קחו עוד שאלה

pinzo01

New member
קחו עוד שאלה

בעקבות "סופות בנגב " 1881-1882 קמים ברוסיה שני אירגונים יהודים 1.הבילויי"ם 2. חובבי ציון בויעידת קטוביץ התלכדו האירגונים הללו לאחד לאחר מכן בארץ חל פילוג נוסף בעקבות מותו של קרל נטר נוצר חלל כספיואידאולוגי גדול כשקבוצה קטנה בראשותו של מיכל פינס עולה לי-ם ומנסה להקים שם את עלית שה"ו(שיבת החרש והמסגר)התוכנית לא יוצאת לפועל מפני שרוב הקבוצה המשיכה בעבודתה במקוה ישראל ולא עלו לי-ם , ישראל בלקינד פורש ועימו חלק קטן מהקבוצה שאלתי מה היה סופה של קבוצת שה"ו? וכן האם קבוצת בלקינד עבדה מחוץ לראשון לציון?

pinzo01

New member
יעל ,הייתי משוכנע שתקפצי על הנושא

כמוצא שלל רב

טוב, ברור שאני מגיבה...

קודם כל - יש כאן קצת בעיה בהגדרות. חובבי ציון - ארגון הגג של קבוצות יהודיות שונות ומשונות ברוסיה של אותן שנים. הביל"ויים הם רק אחת מהקבוצות האלה, שמה במקור היה דאבי"ו (דבר אל בני ישראל ויסעו - מזל שהחליפו... תארו לעצמכם את צומת דאביו...) לכן, אי אפשר לדבר על פילוג בארץ. הבילויים אכן עבדו תקופה מסוימת במקווה ישראל, ובהמשך בעזרתו של מיכל פינס הקימו את גדרה. שיבת החרש והמסגר בירושלים - עוד סיפור מעניין. מחר בבוקר מבטיחה לפתוח ספר ולהביא תקציר.

pinzo01

New member
נסי להגיע למאמר של

דב אריאל לייבאוויץ יש לו מאמר נפלא בנושא : המושבה גדרה תרמ"ב -תר"ס

פורתא

New member
על אגודת החרש והמסגר ראה

המגיד 28 (15) 124 - 125 (צ"ל 125), ערב פסח תרמ"ד. קצת קשה לקרוא כי זה כתב רש"י, אבל לא נורא. כמו כן: דוד יודלביץ, "ירושלם", המגיד 31 (13) 102 ו' ניסן תרמ"ז.

pinzo01

New member
אם תוכלי לשלוח לי את הכתוב

אודה לך משום מה הג'אוה אצלי לא פותחת את המלל ואפילו אם התקנתי אותה מחדש המייל שלי [email protected]

פורתא

New member
ואם אתה מחפש ספרים אז

אהרונסון, רן , (עורך), בנתיב הבילויים, זכרונות ישראל בלקינד,תשמ"ג 1983 חיסין, חיים, (תרגם ש . הרברג) מיומן אחד הבילויים,תל אביב,תרפ"ח (1928) רצוי דווקאאת המקורי ולא את ההוצאה המחודשת. ספר שדי קשה למצוא אבל יש בספריות מכובדות או כאלה שמחסלות... מאירוביץ מנשה, מזכרונותיו של אחרון הבילויים, ירושלים, תש"ו.

למעלה