קחו לינק

the_hermit

New member
קחו לינק

של הlibri של אליסטר קראולי (כל הכתבים שלו) אני מנסה כבר כמה שבועות להעלות לכם אתר עם הסיפריה הזאת, מסודרת יפה יפה ב pdf, ועם עוד כל מני ספרים, אבל כל ההוסטינגים החינמים שמצאתי עושים בעיות. בכל אופן, הייתי ממליץ לכם להוריד את כל הליברי, ולעיין בה בנחת, מכיוון שהיא ענקית, ומכילה המון כתבים גאוניים. (אני לא צריך לפרט על הכתבים של קראולי...) לילה נפלא הנזיר

the real cOSHi

New member
אליסטר בעייתי

הוא תמיד כתב עם המון חידות, שקרים ועיוותים הפעם היחידה שהוא כתב ברצינות הייתה כשהוא ניסה ללמד מישהו בהתכתבות לא זוכר איפה קראתי את זה...

uri_raz

New member
אני חושב ששהצהרה הזאת מוגזמת מאוד

אמנם לא עברתי על כל כתבי אלכסנדר קראולי, אבל הרושם המאוד ברור שלי מהחלקים שכן קראתי הוא שקראולי לא שיקר ולא עיוות חומר על בסיס סדיר. לדוגמא העותק של BOOK T שהוא הדליף במסגרת ה EQUINOX לא שונה באופן מהותי מהעותק שישראל רגרדי הדליף לציבור עשרות שנים אחר-כך. ובהקשר זה צריך להבדיל בין לשקר ולעוות ובין להסתיר. אני מסכים שהכתיבה שלו אינה קלה לקריאה ולעיתים פרובוקטיבית, וגם זה בלשון המעטה, אבל אני ממש ממש מסופק אם הוא שיקר ו\או עיוות חומר על בסיס סדיר או באופן שיטתי.

the_hermit

New member
בחייך אליסטר הוא אחד

המאגים הגדולים של המאה העשרים אם לא הגדול מכולם, למרות כל הבלאגנים שהוא עשה והסמים והסקס. כן, בחלק (קטן) מהכתבים הוא לא כותב ברור (אני מניח שביססת את הדעה הזאת על the book of the law...) אבל פה כל הקסם. זה עדיף על "קח קמצוץ מנטה, תוסיף קורט אנג´ליקה, חמם 2 דקות במיקרו ויש לך שיקוי לחשיבה חיובית"... אה, והספר שהתכוונת זה magick without tears, שהוא ספר טוב אבל יש ספרים טובים יותר של קראולי. ואם כבר ספרים טובים, book 777 של קראולי הוא ספר ההקבלות הכי טוב שנעשה אי פעם... אני לא יודע באיזה סוגים של מאגיה אתה מתעסק, אבל רובנו נעזרים מאוד בהקבלות, וצריכים לשבור את הראש הרבה בשבילם... שיהיה יום טוב.

Justin Angel

New member
לא הוא לא

בתור התחלה הוא אף פעם לא עסק במאגיה או בכלל באיזה צורה של מקשוף אז אני באמת מנסה להבין כיצד אתה נותן לו את התואר "מג". קרואלי לא אמר מילה אחת נכונה וכל מה שהוא יודע לעשות זה לגרום לשערוריות במוסר הציבורי כדי שישימו אליו תשומת לב. הוא לא אמר מילה אחת נכונה. אבל קראולי הוא כן מאבות תורת המיסטיקה (תן כסף קבל קסם) ופתח את הדלת להרבה אנשים אחרים שהחליטו להקים כתות.

The Wraith

New member
אמממ

ג´סטין, עם כל הכבוד מעולם לא פגשת את אליסטר קרואלי כך שאין לך שמץ של מושג אם הוא עסק במאגיה או אם לא, שלא לדבר על זה שאני מעדיף להסתמך על הספרים שלו מאשר על ה"מקשוף" שלך. מה שאליסטר מספר בכמה משפטים אתה מסכם במילה ולא מסביר. עם כל הכבוד ג´סטין, אתם צוות מי שכותב את "המקשוף", וכיאה לצוות אני מצפה לראות מסמך ארוך כאשר מדובר על הסבר למאגיה ועוד לאנשים שאין להם שמץ במאגיה. בהשוואה לספר "מאגיה בתיאוריה ופרקטיקה" של קרואלי המסמך, שאמור להיות ספר מאגיה שנקרא "המקשוף" יוצא עלוב. אדם אחד כתב את "מאגיה בתיאוריה ופרקטיקה" בעוד שצוות כתב את "המקשוף", צוות שיש לו נסיון במאגיה לעומת אדם אחד ושרלטן שכתב ספר בלי לדעת מה הוא עושה... או שצריך לשקול את האפשרות שבגלל שאליסטר היה אתאיסט והפגין את זה ב"מזמור לפאן" ועל כן אתה, בהיותך עובד אלים, קצת לא אוהב אותו. אני גם זוכר שירדת עליי בגלל שלבשתי באפומט... אני מצטער ג´סטין (האמת שלא..) אבל כשזה מגיע ל"מי צודק" אני מעדיף את הספר של קרואלי עד כמה שהוא לא מובן.

