קטמארן

vanusa

New member
קטמארן

שלום לכולם לפני מספר ימים קנינו חבר שלי ואני סירת קטמראן- מסוג "פרוסטור". סירה מתפרקת ומתנפחת בעלת מפרש אחד. לשנינו רקע מועט ואולי אף אפסי בימאות ושייט, ועובדה זו טפחה בפנינו כשניסינו להרכיב אותה והסתבכנו בכל הקשור למפרש וקשירתו. ומכאן לשאלות: האם קפצנו מעל הפופיק עם הסירה הזו ? האם משהו מכיר אתר בו אוכל לקבל את המידע לגבי הרכבת \ קישרות המפרש ? האם יש צורך בקורס השטה ואם כן מה מומלץ ? תודה מראש - מפליג מתחיל

HOBIECAT

New member
קטמרן

למפליג המתחיל... לא צריכה להיות לך בעיה עם קטמרן כי הסירות פשוטות מאוד ודי קל לתפעל אותן. תלוי כמובן בגודל.. ככלל הייתי ממליץ לקנות סירה מהדגמים המוכרים כי אז יש למי לפנות בנושא חלקים או פרטים לגבי הרכבה. לא מכיר את הסוג שאליו התייחסת. האם זו סירה רוסית? בזמנו הרבה מהעולים מרוסיה הביאו איתם קטמרנים מתנפחים שלא ממש היו מוצלחים. המון חלקים והרבה זמן להרכיב ומכיוון והבידונים אינם קשיחים יש הרבה איבוד אנרגיה תוך שייט והביצועים ככה ככה.. תמיד ממולץ להשקיע בקורס כי בסופו של דבר זה חוסך לך כסף בנזקים ותקלות שנגרמות מחוסר ידע. הוביקאט ישראל מבצעת קורסים של 6 שעות (שלושה מפגשים של שעתיים) במחיר 1700 ש"ח לזוג. צור איתנו קשר דרך האתר או במייל. אם תבוא עם הסירה שלך אלינו לחבצלת השרון אשמח לעזור לך להרכיב את הסירה שלך ללא תשלום. ברוך המצטרף למשפחת שייטי הקטמרנים. זיו - הוביקאט ישראל,

מאיר ריבא

New member
Catamaran Prostor

למיטב ידיעתי זהו אכן קטמרן רוסי - ראו תמונה רצופה. נראה לי שבזבזתם כסף - כלי זה אינו מתאים לים. מתאים לשייט במי אגמים ונהרות איטיים היכן שאין גלים ורק רוח קלה. חבל שלא התייעצתם לפני הרכישה. אם שייט מענין אתכם - חייבים לעבור קורס בסיסי לפני שיוצאים לים. יציאה ללא הכשרה = סכנת חיים!

HOBIECAT

New member
מאיר מאיפה דגת את התמונה..

וזה מודרני. הקטמרנים שהובאו אלי למועדון בשרון היו בציבעי חאקי מחרידים עם מפרשים בהתאם. בשלב מסויים הצטברה ערמה לא קטנה של צימידנים כאלה (כך זה ארוז) מאחורי המועדון (הביאו לי לקנות ואני וויתרתי כמובן) כי לא היה להם כוח לסחוב את זה חזרה בעליה. באמת לא מתאים לים שלנו.. אולי בכינרת. זיו

vanusa

New member
תמונה מעודכנת יותר ( פחות מודרנית)

זהו אכן קטמרן רוסי . שמתי תמונה עדכנית יותר. התכנון המקורי היה להשיט אותו בכנרת .

gerson1

New member
catamaran

בקיצור-להוריד אותו למים ולהתחיל לשוט איתו-אפילו רפסודות מורידים לכנרת ול"כל כלי יש את היעוד שלו" שיהיה בכיף וביום הנכון תירוו נחת וכיף וגלים ואדוה. ביי גרשון

למעלה