קטלוג Bale 2004 יצא השבוע

קטלוג Bale 2004 יצא השבוע

שלום לכולם, היום קניתי את קטלוג Bale 2004. הפעם הקודמת שהקטלוג יצא היה בשנת 2000. במבט מהיר ניתן להבחין במספר הבדלים: 1. הקטלוג החדש מודפס בצבע, בעוד שהקטלוג החדש הודפס בשחור לבן. 2. בקטלוג הישן היו 2 עמודות בכל עמוד, בקטלוג החדש יש 3 עמודות בכל עמוד, מה שהופך אותו לדק יותר אבל התמונות קטנות יותר. 3. נוסף מדור חדש המוקדש לבולי עתודה לסוגיהם השונים. במדור יש פרטים נוספים על טעויות ועל תשניות שונות. 4. בחלק מבולי מנהלת העם יש יותר פרטים. לדוגמא בבולי נהריה יש צילומים של הגליונות השונים. בבולי ירושלים מפורט ההבדל בין בול 5 מא"י מהוצאה שניה לבול בעל אותו ערך נקוב מהוצאה שלישית. 5. דוקא בתחום שלא מעניין אותי - בולי הכנסה, הוכנסו לראשונה בולי מס מוניציפלים. אלו פחות או יותר ההבדלים שאני מוצא בכ- 20 דקות של דפדוף בשני הקטלוגים. עלות הקטלוג החדש כ- 400 ש"ח.

ניסיתי לבדוק את האתר של המו"ל,

כדי לנסות לקבל הנחה לחברי הפורום. אין באתר אופציה של "כתוב לנו" או כל דרך אחרת להתקשר אליהם. אם טעיתי, תקן אותי בהקדם.

doroni10

New member
בקשה ושאלה.

א. האם שווה לדעך לקנות את הקטלוג בהשוואה למשל לקטלוג Michel של המזה"ת? ב. אם תוכל לחפש ולמצא בבקשה את שווי בולי ירושלים במצב MNH מהוצאה שניה בערכים 5, 10, 25 מא"י? תודה, דורון.

תשובה

אינני קורא גרמנית, ולכן אינני משתמש בקטלוג Michel, ואין ביכולתי להשוות בין הקטלוגים. בכל אופן, אני יכול להביא את הקטלוג למפגש הבא של הפורום, ותוכל לעיין בו. בקשר לבולי ירושלים, להלן ערכם הקטלוגי: ערך נקוב לא חתום חתום על מעטפה 5 מא"י 3.00$ 3.50$ 20$ 10 מא"י 3.00$ 3.50$ 15$ 25 מא"י 8.00$ 9.00$ 40$ מספר הערות נוספות: המחירים הם לבולים "רגילים" ללא טעויות דפוס ותשניות שונות ומשונות. למרות שביקשת רק MNH העדפתי לתת את שלושת הערכים, משום שמרבית בולי מנהלת העם מהווים דוגמא לחריגה מכלל האצבע, שבולים לא משומשים יקרים יותר מבולים משומשים.

שמוליק שלום

האם רכשתה את הקטלוג דרך האתר ? או בחנות בת"א ? אני רכשתי את קטלוג BALE לפני כ שלוש שנים אצל סוחר בולים ברמת השרון ב 200 ש"ח האם ייתכן שהמחיר השנה הוכפל ? נראה לי ש המחיר אצל סוחרים בארץ יהיה יותר זול מהמחיר באתר (95$ ) שווה לנסות. הרבה מדברים על קטלוג סקוט האמריקאי אך מי שאוסף בצורה רצינית את בולי ישראל איננו יכול להתעלם מקיומו של קטלוג "בייל" שהוא המדויק ביותר בעל הפרטים הרבים ביותר והמחירים "הקרובים ביותר למציאות" בייל הוא גם הקטלוג היחיד שיש בו מחיר ל גיליונות שלמים ! מומלץ ביותר לאספני ישראל הרציניים

את הקטלוג רכשתי בחנות בולים

את הקטלוג רכשתי בחנות בולים בתל אביב (בולי רומנו - דיזינגוף סנטר). למען הסר ספק, אין לי קשר עסקי או אישי עם בעלי החנות. 95 דולר הם כ- 425 ש"ח, כך שהעלות היא מעט יותר זולה דרך החנות. אם ה- 95$ אינם כוללים דמי משלוח, אז ההפרש מעט יותר גדול, אבל אני מניח שמשלוח הספר בתוך הארץ אינו יקר במיוחד. אריק כתב למעלה שהוא ינסה לבדוק אפשרות של קניה מרוכזת של חברי הפורום תמורת הנחה. לדעתי, שווה לבדוק זאת, אבל כמובן שהדבר תלוי בחברי הפורום וברצונם לקנות את הקטלוג. הזכרת את קטלוג סקוט, אז אני חייב לציין שלמרות שיש ברשותי את קטלוג, אינני נמנע עם חסידיו. לדעתי הקטלוג נותן אנפורמציה מאוד בסיסית, לא כל הבולים מצולמים בקטלוג, ולעיתים זהוי בולים באמצעותו הינה מלאכה קשה. למרות זאת הוא כניראה הקטלוג הנפוץ בעולם, ובמרבית האתרים מספרי סקוט הם האינדיקציה לזהוי הבולים. זוהי הסיבה שרכשתי אותו.

