קחו חידה וצאו לטייל

sitvaniyot

New member
קחו חידה וצאו לטייל

מה הקשר בין יוון לגאורגיה = גרוזיה? ואיך כל זה מתקשר לסרטי מסע בין כוכבים?

jeshu

New member
יש נקודות דמיון בין המדינות יש בהן את אותה דת רישמית, בשתיהן יש יוונים (אחד המיעוטים הלאומיים בגיאורגיה). מהכרות שלי עם מסע בין כוכבים - בטח לקחו אלמנטים מהשפה הגיאורגית או ההיסטוריה או שמות של מקומות ודחפו לטקסט של מסע בין כוכבים.

sailor

New member
יאסון חיפש שם את גיזת הזהב

גם בנימין מטודלה ומרקו פולו בקרו שם.

ihtiyar

New member
בגיאורגיה

נמצאת ארץ קולכיס. זאת נקודת ההתחלה למסעי הרפתקאות לעולמות לא ידועים. הבסיס הוא מסע הארגונאוטים, גיזת הזהב.... ואידך זיל גמור.

kogawa

New member
ועכשיו לחיה עצמה:

הנשנל גיאוגרפיק שלחו צוות להימלאיה לחפש את האנטילופה הקרויה "מישמי טאקין" שפרוותו היא גיזת הזהב של מסע הארגונטים ויאסין. הם לא מצאו אותו לי במקרה הזדמן במסעותיי לראות אותו חי וקיים -ראו תמונה In Greek mythology, the Golden Fleece (Greek: Χρυσόμαλλον Δέρας) is the fleece of the winged ram Chrysomallos (Χρυσόμαλλος). It figures in the tale of Jason and his band of Argonauts, who set out on a quest for the fleece in order to place Jason rightfully on the throne of Iolcus in Thessaly. The story is of great antiquity – it was current in the time of Homer (eighth century BC) – and consequently it survives in various forms, among which details vary. The animal described in the mythology is probably the Golden or Mishmi Takin. The Takin is a goat-antelope found in the Eastern Himalayas. There are four subspecies: B. taxicolor taxicolor, the Mishmi Takin; B. taxicolor bedfordi, the Shanxi or Golden Takin; B. taxicolor tibetana, the Tibetan or Sichuan Takin; and B. taxicolor whitei, the Bhutan Takin. Mitochondrial research shows that takin are related to sheep, its similarity to the muskox being an example of convergent evolution. The takin is the national animal of Bhutan. One can find the Takin in san-diego, Illinois or Helsinki zoo, but in the wild it almost can’t be found. When someone told me about a Mishmi Takin captured when his mother got killed and he is kept in a village in Dibang-Arunachal I had to see and photograph him. Since people are using picture from the net without permission I had to add my signature on the center of the pic – sorry. Yuval --------------------------------------------------------------------------------

jeshu

New member
אני רק לא מבין למה קראת לו "אנטילופה" בכתוב באנגלית זו לא אנטילופה.

kogawa

New member
סתם שם כללי

מה שכתוב שם: The Takin is a goat-antelope על פי ויקי: אנטילופות הוא שם כללי לקבוצה גדולה של יונקים אוכלי עשב ובעלי קרניים ממשפחת הפריים. אין זו קבוצה במשמעות הטקסונומית המקובלת של המושג. ...בדרך כלל, המונח "אנטילופה" מתאר את כל בני משפחת הפריים שאינם נופלים תחת הקטגוריות עיזים, כבשים או בקר, אך ההגדרה משתנה בקלות וישנם יוצאים מן הכלל.

natyh

New member

ועכשיו מה הקשר בין ספרד רומא פילים ...

kogawa

New member
שיר ילדים:

חני-בעל בא לרומא על פילים רבי עצמה אך כשבא נוכתר בלי כח והפסיד במלחמה... הוא היה אגב פלשתינאי - קרטגו והפלישתים מגויי הים שמכפתור

sailor

New member
עשית סלט

העיר החדשה - קרת[א] חדשת[א] היתה עיר פיניקית - עם שמי שהתפשט מלבנון לכל חופי הים התיכון ויש טוענים שגם לבריטניה וחופי התעלה מצד היבשת. פלישתים היו עם לא שמי, כנראה הודוארופי, לפי אחת הטענות שבט אילירי.

ihtiyar

New member
בסוף שנות ה-80 פגשתי באיסטנבול אנשים

שהתגוררו בעבר בדרום-מזרח אנטוליה, די קרוב לגבול הסורי (אזור Mardin) ועזבו את האזור לערים גדולות במערב תורכיה, והרבה מהם היגרו לגרמניה, בעקבות מלחמות הגרילה שהתנהלה שם שנים רבות בעיקר עם הכורדים. הוזמנתי לביתו של אחד מהם, רופא, והוא הראה לי ספר על האזור. להפתעתי היו שם שמות של כפרים קטנים ומנזרים שנשאו שמות ארמיים (עם קידומות כמו Bir ו-Beyt וגם Kafer). שאלתי אותו על מקור השמות ותשובתו היתה שאלה שמות עתיקים ששונו לתורכית, אבל בספר הם שמרו על השמות העתיקים. המקור לדבריו היה בשפה שנקראה ע"י הזקנים Araamca או Aramice (בתורכית = ארמית), שפה שהזקנים בילדותו עדיין דיברו בה. חלק מהקשישים אמרו שהשפה היא השפה של קרתגו וקאדיס (הערים הפניקיות), ואחרים אמרו שזאת ארמית-סורית שהגיעה עם הנצרות. כך או אחרת, מדובר בשפה שמית שמקורה באזורנו, ממוצא פניקי

sailor

New member
האורפלים בירושלים דברו ארמית

לפחות עד שנות ה-70, כולל צעירים בני 20+. תמיד ישבה חבורה בסטיקית ששת הימים במחנה יהודה, ברחוב אגריפס ודברה בניב הלא מובן אפילו לתלמידי ישיבה. אבל פניקית היא אחד הענפים של הכנענית וקרובה מאד לעברית. לקראת נסיעתי לתוניסיה שיננתי את אותיות הדעץ ובקרתגו קראתי את הכתובות כאילו היו בעברית חסרת אמות קריאה, לתמהונו של מדריך מקומי שרצה למכור לי את שרותיו. הוא שאל אותי באיזו שפה אני קורא את זה וכשלא הבין HEBREW אמרתי לא יאהודי והוא תמה עוד יותר.

ihtiyar

New member
אנשי אורפה (Edessa של התק' הצלבנית) והסביבה

דיברו ארמית בניב הסורי המשמש את הכנסיה הסורית-אורתודוקסית (כמו עוד זרמים מונופיזיטים בסביבה ההיא, למשל המרונים), למיטב ידיעתי. מה שסיפרת על תוניסיה קרה לי בתורכיה. אמרתי לאנשים שבישראל מדברים עברית (Ibranice), אבל כשלפעמים התרוממו גבות נהגתי לומר Israilce (=ישראלית) או yahudice (=יהודית)

למעלה