קו 277 וקיצור 274

מצב
הנושא נעול.

oshlick1

New member
ל-274 היתה הצדקה קיומית לו היה לו נתצ

קו 277 וקיצור 274
שמתי לב ש277 נוסע ריק למרות המסלול המהיר שלו לעומת 274.

אין בעיה בשעות ש277 עובד לקצר את 274 לרכבת ראשונים, כי אין סיבה שמישהו מרחובות ונס ציונה לתל אביב עם 274 שיש את 277.

גם אני חושב שצריך לבטל את 47 של מטרופולין ובמקום זאת להכפיל את התדירות של 48 להוסיף נסיעות ל347 ולתגבר משמעותית את קו 32 שיפצה על חוסר הקישור בין רמת השרון לרעננה.

ולגבי מי שטען לי אז בזמנו שקו 47 מקל על העומס בין רעננה להרצליה, לא לזה 47 מיועד. הפתרון לזה זה להתחיל להפעיל את 29 במפרקיות ולתגבר את הקו (גם אגד שיכלה לעשות את זה העדיפה שלא)
ואז הוא היה ממש כמו המטרונית בחיפה ובקריות

אורי404

New member
התכנון הוא לנתיבים כאלה

ואז הוא היה ממש כמו המטרונית בחיפה ובקריות
התכנון הוא לנתיבים כאלה
"עמוד השדרה" כתב למעלה יותר, שחלקים ממסלולו תוכננו לקו BRT. תכניות קו BRT לפחות בינתיים ירדו מהפרק. במקום זה יש את "מהיר לעיר".

יצא לי פעם אחת ליסוע ב277 מרחובות

קו 277 וקיצור 274
שמתי לב ש277 נוסע ריק למרות המסלול המהיר שלו לעומת 274.

אין בעיה בשעות ש277 עובד לקצר את 274 לרכבת ראשונים, כי אין סיבה שמישהו מרחובות ונס ציונה לתל אביב עם 274 שיש את 277.

גם אני חושב שצריך לבטל את 47 של מטרופולין ובמקום זאת להכפיל את התדירות של 48 להוסיף נסיעות ל347 ולתגבר משמעותית את קו 32 שיפצה על חוסר הקישור בין רמת השרון לרעננה.

ולגבי מי שטען לי אז בזמנו שקו 47 מקל על העומס בין רעננה להרצליה, לא לזה 47 מיועד. הפתרון לזה זה להתחיל להפעיל את 29 במפרקיות ולתגבר את הקו (גם אגד שיכלה לעשות את זה העדיפה שלא)
לתלאביב, וממש היה מצוין, אוטובוס בין עירוני עם כיסאות נורמליים.
נסיעה ב274 עם כיסאות פלסטיק ובלי בולמי זעזועים, ממש סיוט.
האם כל ה277 כאלו?

EHP12

Well-known member
הרוב כן, הכל לא

האם כל ה277 כאלו?
הרוב כן, הכל לא
היום ראיתי מכונה עירונית שעשתה את הקו.

אורי404

New member
בקו 274 יש הרבה מפרקיות חדשות

האם כל ה277 כאלו?
מפרקיות של חמש דלתות נוחות לדעתי. אני אוהב לנסוע בהן. אמנם לא נסעתי את כל מסלול קו 274. אבל היו לי נסיעות בקו מראשון לציון לתל אביב והיה טוב.
מניח, שיש תחלופת נוסעים. מעט יחסית נוסעים מכיוון רחובות לכיוון צפון תל אביב. חלק גדול יותר נוסע בקטעים שונים בקו.

277 לעומת זאת תוכנן לנסיעה מרחובות לתל אביב. יש בו תחנות נפרדות לאיסוף בלבד ותחנות להורדה בלבד, בשונה מקו 274.

