. קח בחשבון בערך הפרש של 4-5 קשר תוספת רוח שאתה יכול להחזיק בכל ירידה של 2 רגל בסירה. כלומר אם אתה משתלט בנוחיות על סירת 20 רגל ב-12 קשר אז תשתלט גם על 18 רגל ב- 16 קשר. מסכים במאה אחוז עם ההמלצה לשמור את הסירה ליד החוף ולא בבית. האנשים שחוסכים את דמי האחסון בחוף, נשברים מהר מהטרדה של גרירת הסירה, הורדת והרמת תורן, ירידה לחוף בקיץ דרך הפקקים ושאר טרדות. אין שום משמעות לומר ש 20 רגל "נגמרת" ב-12 קשר. אני מכיר אנשים שאם הרוח נמוכה מ-15 קשר הם עוד לא נהנים... כלומר - תבחן את עצמך על סירה של מועדון או חבר בתנאים שאתה חושב לקיצוניים ותלך על מה שמתאים לך. אם הזמן תוכל לעבור לסירה גדולה יותר (אני עברתי מ-18 רגל ל-20 רגל לאחר נסיון של 10 שנים ואינני מצטער לרגע).

princess007

New member
תוספת קטנה

אצלנו בים התיכון בדרך כלל כאשר הרוח עולה מעל 16-18 קשר הים נעשה גלי ואז ממילא בד"כ לא מפליגים. לעניין 16 רגל סירה נחמדה אולם כדי להפיק ממנה הנאה יש צורך ברוח חזקה ואז מתעוררות תופעות הדורשות מיומנות גבוהה שהעיקרית היא תופעת ההתחרטמות. גם שייטים וותיקים ומנוסים נכשלים בדגם הזה לעיתים ולכן זהו איננו הגודל המתאים לים התיכון, הגלים משביתים את השמחה. זהו דגם שהחלו ביצורו לפני מעל 20 שנה ומאז כמעט ולא השתנה.באם תבדוק את הסירות החדשות בקלות תבחין בהבדל המהותי בצורת הסירה בגזרת המפרשים ועוד כהנה וכהנה. כושר שייט הינו לטובת השייט, ביטוח חייב כל כלי שייט . הרי לא תעיז לצאת לכביש בלי ביטוח צד ג' וחובה. אלא מה העלויות קטנות, כמה מאות שקלים בלבד. זניח ביחס לכל הוצאה אחרת.

HOBIECAT

New member
עוד תוספת פיצפונת...

מגיע להוביקאט 16 הנחמדה עוד כמה מילים.... הסירה הראשונה יוצרה ב1969 (37 שנים), מאז ועד היום נמכרו כ160.000 יחידות.(מאה ושישים אלף מתוכן עשרות אלפים בחופי צרפת, ספרד, איטליה, קרואטיה, יוון, תורכיה – כולן בים התיכון שלנו) הקטמרן הנמכר ביותר בעולם בכלל, וגם כל שנה מאז בפרט. אין חוף בעולם ששטים בו ואין עליו הוביקאט 16. כולל מקומות עם גלים לא של הים התיכון שלנו... הדגם הוא Strictly One Design (ללא כל שינוי) מוכר ע"י ISAF ומשמש כדגם עם ספינקר לנשים באליפויות העולם של ISAF כולל הקרובה במאי 2006, באוסטריה, שם תיעשה השנה היסטוריה כשצוות נשים ישראלי, עמית יעקב ואורית כץ-ביליה, ייצגו אותנו לראשונה. מרב תחרויות הקטמרנים בעולם נערכות על סירות אלו ואין כמעט שייט קטמרנים בכיר או אולימפי שלא התחרה במסגרות הללו. עד היום נחשבת אליפות העולם בהובי 16 בין התארים היוקרתיים ביותר והקשים ביותר להשגה ורמת המתחרים והתחרות הן מהגבוהות שיש. זו סירה מאתגרת ודורשת מיומנות (אם את מחפשת לקחת אותה למגבלות שלה) אבל גם יודעת לנער מעצמה את המים אחרי סלטה מרשימה ולהמשיך לשוט עוד ועוד ועוד בלי ששום דבר נשבר ובלי לרוץ לחפש חלקים. לא סתם כל מועדוני השייט ומשכירי הסירות בעולם כולו משתמשים כמעט אך ורק בהוביקאט בכלל ובהובי 16 בפרט. אני מסכים איתך שכושר שייט הוא לטובת השייט (שייט מנוסה ואחראי ייקח איתו את רוב הציוד שצריך גם אם הוא שט רק על 16) אבל ביטוח סירה זה ממש לא כמה מאות שקלים. הרבה יותר קרוב לכמה מאות הגונות של דולרים ובסירות הגדולות והיקרות גם חוצה בשמחה את האלף (בדולרים). אל תשכחי דבר חשוב שנקרא "השתתפות עצמית" וגם זה מתחיל באלף (אותו מטבע) וזה כלל ועיקר לא זניח... כי הסירות הגדולות יותר תחרותיות ולכן הרבה יותר עדינות. בקיצור מי שמחפש לשוט הרבה ובזול, ליהנות משייט שיכול גם להיות אתגרי ומסעיר, לדעת שיש לו ביד סירה שאמינותה הוכחה ע"י מאות אלפי שייטים בכל ים ובכל העולם, מי שמחפש בעיקר לשוט וה"פוזה" פחות חשובה לו.. יסתפק ב16 ויחייך כל היום. ומשפט אחרון על עמית ואורית: הן שטות לא מעט על הובי 18 TIGER הקטמרן הטובה ביותר בעולם. ניצחו את אכזיב, ניצחו את אליפות ישראל, עשו לא מעט שעות על הטייגר שלהן. הייתי על החוף ביום האימונים הראשון שלהן כשהן ירדו אחרי כמה שעות על ה16. היה להן ברק משונה בעיניים והרבה הפתעה לטובה מהסירה..."לא תיארנו לעצמנו..." הן אמרו. נאחל להן ולצוותים האחרים הרבה הצלחה. זיו

