קטונים בשתן

hilapo

New member
קטונים בשתן

רציתי לשאול האם יש בדיקה עצמית לקטונים בשתן? אני קוראת את הספר של ד"ר יורם קנטר{סוף סוף אחרי שנה שהוא אצלי} ויש כל מיני קטעים שהוא אומר לדוגמה: "אם הגלוקוז הוא מעל 250 יש לבדוק קטונים בשתן" איך אני אמורה לבדוק בדיוק? בדיקות שתן עושים במעבדה הלא כן? או שמישהו יכול לחדש לי{אני אשמח} הילה

hilapo

New member
בעיקר לבדוק אם

אם אתה חולה סוכרת!!!! מדובר על מצב היפרגליקמיה הרי כשרמות הסוכר בגוף גבוהות מעל 250 "עודפי הגלוקוז עוברים מהדם לשתן הגוף שנעשה מרוכז ומושך אליו מים מהגוף".הגוף מנסה להיפטר מהעודפים ולכן יש השתנה מרובה כי הגוף מנסה להיפטר מהם{מהקטונים}. לכן אם אתה נשאר במצב היפר לאורך זמן {מה שקרה לי עד שגיליתי שאני חולת סוכרת} הייתי צמאה כל הזמן שותה גלונים של מים וכל מה שבא ליד גם שתיה מתוקה מבלי לדעת...וחוזר חלילה שותה-ומתרוקנת!! וכמובן המצב מסוכן כשלעצמו כי במקום להוריד את רמת הסוכר הייתי מעלה אותו בשתייה ממותקת ובאכילה {פעולה יומיומית כמובן} לסיכום קטונים עלולים להופיע בשתן במצב של היפר גליקמיה מצב שכמובן צריך למנוע!!! ד"א מה שכתבתי ב-" -הוצא מהספר של ד"ר יורם קנטר

hilapo

New member
תיקון הציטוט

"עודפי הגלוקוז עוברים מהדם לשתן,שנעשה מרוכז ומושך אליו מים מהגוף."

מוזר

הרי ברור שאני חולה סוכרת, כאילו בדיקות הדם מראות את זה כל הזמן, אז אני לא מבין למה צריכים לעשות בדיקה כזו. בכל אופן לפני חצי שנה קיבלתי לעשות הבדיקה הזו, אז הכנתי בקבוק ענק שהייתי גאה בו, שמתי בתיק ויצאתי לדרך, ובאוטובוס, זה נשפך לי בתוך התיק, כל פעם שאני נזכר בזה אני מתפוצץ מצחוק, כישרדתי מהאוטובוס, זרקתי את כל התיק בפח זבל כאות הזדהות עם סבלו של הבקבוק שנשפך. אז מעניין כאילו אני חייב לעשות את הבדיקה הזו........ממש לא בא לי. לשם מה הבדיקה הזו, הרי ברור שאני חולה סוכרת. אני כבר 7 שנים כזה. מעניין.

אני חושבת שאתה מתבלבל עם בדיקה אחרת

בדיקה של מיקרואלבומין בשתן. זו בדיקה שדורשת איסוף שתן של 24 שעות. והיא משמשת לצורך ביקורת על הכליות אם אין פגיעה בהן חו"ח.

יש מקלוני בדיקה מיוחדים לנושא

שתוך שניות מזהים אם יש/אין קטונים (בדיקת שתן פשוטה). תבקשי מהרופא שלך מרשם - האמת קצת מפליא אותי שלא נתנו לך מלכחתחילה. העלות שלהם יכולה לנוע מ- 12 ש"ח בכללית ל-97 בקופ"ח מאוחדת אנני יודעת כמה הם עולים במכבי אשמח לעדכן את הטבלה אם למישהו יש את המידע.

בדיקת קטונים בשתן - לשם מה זה טוב?

השימוש העיקרי של הבדיקה הוא לבדוק אם סוכרתי שיש לו סוכר גבוה, מתקרב למצב של DKA (חמצת קטותית) שהוא מצב של סכנת חיים. עייני בקישור לשאלות הנפוצות כדי לראות איך ומתי להשתמש. הבדיקה לא משמשת לאבחן סוכרתיים שאינם ידועים ככאלה, למרות שנוכחות קטונים מעלה חשד רציני לסוכרת. קטונים מופיעים כאשר אין מספיק אינסולין בגוף, בעקבות מחלה זיהומית או חום, כתגובה לתיקון היפוגליקמיה או בעקבות צום. רמה גבוהה של קטונים שנמשכת זמן מחייבת פנייה לרופא, חדר-מיון וכו'. שלא נדע כאלה, גלעד

hilapo

New member
נכון מאוד גלעד !!! אצלי גילו

את הסוכרת בבדיקת שתן עם מקלון באמת כפי ששושן אמרה.והקטונים חגגו שם!! אין לי מושג איך לא התעלפתי הקאתי וכו'. ---הבדיקה היא בעיקר למנוע חמצת קטותית ולזהות את רמת הקטונים בשתן. לא ידעתי שיש בדיקה ביתית עם מקלון..האמת היא שטייפ 1 שמזריק אינסולין באופן קבוע לא ממש זקוק לזה,אלה אם מצבו היפר תמידית ולא מאוזן.. אני מתחילה לתהות על כל מיני נושאים שאני קוראת מהספר וחשוב לי לשתף אתכם ולשמוע את דעתכם.. הילה

למעלה