קו 415

Active member
ב274 אין עליה מכל הדלתות

מפרקיות של חמש דלתות נוחות לדעתי. אני אוהב לנסוע בהן. אמנם לא נסעתי את כל מסלול קו 274. אבל היו לי נסיעות בקו מראשון לציון לתל אביב והיה טוב.
מניח, שיש תחלופת נוסעים. מעט יחסית נוסעים מכיוון רחובות לכיוון צפון תל אביב. חלק גדול יותר נוסע בקטעים שונים בקו.

277 לעומת זאת תוכנן לנסיעה מרחובות לתל אביב. יש בו תחנות נפרדות לאיסוף בלבד ותחנות להורדה בלבד, בשונה מקו 274.
ב274 אין עליה מכל הדלתות
דבר שצריך באופן ניכר את הנסיעה, כי בסוף כולם עוברים דרך הנהג

oshri1987sg

Active member
לדעתי צריך לצמצם את מספרי הקודים הקיימים

ב274 אין עליה מכל הדלתות
על ידי יצירת שני קודים
קוד 45-לנסיעה בין רחובות,נס ציונה לבין כביש 44,תל אביב
קוד 53-לנסיעה בתוך רחובות,נס ציונה ואזור 223 שתאפשר נסיעה גם לרמלוד וראשון לציון
דבר זה יאפשר צמצום זמן הנסיעה על ידי הורדת מספר הקודים משמונה לשלושה
ובנוסף לאפשר תיקוף של כרטיסי מנוי גם מאחור בקוים 164,201,274,249 וכו'

arseny92

Well-known member
מנהל
כמנוי יומי קיים

על ידי יצירת שני קודים
קוד 45-לנסיעה בין רחובות,נס ציונה לבין כביש 44,תל אביב
קוד 53-לנסיעה בתוך רחובות,נס ציונה ואזור 223 שתאפשר נסיעה גם לרמלוד וראשון לציון
דבר זה יאפשר צמצום זמן הנסיעה על ידי הורדת מספר הקודים משמונה לשלושה
ובנוסף לאפשר תיקוף של כרטיסי מנוי גם מאחור בקוים 164,201,274,249 וכו'
כמנוי יומי קיים
https://ravkavonline.co.il/he/store/confirm/2047
https://ravkavonline.co.il/he/store/confirm/2046
ובקו אגד ברחובות ניתן לרכוש גם חוזה רחובות עירוני התקף עד צומת בילו ולא לכל האזור, פרטים באתר אגד (לא נמכר אונליין)
&nbsp

oshri1987sg

Active member
אני התכוונתי לכרטיס מעבר שעתי

כמנוי יומי קיים
https://ravkavonline.co.il/he/store/confirm/2047
https://ravkavonline.co.il/he/store/confirm/2046
ובקו אגד ברחובות ניתן לרכוש גם חוזה רחובות עירוני התקף עד צומת בילו ולא לכל האזור, פרטים באתר אגד (לא נמכר אונליין)
&nbsp
שיהיה תקף ל90 דקות
קוד אחד שיהיה לנסיעה באזור 223(רחובות,נס ציונה) וכו'
וקוד אחר בין אזור 233 לכביש 44 ,תל אביב,רמת גן,בני ברק ופתח תקוה.

arseny92

Well-known member
מנהל
לאזורים התקפים לחוזים תקופתיים (להלן "אזור 223")

שיהיה תקף ל90 דקות
קוד אחד שיהיה לנסיעה באזור 223(רחובות,נס ציונה) וכו'
וקוד אחר בין אזור 233 לכביש 44 ,תל אביב,רמת גן,בני ברק ופתח תקוה.
לאזורים התקפים לחוזים תקופתיים (להלן "אזור 223")
אין כל קשר לאזורי מעבר שעתיים אשר פועלים לפי הגבולות של 2011 (ושאז הוחלט לא ליישם אזמ"ש דרומי (2230) בדומה לאזור 21 (2210) קוד 43 של השרון או אזור 22 (2220) קוד 41 של רה"ע)
כלומר נניח חוזה 141 פועל באזור 210 אך אין זה אומר שנסיעה בודדת מעבר שעתי קוד 42 ערך צבור פועל בכל האזור 210 או שגבולות אזור 210 שווים לגבולות אזור 1 של 2011 (zonenum=2100)

למעשה צריך להיפטר מכל כפילות הקודים הזאת אלא ליישם את השלב הנגנז של הרפורמה של 2016 (החלת גבולות האזורים של 2016 גם על נסיעות בודדות ומעבר שעתי בין אזורים סמוכים)

אורי404

New member
אכן זו בעיה. אולי בקרוב יהיה שינוי?