erez650

New member
למה לדבר הרבה?

לי יש הוביקט 16 אתה מוזמן לשוט איתי ביום שבת שלח לי במסר מספר טלפון אספר לך הכל על הסירה דרך אגב גלעד, האם אתה הצלם המפורסם ממונגוליה? http://www.giladr.com

princess007

New member
הכל נכון אבל

נכון שהובי 16 סירה טובה לא נאמר ולא נכתב דבר נגד ברם הוסבר כבר על ידי חכמים ממני בשרשור זה כי הדגמים החדשים ולא חשוב איזה מקצועיים יותר, מהירים יותר מתוחכמים יותר. ולו רק מהסיבה שהכלים שעומדים לרשות המתכננים כיום והנסיון שנצבר טובים מי כמה מאלו שעמדו לרשות המתכננים לפני 20-30 שנה.(כמו בתחום המכוניות) העובדה שהסירה משמשת גם לאליפויות לא מוכיחה דבר וחצי דבר לגבי היכולות שלה. ידוע ששינויים כמעט ואינם נעשים בענף זה ולחיזוק דברי דגם הטורנדו שרק לאחר מס' שנים רב הוסכם להוסיף לו טרפז וספינקר.הסירה לא הוחלפה. ובנוסף ומבלי לגרוע באמור לעייל כאשר כולם מפליגים על אותה סירה מה זה משנה בעצם אם היא טובה או לא הרי המגבלות, הבעיות קיימות אצל כולם. לסיכום טייגר, נקרה, MATIA, DART כולן מתוכננות בעזרת מתכנני עילית , בנויות מחומרים מורכבים והמתקדמים ביותר המפרשים עשויים מחומרי על ולהשוותן לסירה שתוכננה לפני 30 שנה הינה נסיון שמטרתו לא ברורה להשוות בין מכונית חדשה ומודרנית לסוסיתא בת 30 .אולי רק נוסטלגיה.

HOBIECAT

New member
חזרי לכותרת..

גלעד שאל הובי 16 או פרינדל 18? כל הסירות המודרניות הן מצויינות אבל מחירן בשמים. זז

erez650

New member
בכל אופן

ואם בהובי 16 עסקינן הצגת מצב בו יש חלקים בשפע ובזול מנסיוני זה לא נכון! כל החלקים המשומשים שקניתי מוחזרו הלוך ושוב כבר שנים והם לא שמישים והמחירים שערוריתיים, בהשוואה למחירים של חלקים חדשים בחו"ל. אני מוצא שכמעט בלתי אפשרי לתחזק כראוי סירה כזו בארץ. אלה אם כן אתה יצירתי ויודע ליצר חלקים בעצמך, ליבא לבד, Ebay ועוד לא רק הסירות החדשות יקרות! את הסכומים שצינתם לבדיקת כושר שייט וביטוח הוצאתי בריבוע רק כדי שיהיה אפשר לשוט. זו דעתי האישית בהסתמך על ניסיוני האישי אבל כשכבר הסירה מוכנה, מדובר בהנאה רצופה רק כאשר היבואן יבין כי הבעיה הזו היא שלו ולא רק של הבעלים של הסירה יתכן מצב כפי שתיארת לעי"ל

HOBIECAT

New member
אל תניח לעובדות לבלבל אותך לרגע...

