קו 82 וקו 66 בשבת

בשעון קיץ קו 66 של דן בשבת מתחיל את הפעילות שלו ב18:30 שעתיים לפני צאת שבת
למה קו 82 לא עובד בשעות האלו למה תמיד רק אחרי צאת שבת הוא מתחיל?
כי קו 82 משרת כמה בתי חולים (איכילוב, בלינסון ושניידר, השרון, בית רבקה)
אשמח לשמוע את דעתכם בנושא

Ccyclist

Well-known member
בשעון קיץ קו 66 של דן בשבת מתחיל את הפעילות שלו ב18:30 שעתיים לפני צאת שבת
למה קו 82 לא עובד בשעות האלו למה תמיד רק אחרי צאת שבת הוא מתחיל?
כי קו 82 משרת כמה בתי חולים (איכילוב, בלינסון ושניידר, השרון, בית רבקה)
אשמח לשמוע את דעתכם בנושא

לצערי אין קווים בשבת כחוק לבתי החולים כי מפחדים להשתמש בסעיף הזה. מה שקיים בשבת בגוש דן קיים מסיבות היסטוריות של לוחות זמנים שקדמו ל1991. אם קו 66 תמיד התחיל ב 18:30 אז מותר להפעיל אותו כקו שפעל בשבת מכוח הסטטוס קוו.

אני מקווה שיהיה קו 7xx כלשהו לבתי החולים ושיום אחד המפקח על התחבורה יהיה אמיץ מספיק להפעיל קווים לבתי החולים בשבת כחוק. הכפייה הדתית בארץ מטורפת.

נערך לאחרונה ב:
לצערי אין קווים בשבת כחוק לבתי החולים כי מפחדים להשתמש בסעיף הזה. מה שקיים בשבת בגוש דן קיים מסיבות היסטוריות של לוחות זמנים שקדמו ל1991. אם קו 66 תמיד התחיל ב 18:30 אז מותר להפעיל אותו כקו שפעל בשבת מגוח הסטטוס קוו.

אני מקווה שיהיה קו 7xx כלשהו לבתי החולים ושיום אחד המפקח על התחבורה יהיה אמיץ מספיק להפעיל קווים לבתי החולים בשבת כחוק. הכפייה הדתית בארץ מטורפת.
קו 66 כל הזמן היה מתחיל שעתיים לפני צאת שבת בשעון קיץ

Ccyclist

Well-known member
קו 66 כל הזמן היה מתחיל שעתיים לפני צאת שבת בשעון קיץ

אם זה הלו"ז לפני 1991 אז מדובר בקו סטטוס קוו.

לסעיף שאוסר הפעלת תח"צ חדשה בשבת יש שתי החרגות: 1 - קווים שפעלו לפני התקנת הסעיף, 2 - 5 תנאים המאפשרים מתן רישיונות קו למרות הסעיף. הרשויות מפחדות לתת רישיונות לפי רוב חמשת התנאים למעט התנאי של ישובים לא יהודים. יש לציין שישנו סעיף נוסף המאפשר להתעלם מכל סעיף וסעיף בפרק בו נמצא הסעיף האוסר על הפעלת תח"צ בשבת, כך שלמעשה מדובר באות מתה. גגל את תקנות התחבורה, אם אינני טועה הסעיפים הם 386 ו 395.

לצערי במקום שכל אחד יבחר אם לנסוע בשבת ולאיפה - בחרו לשלול את היכולת הזו מאוכלוסיות תלוייות תח"צ אפילו כשיש סעיפים מפורשים המאפשרים זאת. זוהי חוסר מוסריות מהדרגה הראשונה. בפסח השנה הייתי בארץ ושכרתי רכב. אינני חושב שהאנשים שראיתי בחוף הים בהרצליה היו פחות יהודים כי הגיעו עם רכבם לכיכר דה שליט העמוסה ואכלו בגלידריות הפתוחות מכוח הסטטוס קוו. מי שפחות יהודים בעיניי הם אלו שמונעים את חוף הים ממי שאין לו רכב או תקציב למוניות כל שבת ושבת.

למעלה