קטמין

ShotgunRider

New member
קטמין

שלום לכולם

רציתי לשאול מדוע לא מדברים יותר על תרופת הפלא "קטמין" שהוכחה מחקרית כפורצת דרך לטיפול בדכאון. אני, אישית, מכיר אדם שחייו השתנו מן הקצה אל הקצה בעקבות התרופה הזו.

לשתומת לבכם...

אופירA

New member
מנהל
אולי כי זה מסוכן?...

אולי כי זה מסוכן?...
אולי כי זה עדיין בשלבי מחקר, נערכו בעולם מספר מחקרים קטנים מאוד (28 איש...), ורק בשנים האחרונות, ועדיין לא נעשה מחקר ענקי מספיק מקיף? כלומר עדיין לא "הוכח מחקרית"?
וזה פשוט לא מספיק כדי לאשר לשימוש רחב סם כל כך מסוכן, ואז לגלות שבשימוש רחב יש הרבה מידי סיכונים חמורים, וזה היה חוסר אחריות משווע לשווק את זה המונית?

יופי שאדם אחד שאתה מכיר - חייו השתנו מן הקצה לקצה. מה זה אומר על התרופה כטיפול המתאים להמון? שום דבר ברור...

ShotgunRider

New member
מסוכן בערך כמו נסיעה על אופניים...

קטמין פחות מסוכן מטבק, אלכוהול וקפאין- סמים מסוכנים ביותר אותם ניתן לרכוש בכל פיצוציה בכל רגע נתון מבלי לחשוב פעמיים.
מדהים עד כמה הבורות, הפחד והדעות הקדומות חוגגות בכל הנוגע לחומרים פסיכואקטיביים. אנשים יעשנו סיגריות וישתו משקאות אנרגיה עתירי קפאין ומסוכנים ביותר מבלי למצמץ, אבל יחשבו 700 פעמים לפני שיחליטו ליטול קטמין או פסילוסיבין- הנחשב לסם הבטוח ביותר לשימוש ובעל פוטנציאל ריפוי אדיר.

אופירA

New member
מנהל
אנשים לא יחליטו ליטול קטמין או פסילוסיבין

המערכת הרפואית הממשלתית תחליט אם לאפשר לרופאים לתת להם.
קודם הרופאים יציעו להם, ורק אח"כ האנשים יוכלו להחליט אם לקחת.
כך שצריך לשכנע את המערכת ואח"כ את הרופאים, ולא את האנשים.

ומסתבר שלא הצלחת עדיין לשכנע אותם. מערכת הרישוי הרפואית עדיין לא חושבת כמוך. אולי כי לא התאמצת בכלל לשכנע את הגורמים הנכונים בדרכים הנכונות?

אז מה התועלת "לנזוף" ב"שיקולים של האנשים", כאשר יש פה מחסום של שיקולי מערכת שלא ניסית בכלל להסיר?

ShotgunRider

New member
אדם הוא אדון לחייו...

רק אדם תמים יחשוב שמה שעומד בראש מעייני המערכת הוא טובת הציבור ובריאותו. המערכת מונעת משיקולים אחרים שזה לא המקום להרחיב עליהם. אני לא מנסה לשכנע אף אחד- מטרת הפוסט הזה היא לעורר מודעות ותו לא. אני מציב כאן אלטרנטיבה לטיפול הקונבנציונאלי- מי שזה מעניין אותו יוכל לגגל ולהחליט כיצד לפעול, מי שלא- לא נורא.

אופירA

New member
מנהל
אתה מציע פה אלטרנטיבה בה אדם לוקח סם למוח, ללא מרשם רופא???

רק עפ"י המלצה של גוגל ואדון אלמוני שוטגנרידר?

אתה מפעיל מניפולציה רגשית על הקוראים, בטענה שרק אדם תמים לא רואה איך למערכת הרישוי הרפואי אין אינטרס של טובת הציבור אלא אינטרסים אחרים לגמרי?

אני אומרת לקוראים (בלי להפעיל עליהם מניפולציות רגשיות), שלמערכת הרישוי הרפואי יש הרבה מאוד אינטרסים שנוגעים לטובת החברה, חלקם לא קשורים לטובה הרפואית של חולה זה או אחר, אבל קשורים מאוד לתועלת הרפואית של הציבור בכללו.
שמירה על בריאות ושלום הציבור והחברה הם בהחלט בראש מעייני מערכת הרישוי הרפואי, כמו גם הרבה אינטרסים נוספים שנוגעים לציבור ולחברה הכלליים במדינה בה חי צביר בני אדם, באופן ישיר וגם בעקיפין (כלכליים, מחקריים, ניהוליים, הסדריים ועוד ועוד).
זה לא שמערכת הרישוי מורכבת מקבוצת אנשים שמרוויחים שוחד כספי ורווחים אישיים אחרים, שסותרים את בריאותם של בני האדם. אין קונספירציה רב מערכתית נגד בריאות הציבור. יש אינטרסים (חלקם סותרים, בגלל דעות שונות) של הגנה על שלום הציבור, והגנה על הצורך של הציבור במחקר רפואי כלכלי.