בבדיקה אקראית שערכתי היום מול המתחרים שלי עלו פחות או יותר המחירים הבאים(פרינדל 18): להב הגה 1230 תושבת הגה 725 תושבת עליונה 710* מוט מקשר הגאים 231 זרוע הגה 105 מוט הגה טלסקופי 690** סה"כ 4231 מעמ 698 סה"כ 4929 ש"ח *בהוביקאט יש תושבת עליונה ותושבת תחתונה. מחירם כמעט זהה. **הערכה-לא קיבלתי מחיר מחירים אלו אינם כוללים את הפריטים הבאים: 2 יחידות קצה מוט מקשר, אביזר חיבור מוט הגה,מערכת נעילת הגה(קאם,קפיץ,כיפת נעילה,בורג כיוונון ובורג אחות),סט ברגי חיבור מוט מקשר הגאים ושני פיני הגה שסופקו לך גם הם ללא חיוב נוסף ושווים לא מעט כסף.. שילמת למיטב זכרוני כ1800 ש"ח כולל מע"מ. שים לב שמחיר החלקים אצל המתחרים שווה כמעט ל2/3 מהמחיר ששילמת על קניית הסירה שלך! אתה לא באמת מצפה שאוכל להתחרות במחירי ארה"ב, שם מיוצרים החלקים, ושנמצאת בצד השני של העולם. אם כל כך זול שם אז למה לא קנית שם? היום ניתן לספק משלוחים בימים ספורים. אל תחפש להאשים אחרים בעונשים שספגת מהים. מי שמזלזל בו מקבל על הראש וזה בדיוק מה שקרה לך. תתיחס לזה בתור שכר לימוד ותשתדל באמת ללמוד מזה משהוא חיובי. ניפגש על המים או בתוכם.. זיו

erez650

New member
צודק 100%

לרגע כמעט התבלבלתי נושא השיחה היה הוביקט 16 , חלקים משומשים בשפע, ומחיר זול לא ברור כיצד הצעת המחיר שהגשת או המתחרה שלך קשור לעיניין בנוסף כל הנתונים הקשורים אלי לא נכונים בכלל אתה לא חייב לקבל את הביקורת שלי זה הניסיון שלי, שילמתי עליו ביוקר ואני לא מאשים את הים אתה יכול לקבל את ה"מילה האחרונה" בנושאים האחרים

yogevy

New member
yogevy

לזיו וארז. האם העברתם את זירת האיגרוף לכאן ?. הובי 16 סירה נהדרת, אני שט על 18 F עתיקה כמוני שמשרתת אותי נאמנה ללא תקלות ואף לקחה מס ' מקומות מכובדים. נקרה פרינדל ואינטר סירות מרשימות מכונות מלחמה- ורבים נהנים מהן. תחזוקה ותיקונים יש לכל כלי וגם לקטמרנים- יש שייטים שמתחזקים תחזוקה מונעת ושומרים על הכלים בזמן השייט ויש שמתחזקים תחזוקת שבר ושטים קרוב למגבלות הכלים. כל אחד וטעמו עימו. אתרי השייטים לא נועדו לפרסום מסחרי אלא להחלפת דעות {זיו} ולא זירות איגרוף והאבקות {כל השאר} שתמיד נראה את רמב"ם מהים ולא את הים מרמב"ם -והעיקר להנות. YOYO

princess007

New member
כללי

כל דבר מכני מתבלה מי חושב שסירה בת 5 ודרומה לא תתקלקל, שברים, בלאי ועוד כהנה וכהנה. בל נשכח שהסירות מפליגות בים התיכון שמלוח יותר מאשר מקומות אחרים, חם כאן בקיץ עם לחות גבוהה ולסיכום כל הדברים הטובים שמקצרים את חיי הסירות. אין הובי 16 חדשות הן יקרות לאללה ,וישנות , חזור לתחילת הדף....

erez650

New member
כל דבר מתבלה, גם אנחנו

לא הבנתי את המשפט האחרון ומה את מנסה להגיד

למעלה