קטבוק הולנדי

rachelea

New member
קטבוק הולנדי

חברת התעופה KLM חילקה קטבוקים לנוסעיה (או אולי מכרה אותם במטוסיה(. הקטבוקים נעשו בעיר ההולנדית דלפט, המפורסמת בייצור מוצרי חרסינה שימושיים ואומנותיים המצויירים בצבע כחול. אני מפנה את אספני הקטבוקים לפריט אספנות, המוצע באי-ביי, של קטבוק BOLS שנוצר בעבור KLM. אני רואה שאינם מאזכרים את איזורנו הגיאוגרפי כמקום משלוח הפריט, אך תמיד כדאי לנסות ולשאול את המוכר אולי יהיה מוכן לשלוח ארצה את הפריט.

rachelea

New member
ועוד כמה קטבוקים

ויש עוד. אינני מעלה יותר. אספן המעוניין, יכול לחפש באי ביי.

11moti

New member
נצל"ש- פריט מעניין להתייחסותכם

מצורפת תמונה של רכישה חדשה אתמול בשוק דיזנגוף, לפי מה שנאמר לי הפריט הוא-כלי למשיכת "בלוק" קרח לצורך הורדתו מהעגלה/אוטו (למי שלא יודע או זוכר -פעם לא היה מקרר-חשמלי!) בשנות החמישים. אני מכיר מתקנים לנשיאה של הקרח אבל לא כלי כזה המיועד למשיכה. מה שגם מאד מעניין הוא הכיתוב בבסיס הידית-שעשויה מעץ קשה.הכיתוב הוא כמו אתיפית או הודית .אצרף תמונות תקריב של הכיתוב.

rachelea

New member
אם מדובר באמהרית ("אתיופית")

אם הכיתוב באמהרית ויהיה כאן מישהו שמוצאו מאתיופיה, ושיוכל לתרגם זאת, תהיה זו הוכחה נוספת להצלחת קליטתם של העולים שהגיעו בצעירותם ארצה. לדעתי התערו בני הדור התעיר בצורה יפה ביותר והפכו לחלק בלתי נפרד מחברתנו. נו.... ועכשיו היכן האספן הגולש שמוצאו מאתיופיה???

עוד פרטים

את הקטבוקים חברת ק.ל.מ. חילקה חינם לנוסעים במחלקת העסקים שלה עד לפני כחצי שנה. לאבא שלי יש אוסף של כמה עשרות, כולם שונים אחד מהשני. אני אבקש ממנו לצלם אותם ושלח לך תמונה.

למעלה