ב274 אין עליה מכל הדלתות
בהחלט יש ליקוי שעדיין באוטובוסים עירוניים אין עלייה מכל הדלתות. על אחת כמה וכמה במפרקיות. בעיקר אלה עם 4 או עם 5 דלתות.
באוטובוסים עירוניים ובאוטובוסים מפרקיים של "אגד" יש מן התחלה של עמדת כרטוס עם שלט "בקרוב". נחיה ונראה האם ה"בקרוב" הזה אכן יתגשם ומתי.

ב"דן" וב"קווים" ובקווי חולון ורמה"ש של "מטרופולין" זה עובד חלק. בהרבה נסיעות זה עובד טוב. בקווים אחרים שמבצעים "מטרופולין" ו"אפיקים" בפתח תקווה זה לא תמיד פועל. ב"אגד" בכלל בקושי זה פועל. לא רק במפרקיות בקו 274 או 164, אלא גם בשירות הפנימי בראשון לציון.
שמתי לב, שגם כאשר המכשירים פועלים, בתחנות המוצא הנהגים פותחים רק את הדלת הקדמית, לאיסוף נוסעים. זה די מוזר, ב"אגד" יש פקחים/מבקרים. אם אני לא טועה, בכמות גדולה מכל המפעילים, למעט אולי "דן".

846

Active member
נוח יותר לנהג לפתוח רק את הדלת הקידמית ולראות את כל

בהחלט יש ליקוי שעדיין באוטובוסים עירוניים אין עלייה מכל הדלתות. על אחת כמה וכמה במפרקיות. בעיקר אלה עם 4 או עם 5 דלתות.
באוטובוסים עירוניים ובאוטובוסים מפרקיים של "אגד" יש מן התחלה של עמדת כרטוס עם שלט "בקרוב". נחיה ונראה האם ה"בקרוב" הזה אכן יתגשם ומתי.

ב"דן" וב"קווים" ובקווי חולון ורמה"ש של "מטרופולין" זה עובד חלק. בהרבה נסיעות זה עובד טוב. בקווים אחרים שמבצעים "מטרופולין" ו"אפיקים" בפתח תקווה זה לא תמיד פועל. ב"אגד" בכלל בקושי זה פועל. לא רק במפרקיות בקו 274 או 164, אלא גם בשירות הפנימי בראשון לציון.
שמתי לב, שגם כאשר המכשירים פועלים, בתחנות המוצא הנהגים פותחים רק את הדלת הקדמית, לאיסוף נוסעים. זה די מוזר, ב"אגד" יש פקחים/מבקרים. אם אני לא טועה, בכמות גדולה מכל המפעילים, למעט אולי "דן".
נוח יותר לנהג לפתוח רק את הדלת הקידמית ולראות את כל
הנוסעים שעולים מאשר לפתוח את כל הדלתות ולהמתין ול"נחש" מי להולכי הרגל מתכונן לעלות לאוטובוס....
יש כאן עיניין של בטיחות, אנשים קופצים פנימה דרך הדלת האחורית ברגע האחרון....

luis13

New member
כש 274 מגיע לסמינר הקיבוצים לכיוון רחובות

כש 274 מגיע לסמינר הקיבוצים לכיוון רחובות
והוא הראשון בתחנה (לפני 171 וכו') הוא סותם את התחנה לאיזה 6 דקות! מליון אנשים מנסים להכנס בדלת אחת.
זה ממש סיוט!

מצב
הנושא נעול.
למעלה