אני אומרת לקוראים שמערכת שרואה הסתכלות רחבה, ולא רק הסתכלות של "כרגע-זה-מה-שנוח-לי-ולעזאזל-המחר-והסיכון-העתידי-לבריאות-שלי-והאנשים-האחרים-במדינה" עדיפה לאדם ל-79-120 שנה שלו, יותר מאשר המלצות אלמוניות של קונספירטור על בסיס אחד-שאני-מכיר-שזה-עשה-לו-נפלאות.
קונספירטור שחשוב לו "גם" (רק?) להפחיד ולהלעיג ולהעביר מסר אנטימערכתי, כולל גרפים צבעוניים עם מטרה ברורה שאינה "הנושא של הודעתו", בלי סיפור אישי של סבל שמניע אותו לעזור לבני אדם (גם אם באופן שגוי), בלי הוכחות של ישועה לרבים.
צריך לחשוב - מה האינטרס שלו להתנגד למערכת הרישוי? איזה אינטרס שלו אתה משרת כשאתה מופעל ע"י המניפולציה שלו? איזו הוכחה חותכת יש לך שאלמוני רוצה להגן עליך מפני "מערכת שלטונית שרוצה להזיק לך"?

אז אני אומרת לקוראים לא לקחת תרופות מגוגל ומאלמונים מניפולטיביים...

ShotgunRider

New member
לשתות כוס מים מהר...

...ולהרגע.
&nbsp
אני לא מציע לאף אחד לקחת שום חומר מבלי שיקול דעת, איפה ראית שניסיתי לשכנע אנשים בכוח הזרוע?
להפנות אנשים לקרוא בגוגל זו עדיין לא עבירה בימינו.
&nbsp
אם זה מרגיע אותך, אז יש מרכזים רפואיים מסודרין לטיפול בדכאון באמצעות קטמין תחת פיקוח רפואי והכל... מי שמצא תועלת במאמרים הרבים הפזורים ברחבי המרשתת בנוגע ליעילות התרופה, מוזמן לפנות לאחד ממרכזים אלו בבקשה לטיפול.

אופירA

New member
מנהל
אתה כל כך רוצה "לעזור לאנשים"

אז למה אתה משתמש בהתנשאות/זלזול כלפי מי שמתווכח עם דעותיך? ולמה אתה מציע את הצעותיך תוך שימוש בהמון מניפולציות? (גם "לא שכנעתי בכוח הזרוע" זו מניפולציה. ולהכניס לפה שלי מילים שלא אמרתי, זו סופר-מניפולציה). ולמה אתה לא מציג פה את הטיפול התרופתי הזה באופן יעיל, נגיש ומסודר?

למה אתה לא כותב בפורום בקביעות כדי לעזור לאנשים?
למה החבר שלך ש"זה עשה לו פלאות" לא כותב בפורום בקביעות כדי לעזור לאנשים, לא מספר להם את סיפורו, ולא מגלה להם כיצד השיג תרופה שאינה מקובלת בטיפול הרגיל?

למה אתה מפנה אנשים לגוגל? למה אתה לא מפרט את המרכזים הרפואיים המסודרים ומפנה את האנשים ישירות אליהם, אלא שולח אותם לחפש בגוגל, ומשתמש במניפולציה של "אם זה מרגיע אותך"? להציג אותי כ"לא רגועה" הופך אותך לאמין וחכם ויעיל? אמין וחכם ויעיל זה לכתוב את שמות המרכזים המפוקחים ולא גרפים על חומרים מסוכנים וסיפורים באוויר על קונספירציות מערכתיות...

למה כל הסיפור שאתה מספר ערטילאי ומעורפל ומגוגל, אם זה כל כך בפיקוח רפואי ובמרכזים רפואיים מסודרים? להפנות אנשים לגוגל זה אמנם לא עבירה, אבל זה כן סתם בלגן מעורפל.
(אגב, החיפוש שלי מעלה שמדובר בשלב ניסויי בלבד, על עשרות אנשים בלבד, ובנוגע לאובדנות במקרי מאניה דיפרסיה בלבד. שום מרכזים, שום רפואיים ושום מסודרים).

ועדיין לא אמרתי את המילה סיינטולוגיה, על "רחמיה" הידועים כלפי פגועי נפש...

ShotgunRider

New member
אני אפשט לך את זה

הדיון הזה סטה לחלוטין מהנושא (איך הגעת לסיינטולוגיה?) ומהמסר שרציתי להעביר. מהו המסר את שואלת? אני אתמצת אותו בכמה משפטים:

שלום לכל חברי הפורום,

לאחרונה אני נחשף יותר ויותר למחקרים הנוגעים ליעילותה של תרופה העונה לשם "סאנשיין" של חברת NeuroRX. מהמחקרים עולה תמונה אופטימית אודות הטיפול פורץ הדרך לאנשים הסובלים מדכאון.
בעקבות כך, ראיתי לנכון ליידע את מי מכם שעדיין לא נחשף אל מחקרים אלו, שיקרא אודות התרופה (במרשתת פזורים המון מחקרים ומאמרים בנושא) ואולי אף ינסה את מזלו באחד מהמכונים הרפואיים בארץ המתמחים בטיפול באמצעות תרופה זו.

