קחו את זה ממני...

fireman sam

New member
קחו את זה ממני...

העתק של ההודעה שכתבתי בקשר לדיוני הצבא מה-11 לחודש שהחלו בצו הראשון של בוסקו, כי לא היתה הקפצה... קחו את זה ממני בתור בן אדם שיש לו הרבה נסיון עם הצבא, בהרבה מקומות שונים, חלקם בהדרכה וכאלו... א. תמיד תשאפו הכי גבוה שאפשר ב. לפעמים הצבא מאכזב אתכם וצריך להלחם בו- בסוף זה שווה את זה, אם אתם אמיתיים ברצון שלכם לתרום למדינה, אל תתיאשו! ג. למרות שממש טוחנים, ושאולי יוצאי היחידה לא תמיד יסכימו אתי, להיות מט"ק זה אחלה ג'וב! ד. תשאפו לסיירות, אבל אם אתם לא מצליחים להגיע זה באמת לא אומר שאתם אנשים ברמה נמוכה, וזה גם לא אומר שלא צריך ללכת באותה מורעלות לגדודים. ה. המון בהצלחה, ותרגישו חופשי להפנות אלי שאלות בכל נושא שקשור לצבא, כי באמת יש לי המון נסיון... למרות שאני בן 19... מי שמכיר אותי (תשאלו את אבנר אם אתם רוצים...) יודע... ושוב בהצלחה... נ.ב. תכירו טוב את לשכ"ג האיזורית שלכם, ותמצאו שם חברים, כי חלק מכם יבלו שם ה - ר - ב - ה !

ESU Boscorelli

New member
תודה!

לא ראיתי את זה... ובסדר... אני ינסה להפיק כמה שיותר תועלת... אין לי בעיה למות למען ארצי ולשרת אותה בכבוד! אבל מה זה מט"ק?

fireman sam

New member
תראה

לא הולכים לצבא בשביל למות. זו גישה ילדודית שרוב האנשים המאמינים במדינתם עוברים, ולא דבקים בה. הולכים לצבא לתת את כולך בכדי למלא את העבודה על הצד הטוב ביותר. אם מתים בתהליך- זו לא המטרה, אבל זה צבא- אנשים מתים שם...

שלום30

New member
לא בדיוק הכל הולך ככה

אזרח שהולך לשרת בצבא אמור לשרת לא בגלל הכיף האישי שלו אלא בגלל שהוא תורם את עצמו (אולי בלי שישאלו אותו) לשירות המדינה ולהגנתה אין לך כמעט רצונות (למעט דברים הומניטרים) אתה שייך לצבא. נקודה זכות הצבא (והמנהלים אותו) לקחת אותך להיכן שיראה להם לנכון ולאן שלפי דעתם אתה תועיל לצבא ולמדינה. לא חסרים מקרים של צעירים שהיו צריכים לשרת בתפקיד -ב והתעקשו לשרת בתפקיד -א ולאחר מריבות פרוטקציות וויכוחים הוכנסו לתפקיד -א, ונכשלו גרמו לצבא בזבוז כסף על הטירונות בתפקיד -א אף שלבסוף נשרו מ -א ועברו ל -ב ואף הפריעו למערכת כולה ולחבריהם בקורס\בטירונות. ע"פ רוב גילויי מרדנות ווכחנות הם לרעת המתגייס החייל הטירון ולא לטובתו. האנשים המובחרים מאותרים מראש לתפקידים מיוחדים ומוזמנים לגיבושים, גיבושונים וכל מיני קורסים מצומצמים. לא תמיד כל מה שנראה זוהר וטוב למתגייס, אכן טוב למערכת כולה ולמתגייס עצמו. אם כי תמיד ישנם מקרים יוצאי דופן וטעויות בשיקולי דעת הצבא. לרצות למות זה מעשה טיפשות ומשה שמסכן את סביבת החייל לחפש לחיות ולמות תוך כדי השירות - זה מעשה וכביר ואמיץ

fireman sam

New member
תגובות...

יש דברים שאדם צריך להילחם עליהם. חלק מהם מהווים את הסיבות לרצון להתגייס לתפקידים משמעותיים בצבא. חלק מהם גורמים לאדם לעשות את העבודה על הצד הנכון ביותר. חלק מהם גורמים לחייל להיות הומניטר, ולהתחשב בחיים ולא רק במוות. חלק מהם גורמים לאדם להיות האדם המתאים למשימה. חלק מהם דורשים שתלחם על זכויותיך ורצונותיך. ככה זה עובד. לפעמים צריך ללכת עם המערכת ראש בראש, לפעמים צריך לקבל פקודות ולסתום ת'פה. למות זה לא הכבוד העילאי. להציל את עצמך ואחרים, תוך סיכון עצמי וללא הפקרה, ולא משנה מי האחרים, זה הכבוד העילאי. לשם צריך לשאוף.

ESU Boscorelli

New member
אז ככה....

