קטלני ביותר!!

קטלני ביותר!!

אני לומד טאיקוונדו שהיא אומנות קוריאנית ולכן יש לי חשיפה לאומנויות שונות מקוריאה שהמאמן שלי מכיר... אני בחגורה אדומה ואני מת על הגנה עצמית ("אושינסול" בקוריאנית) אנחנו לומדים אפקידו שנלקחה מאייקידו רק יותר כוחנית אבל אותו בסיס.... אבל לפני כמה זמן "נחשפתי" לדבר הכי קטלני שראיתי -- קוק סול וון - אומנות קוריאנית קטלנית ביותר שלא דורשת בכלל כושר אלא תירגול של לחיצות שונות בנקודות התורפה בגוף לומדים שם להרוג\לעלף\ לשתק בלחיצות של כמה אצבעות בלבד!!! אם מתמידים זה פשוט אדיר!!! המאמן שלי למד עם יהושוע סופר כמה זמן וגם מהמאמן טאיקוונדו שלו והוא ממש חיה בזה ! כל פעם שהוא מראה תרגיל חדש אני מתלהב מחדש אתם חייבים לנסות את זה!!

זה יעזור להתחיל עם בנות ?

פשוט ראיתי בסרט "רמו" והתפללתי שנים שתגיע הבשורה לארץ המשיח ...

אכן, קוק סול וון מבוסס על

נקודות תורפה, ומכות מדוייקות מאוד, ועל ידי כך הסבת נזק (עד כדי הרג) במכה אחת בלבד. קוק סול אינו ספורט תחרותי, ומרבית הטכניקות אינן מומלצות ליישום בספארינג ידידותי, אלא רק במצב אמת של סכנה. מאסטר סופר הוא בר הסמכא היחיד בארץ והנציג הבלעדי של האיגוד הקוריאני לאומנויות לחימה מסורתיות המאוגדות תחת השם הפקידו. אדם, שאומנות הלחימה היא מהותו כבר 40 שנה. כדאי לך ללכת לראות אותו. אצל מי אתה מתאמן ? והיכן ?

jon01

New member
שאלה

איפה לומדים הפקידו בארץ? יש בת"א? יש אתר?

הפקידו בארץ

בעיקרון, רוב מורי הטאיקוונדו בארץ משלבים גם טכניקות הפקידו מידי פעם, בשביל ההגנה העצמית. לא בטוח שאותם מורים למדו את האומנות (הפקידו) על בוריה, אלא רק טכניקות כחלק מההונשינסול (הגנה עצמית) של הטיאקוונדו. יש ארגונים רבים וכן שיטות שונות של הפקידו. הארגון הרשמי היחיד המוכר ע"י ממשלת קוריאה הוא Dea Han Kido Hae , המאגד בתוכו את מרבית אומנויות הלחימה המסורתיות של קוריאה שאינן ספורט. בארץ, יש נציג רשמי ובלעדי שלהם, מאסטר יהושע סופר שהוא מורי. יש לנו שני סניפים : ירושלים - מאסטר סופר מלמד, רמת גן - אני מלמד. אנחנו מלמדים קוק סול וון הפקידו. אתרים על קוק סול וון(kuk sool won) ועל הפקידו (hapkido) יש בשפע באינטרנט. הנה אתר של האיגוד אליו אנו שייכים

michaeld

New member
נקודות לחץ יש גם ב....

נושא נקודות הלחץ קיים בהרבה אומנויות לחימה וגם באיקיג´יטסו אותה אני לומד. אומנם בכל אומנות משתמשים בנקודות אלה למטרות אחרות באייקידו לריתוק באיקיצ´טסו זה יכול לנוע בין ריתוק למוות. או לדוגמה ב דים מק "מגע המוות" שהיא אומנות שמתרכזת רק בנקודות האלה ועל ידי מכות חלשות בנקודות שונות בגוף חוסמים את ערוצי האנרגיה בגוף "מרידיאנים" וגורמים למוות. דרך אגב אותם הנקודות שגורמות לדברים הנ"ל הם גם אותם נקודות שבהם מישתמשים לריפוי בשיאצו או דיקור מחטים(אקופונטורה)

avima

New member
או קי

איפה ? מי ? מתי ? נשמע נפלא אבל חסרים קצת פרטים לא ?