באופן אישי, אני מכיר אדם שסבל מדכאון במשך מרבית חייו והחליט לעבור טיפול במרפאה בתל-אביב, וכיום הוא אדם שונה לחלוטין. אם התרופה עזרה לו ושינתה את חייו - ודאי שזה יכול לעזור גם לאחוז מסוים מכם.

מצרף קישור למרפאה שבה טופל אותו אדם. גילוי נאות- אין לי כל קשר לאותה מרפאה.

http://www.grunhaus.co.il

בברכת בריאות איתנה וימים שמחים לכולם

אופירA

New member
מנהל
עכשיו, סוף סוף, מתחילים לדבר לעניין...

זו ההודעה שהיתה צריכה לפתוח את השרשור - הודעה (יחסית) עניינית, עם כתובות ברורות (למה רק אחת?). בלי מניפולציות, גרפים, סיפורי קונספירציות על המערכת.

ועדיין - רוב שאלותי בהודעה הקודמת נותרו ללא תשובות.
ועדיין - הפנית למרפאה אחת (של גרינהאוס הנמוך. מכירה אותו כפסיכיאטר. לא, הוא לא הצליח לעזור לבעיית הדיכאון שלי. וכן, הוא ניסה. ויש לדעת שהוא איש מתנשא למרות נמיכותו. אבל זה כמובן לא רלוונטי לנושא. ומי שרוצה יכול בהחלט לשלם לו כדי לעשות אצלו ניסויים).
דיברת על כמה מרכזים רפואיים. ועל הרבה מאמרים שפזורים באוקיאנוס הרשת הענק. אבל אנו עדיין לא יודעים מהם. ורוצים לדעת.

וזה יחזק הכי הרבה את האמון שאנו נדרשים לתת בהצהרתך שאין לך קשר לגרינהאוס, ושלא היתה פה מניפולציה גועלית לעשות לו פרסומת בחינם.
כי פרסומת בחינם - ועוד בכזו מניפולציה - מעלה שאלה גדולה: האם גרינהאוס רק נמוך או גם קמצן ו/או מכווץ הכנסות, כך שאין לו כסף לפרסום בתפוז והוא נדרש למניפולציות בפורום דיכאון, ולא בפעם הראשונה בתולדות פורום זה!!!. וזו הנקודה!

אז חשוב מאוד שתעשה הכל כדי להכרית שאלה גדולה הזו...

שים לב, אני לא נגד טיפול ניסויי ברשיון ובפיקוח רפואי. אני לא נגדך כשאתה מציע זאת. אני בעד. אני רק נגד גישה של מניפולציות וקונספירציות (ונגד מרפאה פרטית אם היא מפרסמת בפורום בלי לשלם כדין לפלטפורמה).
יש לך מידע חשוב? תודיע אותו. אל תיכנס לפורום בשאלה מיתממת "למה לא מדברים על... אם למכר שלי זה שינה את חייו" - בלי שום פרטים, בלי גישה עניינית. ואז פתאום תעבור לדבר ממש לא לעניין על אינטרסים עלומים של מערכת הרישוי הרפואית... זה מקומם נורא, אז התקוממתי.

ShotgunRider

New member
אין זו כוונתי

אין לי כוונה לפגוע באיש. אם מדבריי עלה ניחוח של זלזול והתנשאות, אני מצר על כך

Shamy

New member
שמע אין לי מושג מה אתה יודע או לא

קאטמין נתחיל מזה שהוא סם הרגעה לסוסים. כן משתמשים בו ברפואה במקרים קיצוניים בלבד, בדרך כלל כתרופת הרגעה כמו בנזודיאזפינים להרגעה של חולה משתולל וגם אז בכמויות מזעריות. מעבר לכך, ברחובות בארץ שלנו פחות, אבל מוכרים אותו כסם נרקוטי (כי זה מה שהוא). אני ראיתי ושמעתי סיפורים באמת מזעזעים על אנשים שהתחילו ליטול קאטמין מסיבותיהם שלהם והדרדרו והסתבכו מאוד עם הסם הנרקוטי הזה, ואל תטעה זה נרקוטיקה כבדה מבחינתי אני שמה אותו באותה קטגוריה יחד עם מורפין, הרואין ועוד החברים המסוכנים במיוחד. יכול להיות שחברת תרופות אחת עשתה ניסויים בזה. והגיעה לתוצאות, אני באופן אישי לא הייתי ממהרת ללכת לחברה אחת בטח לא כשאני יודעת מה זה קאטמין ומה המטבוליזם שלו במוח ובגוף. אבל איש איש באמונתו יחיה

אופירA

New member
מנהל
ועדיין לא השתכנעתי להחליף את הפסיכיאטרית שלי בגרינהאוס הנמוך

למעלה