אני יתרום לצבא את כולי... ושאמרתי את חיי התכוונתי גם למקסימום אני ייתן הכל ואם אני ימות בצבא (שלא זאת לא המטרה שלי) אז אני שמתתי בכבוד ולמען הגנת המדינה ואני מקווה שלא יבכו עלי אלא יתגעו בי... זה מוות בכבוד ואני ייתן את המקסימום כולל חיי כדי לשרת איפה שאני רוצה בדרך שאני רוצה ובצורה הטובה ביותר... ואם זה כולל כזה מחיר... אז איחן מה לעשות.... אם ישימו אותי במג"ב אני לא יבכה אני יעשה את זה אם ישימו אותי בגולני אני לא יבכה אני יעשה את זה ואם ישימו אותי בגבעתי אני לא יבכה גם את זה אני יעשה איפה שהצבא ירצה אותי שם אני יהיה אלא אם זה משהו מעאפן כמו חיל הקשר או משהו כזה ואז אני יעשה את השירות אבל ינסה להפעיל קשרים כדי לצאת משם....

ultras hapoel

New member
הולכים לצבא בשביל...

לדכא עם קטן ומסכן שבסך הכל רוצה כמונו מדינה... אני לא אומר שאין שם פושעי מלחמה וכאלו שצריך לדכא אבל את הרב לא...

שלום30

New member
הולכים לצבא ללמוד להלחם ../images/Emo59.gif

בכל עם ובכל סיכון שיאיים על מדינת ישראל בלית ברירה מיישמים את זה על העם הקטן עליו כתבת בתגובתך מכיון שהוחלט שחלק מתושבי העם הקטן מסכנים את תושבי המדינה צריך לקוות להיום בו לא נצטרך צבא ויבוא השלום

גם אני מקווה שהיום הזה יבוא

אבל לצערי אם השכנים שלנו זה לא כל כך ילך בזמן הקרוב

ESU Boscorelli

New member
Ultras

דיי כבר לבלבל את השכל.... בצבא שלנו אין פושע מלחמה אחד! אני הולך לצבא כדי להגן על הבית שלי ואני יוריד כל ערבי שיעמוד לי בדרך! המוות של הנשים והילדים שם זה כי המחבלים שולחים אותם בהסכמתם! ואם הם משתמשים בגופם כחומה הם יקבלו! זה ממש לא מפריע לי! אני הולך להילחם כדי שכולנו (היהודים) נחייה פה בשקט במדינה משלנו! בלי מסות שלמות של ערבים שזה כבר גועל נפש להסתובב ביפו או לוד או משהו כזה! ואחי אם אתה לא הולך לצבא... אסור לתת לך לחיות בארץ הזאת צריך לתת לך לגור בארץ אחרת

sabal1

New member
אתה לא הבנת..

את השמאלן הקטן.. "פושע מלחמה" הוא קורא לעם המחבלים, אכן עם מאוד קטן ומסכן, מלאכים שם אחד אחד כל היום עוסקים בעבודת שמיים ומלאכת כפיים. בגלל מטומטמים כמוהו לא בא לי לעשות מילואים, שיבואו ה"עם הקטן" ויראו לו איך הם בסך הכל רוצים לקבל מדינה "כמונו".

רועי- סליחה סליחה פה אתה לא צודק!!!

תאמין לי עצבנת אותי עכשיו כי- אני לא עשיתי צבא אז אני לא אזרח במדינה הזאת? אבא שלי שירת 25 שנה לטובת המדינה והגיע לדרגת סגן אלוף האחים שלי שירתו במדינה הזאת- כולם עושים צבא אז למה אתה חושב מי שלא עשה צבא פה במדינה לא אזרח? סליחה למה אסור לי להיות במדינה הזאת??? אחי הגזמת ובגדול!

ESU Boscorelli

New member
תקשיב...

אם לא עשית צבא כי את פצפיסט או שמאלן מסריח או דתי אז מבחינתי אתה לא אזרח פה ולא מגיע לך לחיות פה!!!! וזאת בעיה שלך אם זה לא מוצא חן בעינייך! אבל אם זה בגלל סיבה בריאותית או משהו כזה אז חפיף... לא אשמתך... SABAL עזוב אותך שטויות מבחינת השמאל המחבלים הם המאבטחים שלנו שדואגים לשלומנו

ESU Boscorelli

New member
לתפוס ממך מרחק????

לא הבנת כלום.... מי שמבחינתי לא עושה צבא כי לא מתחשק לו כמו דתיים או שמאלנים מבחינתי לא צריך להיות פה וממה שהבנתי אתה לא אף אחד מהסוג הזה אז מה הבעיה?