avima

New member
אכדכ"ח

או - אין כזה דבר כמתנת חינם. אם אתה חגורה אדומה ועובד על הושינסול אני מניח שכבר מאוד ברור לך שלחיצות\בריחים וכדומה צריכים להיות מאד מדויקים ומאד קשה להפעיל אותם ללא אימון רב. יתר על כן המיקום הספציפי של סף הכאב והגמישות במפרקים של אנשים שונים תניב תוצאות שונות לפעולה ספציפית. לדוגמא - על מנת לבצע בריח על צד כף היד (ואני בטוח שהחברה מהאיקידו מומחים בסדר גודל יותר ממני בנושא) צריך לכופף אותה בזוית ספציפית של הכף ביחס לאמה אחרת זה לא עובד. מכול האמור לעיל אני מסיק שלמרות שאין צורך בכושר או כוח באומנות הזו יהיה צורך בתרגול רב מאוד והתנסויות רבות בכדי שתהיה מסוגל לישם פעולה כזו ביעילות (בניגוד לכוח נטו וקצת טכניקה הנדרשים - ברמה המינימאלית - מהגנה תחתונה למשל). ואני חושב שהמאפינים שתארת דומים מאוד לאייקידו האם אני טועה ? בכול מקרה הייתי שמח לראות דוגמא של האומנות הזו ולכן אם תוכל לכתוב מי מלמד שיטה זו ? מתי האימונים (שעות וימים) ? איפה הם מתנהלים ? אשמח לבוא לראות.

ניטפוק בלבד

אכדכא"ח - אין כזה דבר כמו ארוחה חינם. המקור TANSTAAFL - there ain´t no such thing as a free lunch ואני חושב שגיל ישמח להסביר על האמנות.

avima

New member
צודק

הרגשתי שמשהו לא מסתדר לי אבל לא היה לי זמן לבדוק ולתקן (סליחה ותודה). דרך אגב - ניטפוק ?

aiki-freak

New member
הערה קטנה...

הבריחים (לפחות באייקידו) לא מתבצעים על היד.... כלומר... זווית כף היד כלפי הזרוע פחות חשובה מזווית כף היד והיד עצמה כלפי הטאן-דן (מרכז הגוף). הבריח לא מתבצע על היד (בריח על יד אולי קצת כואב ביד אבל הוא לא מנטרל את יכולת התנועה של שאר הגוף וניתן להיחלץ ממנו בקלות רבה) הבריח מתבצע על הסנטר , כך גם בריח מיזערי על הזרת יכול לשתק את יכולת התנועה לחלוטין. ההדגמה הטובה ביותר לכך שראיתי מעודי היא טמורה שיהאן האגדי שמסוגל לרתק אדם עצום במידותיו בלי מאמץ ובלי להכאיב! או או סנסאיי שהיה מסוגל לרתק מתאבקי סומו באצבע אחת (ולפי עדות של תלמידיו ששמעתי ממקור ראשון לעיתים אפילו בלי מגע בכלל!!!) אגב יש דבר כזה ארוחת חינם....רק שהיא עולה הרבה כסף...

אוי, אתה מתכוון ה-center

ואני יושבת ותוהה איך לעזאזל אפשר לעשות בריח על הסנטר ( chin). נו טויב. חג שמח!

נכון חלקית

זה לא מדוייק לומר שלא צריך כושר או כוח בקוק סול. האלמנט המסויים שתואר כאן, בריחים המשולבים עם נקודות לחיצה, לא דורשים כוח רב, אך אתה צודק שעל מנת להיות מסוגל ליישם זאת במציאות צריך להיות מיומן מאוד (זה נכון לרוב הטכניקות). זה ההיבט הרך שבאומנות. אבל יש גם אלמנטים קשים כמו מכות עם כל חלקי הגוף (ידיים, בעיטות, ברכיות, וכו,) על אף שאלה נעשים מרכות. ואלה דורשים מרכיבים מסויימים של כושר גופני כמו - קואורדינציה, גמישות וגם כוח. אם כי על מנת שהטכניקה תהיה בעלת עוצמה, חשוב לדעת להפיק הרבה עוצמה ממעט כוח, וזה כבר קשור לעבודה פנימית. נכון לומר שיש מאפיינים הדומים לאייקידו, אך הגישה שונה מאוד. אומנות זו מלמד מאסטר יהושע סופר בירושלים, ואני מלמד ברמת גן. איפה מתאים לך ?

למעלה