Justin Angel

New member
תסלח לי

אם אני לא אגיב כי איכשהו זה הפך משיחה על קרואלי לאיכשהו שאתה משמיץ את הספר שאנחנו עומלים עליו. אני רואה שבמקום לנצל את הפורום לדבר על קרואלי אתה מעדיף לעשות קשר בכל דרך שאפשר כדי להשמיץ את הספר. וד"א תסלח לי עמוקות עם הדעה שלך לא מזיזה לי אפילו קלות. סטיטיסטיקה מעניינת: אמרת את המילה "מקשוף" 4 פעמים לעומת ה-0 פעמים שהיא הוזכרה בעץ הזה על ידי מישהו אחר, ואת המילה "ג´סטין" 4 פעמים גם כן. אז תסלח לי אם אני רואה את ההודעה שלך כניסיון עלוב להתקפה אישית במקום התייחסות לנושא.

The Wraith

New member
למעשה

7 זה מספר טופולוגי בתנ"ך. וג´סטין- יופי של התחמקות.

גם 4!

4 אמהות, זה קודם כל. 40 שנה במדבר 40 יום ו-40 לילה מבול לא עולה לי עוד לראש.... חוץ מזה, שיוסי המורה לתנ"ך אמר ש-4 זה מספר טופולוגי, ואם יוסי אמר... (במיוחד כשאותו יוסי נתן לי 100 במבחן האחרון
)

The Wraith

New member
ושבע

שבעה בנים שבע בנות שבע נשים שבעים כבשים והכל, בספר איוב

morning star

New member
וריית´

תראה, זכותו של ג´סטין להגיד את דעתו על קראולי. הוא היה רק אדם. הדעות חלוקות בנוגע לקרואלי, והתנהגותו לא העידה עליו רבות (מה לעשות, הבן אדם היה מכור לסמים תקופה מסויימת, חי אורח חיים "לא מוסרי" ופובליציסטי) - נכון, אין לשפוט את כתביו לפי זה, ואיני יודע כמה קרא ג´סטין את ספריו של קראולי, אך אין הדבר כלל מהווה בסיס לתקיפה אישית. אתה רוצה להגיד את דעתך על ג´סטין ועל ה"מקשוף", אתה מוזמן לעשות זאת בהודעה הקשורה לנושא זה. אני אישית לא חושב שג´סטין קרא מספיק מכתביו של ג´סטין בכדי לקבוע את שהחליט, אך אין זה משנה כרגע. איני בא להגן או לגנות את קראולי, אך אין ספק שהוא הותיר את חותמו הן בתחומים הפחות פומביים ובתחומים הפומביים. שלך הנווד

the_hermit

New member
ג´סטין

אני לא יודע מאיפה הבאת את זה שאליסטר לא היה מאג... אם נעזוב את משחקי המילים (ע"ע מקשוף) ונתמקד במשמעויות, אליסטר היה מאג ופיתח את המאגיה, יחד עם הגולדן דאון, כמו שלא עשו הרבה במאה האחרונה... הוא פיתח את רוב הטקסים הרגילים שלהם, ורוב המאגיה היום מבוססת על המאגיה של הגולדן דאון והתלמה. הייתי ממליץ לך לקרוא כמה ספרים שלו *לפני* שאתה טורח לפרסם את הדעות שלך כלפיו... הנזיר

Justin Angel

New member
מאיפה בדיוק

אנשים קיבלו את המושג שלא קראתי אף פעם ספר שלו? לאחרונה סיימתי לקרוא את book of law ואני גאה להגיד שזה פשוט בזבוז של מילים. תראה, אני באמת לא אוהב לעשות את זה ,אבל... שתעסוק יותר זמן במקשוף אתה תבין שאתה טועה. להסביר למה קרואלי לא היה מאג למישהו שבקושי מבין מה זה מאגיה ומחליט שלא צריך לדעת בכלל מה זה כדי להגיד שמישהו מאג זה יותר מדי עבודה בשבילי. תחזור אליי עוד שנתיים ואז נדבר. (כן כן,אני יודע שזה לא יפה מצידי "לנפנף" ככה אנשים ,אבל יש דברים שלוקח הרבה זמן להבין)

morning star

New member
קראולי ועוד

ג´סטין - ישנן כמה שיטות שונות בתחום המאגיה, ושיטתו של קראולי היא אחת מהן, כאשר הוא נשען הרבה מאוד על המסורת המצרית ומה שהוא מכנה "תקשורים". להתחיל מקראולי ישר מ"ספר החוק" - זו טעות. זה שתרגמו את זה לעברית (בגלל כל האופנה של "תקשורים") לפני יצירות אחרות שלו רק מראה את אוזלת היד וחוסר הידע של המתרגמים וההוצאות לאור בתחום. לפני שמתעמקים בכתבים של קראולי, צריך קצת גם לדעת את השיטות של ה -Golden Dawn, אשר קראולי הושפע מאוד מהם (ולאח מכן, גם ההיפך קרא). אני לא מאמין שאתה מכיר את כל השיטות למאגיה (וכישוף), או שניסית את כולן. זכותך לחשוב על קראולי את מה שאתה רוצה, אני אתה לא יכול לבטל אותו (טיפה חשיבה אובייקטיבית ובלתי משוחדת מצידך יכולה לעזור) במיוחד אם אתה לא מכיר מספיק טוב את שיטתו (בלשון המעטה). בו נגיד את זה ככה - אם הייתי קוטל את ה"מקשוף" בלי לקרוא אותו כלל וכך גם לגבי המשכיו (שאפילו עוד לא הופיעו), איך היית מגיב? שלך הנווד

למעלה