שלום30

New member
בוסקו, זה לא פשוט מה שכתבת

תיבת המסרים שלי קבלה תגובות שונות ומשונות וזו דעתי בנושא בבניית ביניין משתתפים הרבה בעלי מלאכה, המהנדס, הבנאי, השרברב, האינסטלטור, והרצף הם עוסקים בבניה ישירה ומעשית של המבנה ובוודאי מגיע להם להתגורר בבניין. האם למוכרי מוצרים עתירי שומן, מוכרי ויצרני סיגריות, ואנשי איכות הסביבה והמתנגדים להם לא יורשו לגור בבניין ? ורק משום שלא עסקו בבנייתו ? מוכר המוצרים עתירי השומן אומר - אני לא מאמין שהשומן מזיק ומי שרוצה יקנה ומי שלא רוצה לא יקנה, השומן שאני אוכל לא מזיק לבניין. מוכרי הסגריות המזיקות לבריאות טוענים - אנחנו לא מכריחים אף אחד לקנות סיגריות, מי שרוצה יקנה ומי שלא רוצה שלא יקנה. וכו... ומכיוון שהבניין הוכרז כבמבנה דמוקרטי - רשאים לגור בו כל אותם אנשים כולל אלה שלא נקפו אצבע ולא עזרו בבניית הבניין. כל עוד דיירי הבניין לא מזיקים לבניין ולסביבתו - זכותם לגור בו ואיש אינו יכול למנוע מהם את המגורים בבניין בגלל תעסוקתם או השקפת עולמם. זוהי דמוקרטיה ולא דיקטטורה בנוסח סדאם חוסיין או סטאלין. בכל מדינה וחברה מתוקנת יש את התורמים הישירים לחברה ויש את התורמים העקיפים. - כל אחד תורם את מה שלימדו אותו לתרום ואת מה שהוא חושב שזה נכון לתרום, הכל ע"פ השקפת עולמו והמקום בו גדל. ככה גם במדינת ישראל 2003 שנחשבת לדמוקרטית, חיים בה אנשים שונים ומשונים, עניים מרודים, עשירים כקורח, חולים בגופם ובנפשם, בריאים, מוזרים, פחדנים, אמיצים, מגמגמים, נכים, מעוותים, חזקים, חלשים וכן הלאה... יש אדם שבשבילו נקניקיות וכוס קולה עם סגריה - זה כל העולם שלו, ואף אחד לא יעיז להוריד ממנו את הלוקסוס הזה. ויש אחד שבשבילו מים צוננים עם עגבניה זה כל ההנאה שלו - על טעם ועל ריח אין להתווכח. האם תוכל להכריח את המתנגד לאכילת נקנקיות בשמן לאכול נקניקיות ? האם תוכל להכריח את המתנגדים לשתיית קולה לשתות קולה ? האם יש איזה סיכוי לחשוב עליהם שהם לא אזרחים הגונים ואינם רשאים לגור במדינה רק בגלל שלא אכלו נקניקיה מטפטפת שמן ולא שתו קולה עם סגריה ? צריך לכבד כל אדם באשר הוא חי עם עולמו שלו. הוא הדין לגבי שירות בצבא שהוקם למטרת הגנה על מדינת ישראל. לא לכולם הצבא הוא דבר קדוש וחשוב, לא כולם רוצים להמצא בגוף כזה - מכל מיני סיבות עמוקות שאין כאן המקום להכנס אליהם לכן כל עוד אותם אנשים אינם מזיקים למדינה, הם נקראים אזרחי המדינה על כל המשתמע מכך. ורצוי להפנים את הדבר הזה ולקבל אותו כמות שהוא. יש אחד שלוקח הרבה ונותן מעט - ויהיה מי שיקרא לו חזיר פרזיט או כל מילה אחרת בכל מקרה הוא נשאר אזרח מדינת ישראל. המטרה של כולם ברורה ומשותפת - לשמור על מדינת ישראל אך הדרך להגשמת המטרה - מגוונת ומלאה מחלוקות אחד יגיד - הצבא הוא זה ששומר עלינו, תורה אפשר ללמוד בזמן הפנוי השני יגיד התורה היא זו שנותנת נצחון וכח לצבא, שהרי התורה באה לפני הצבא ובתורה כתובה ההבטחה למדינת ישראל - לכן צריך לשמור את התורה והשלישי יגיד שמירה על איכות הסביבה היא זו שמאפשרת לצבא, ללומדי התורה ולפציפיסטים להשאר חזקים ובריאים. כולם צודקים כולם אזרחים טובים וכולם רוצים את מדינת ישראל. לסיכום דברי אומר כך: מדינת ישראל 2003 היא העיקר, הצבא, המשטרה, מאפיות לחם, חברה קדישא, בתי החולים, המכולות, סלילת כבישים, יבוא ויצוא, כיבוי אש, מוסכים, הקמת מפעלים, חברת חשמל, בזק, בתי ספר ללימודים ועוד אלפי שמות שלא הזכרתי - כל אלו מרכיבים חשובים של מדינה אחד כרוך בשני ואי אפשר שהמדינה תתקיים ללא אחד מהם. אין לי צל של ספק שרוב רובם של תושבי המדינה שותפים בבנייה, שימור, הגנה, טיפוח ותחזוקת המדינה ורשאים להקרא אזרחי מדינת ישראל. עד כאן דברי לבוקר עצוב זה. מקווה שהובנתי כהלכה החלמה מהירה לפצועים ותנחומים למשפחות הנרצחים

למעלה