doroni10

New member
קטלוגים

לדעתי הקטלוג העולמי הטוב ביותר הוא של Michel אלא שהוא בגרמנית ולכן קשה לאלו שדוברים גרמנית. כמובן שקטלוג ספציפי כמו Bale אמור להיות ממש טוב עבור אותו תחום ספציפי. אגב, האם בקטלוג Bale הנוכחי יש פירוט גם עבור דפי מזכרת? דורון,

קודם כל, דוכס, ברוך הבא.../images/Emo24.gif

איך הופעת אצלנו ככה פתאום? מה אתה אוסף? ממתי? למה? פרט, הסבר נמק והרחב. שנית, לעניין הקטלוגים: גם לדעתי מיכל באמת מצויין, אך רק לדוברי הגרמנית. לתחום ספציפי כמו ישראל, אין תחליף לקטלוג מתמחה כמו בייל. אוסיף רק הערה לגבי קטלוגי דומפיל (קטלוגים נושאיים) - לפחות קטלוג הכלבים שלהם אינו מקיף הכל (בלשון המעטה. רק אני עם האוסף הקטן שלי יכול להגדיל את הקטלוג ב- 20%), והמחירים פשוט מצוצים מן האצבע, אבל הם נותנים גם את מספרי הקטלוגים האחרים, ובזה גדולתם. מעניין שאף אחד לא מזכיר את Y&T הצרפתי... והנה נוסטלגיה: בילדותי היתה בשכונתי חנות בולים - בולי רימון. מבעלי החנות, זוג מבוגרים נחמדים, קיבלתי כילד קטלוג משומש של בולי ישראל במתנה - קטלוג כרמל. נדמה לי שהיה זה הקטלוג של 1970, ועד היום הוא נמצא אצלי באחת המגרות. הספרון הזה הפך אותי לאספן אמיתי!

שלום אבא של נעם ושלום לכולם

אני אספן של בולי ישראל ולאחרונה גם של כל פריט שקשור למנדט הבריטי בארץ ישראל אני נוהג לבקר בפורום מדי פעם אך ממעט להשתתף את אוסף הבולים שלי די הזנחתי לאחרונה ואני מעוניין (לקראת החורף ) לחזור אליו שוב ברשותי אוסף מלא של ישראל משנת 1952 ועד 2002 כל הבולים עם שובל מלא וכמו כן כל גליונות הזכרון נוכחים גם הם אלבומים: חלק של DAVO , חלק של LINDNER . אך אני מתכוון להכין אלבום עצמאי עם סידור שלי שבו הבולים יהיו מאוחסנים ב "הוויד" שחור קטלוגים : כרמל - MICHEL - BALE - SCOTT - זימון(1952) קראוס מינקוס (אמריקאי) - רשות הדואר (ללא מחירים) כמו כן ברשותי גליונות שלמים של כמה בולים משנות ה חמישים.... האתגר האמיתי עבורי הוא להשיג את הבולים היקרים באמת (1948-1952 ) ניתן כמובן להשיגם אצל כל סוחר בולים,אך המחיר...המחיר שבת שלום

מזכיר לי קצת את ההסטוריה שלי

לפני כ- 13 שנה סבי ז"ל נפטר והוריש לי את אוסף הבולים שלו. מדובר באוסף מאוד גדול שהוא אסף במשך 80 שנה. מכיון שמשאבי הכלכליים מוגבלים, העדפתי לרכז את המאמץ במספר מדינות, אחת מהן היא כמובן ישראל. האוסף הישראלי היה מרוכז באלבום Davoo ישן שצבר לחות וגרם למרבית הבולים להחליד. הטראומה הזאת גרמה לכך שהיום אף בול לא נכנס לאלבומים שלי ללא הוויד. קניתי אלבומים חדשים והתחלתי למיין את הבולים. את התקינים הכנסתי להוויד ולאלבומים החדשים, את החלודים זרקתי וקניתי אחרים במקומם. כמובן שכשהגעתי לשנת 1952 נאלצתי למתן את קצב הרכישות. בסופו של דבר בזכות Ebay הצלחתי להשלים את מרבית הבולים גם מתקופה זו. אני מצטרף להמלצתו של אריק ומציע לך להשתמש באתר. אחרי שהצלחתי להשלים את מרבית הבולים התחלתי להרחיב את האוסף "לאחור", בולי מנהלת העם, בולי המנדט ובולים מהתקופה העותמנית. יש לי לא מעט חורים, אבל אני משוכנע שבעוד מספר שנים הם יתמעטו. בכל אופן שיהיה לך בהצלחה. יש הרבה סיפוק בלעבור על אוסף שהוא פרי עבודה של שנים.

galcool

New member
../images/Emo5.gif צר לי על הבורות אבל...

מהו "הוויד"? אלה ה"ריבועים" הקטנים השחורים מצד אחד ושקופים מהצד השני ששמים בהם בולים?

למעלה