קו משיק

קו משיק

פשע הוא פשע כנגד כל אדם מכל דת. תנחומינו למשפחות הנספים מקו 165 וברכת החלמה לפצועים. וכאן עובר שוב קו משיק למעשי האלימות "הרגילים" המוכרים לנו היטב. הכתובת נרשמה שוב על הקיר ואין רואה. לפני חודש וחצי ערק זאדה מהצבא ועבר לגור בהתנחלות הקיצונית תפוח. הוריו התחננו לצה"ל "קחו ממנו את הנשק, עוד יקרה אסון" אז אמרו, אז מה, את מי זה מעניין. ואני חושב שאם אני הייתי מתרשל בעבודתי שלי, הייתי מוצא עצמי מהר מאוד מחוץ למערכת ואין מדובר בחיי אדם. ואילו כאן ובמקרים רבים אחרים מדובר בחיי אדם, חיים של הרבה מאד בני אדם ואין מי שייתן את הדין. כי ככה זה אצלנו. שבת שלום.

שילה1

New member
כן שיטת ה"סמוך" שוב באה לידי ביטוי.

הפעם-עלתה בחיי אדם. מקווה שכן ייבדק הנושא,והאשמים ייענשו בדרך עליה תחליט המערכת.

s h o o s h a

New member
אלימות לא פותרת אלימות

עד כמה שפולטיקיה אינה תחום פורום זה ובכל זאת ניתן ללמוד על האירועים לא מעט. היכן היו השוטרים אשר הקיפו את האוטובוס שבו היה מונח הרוצח הנפשע שהגיע למקום, ואיפשר להמון נזעם לעשות בו שפטים, גם במחיר הידיעה שמעשהו הנפשע בוצע בדם קר, לרצוח אנשים, זקנים, נשים וטף בשם האמונה ובשם ההסתה שהשתרשה בעצמיותו עד אשר גמלה בו ההחלטה לקום ולעשות מעשה. השוטרים איגפו את האוטובוס כאשר הרוצח עדיין בתוכו והתעלמו לחלוטין מההתרחשויות עד אשר האחרון נפח את נשמתו. אר אז הותרו כוחות משטרה רבים להיכנס אל האוטובוס ולאגף את גופת הרוצח. ואני מדגישה רוצח שכן אין הוא שונה ממחחבל מתאבד אשר נושא על גופו מטעני חבלה וכל כוונתו לפגוע אזרחי תמימים הנוסעים, מטיילים בקניונין, ממתינים בטרמפיאדות או בכניסה למועדני לילה. מטרת שניהם לרצוח אינני חושבת שיש להקל ראש בעושי הלינץ' ויש להביאם לדין ולמצות אותו/ם בכל חומרותו. יבואו ויאמרו כי הנסיבות הקשות הן אלו אשר גרמו למהומה הרבתית שהתרחשה בעקבות הרצח ואני עדין טוענת שאסור היה לתת למצב מסוג זה לצאת מכלל שליטה, אסור היה לאפשר אותו. ועל קירות חברתנו תרבותנו מהבהבים אורות אדומים רבים מאד. לא עוד עשב שוטה שאפשר 'להעביר הלאה'. רצח רבין היתה דוגמא ראשונה ומזעזעת וכולנו, במסתרי לבנו ידענו, שרק ענין של זמן יעבור עד אשר יתרחש אירוע דומה.

שילה1

New member
לא בדיוק.חבלן משטרה ושני שוטרים

שמרו על האיש.אלא שההמון זרק חפצים חדים,השלושה נפגעו,ופונו לקבלת טיפול רפואי. ומקווה שהנושא ייחקר כפי שצריך. בכל מקרה-מי שלא חווה על בשרו התלהמות שכזו,לא יכול להבין את הלחץ,הפחד,ההתלהמות,ופרץ הרגשות. מי יתן ומקרים שכאלה לא יחזרו.

והוועדה לעולם נשארת

את הארוע הזה צריך וחייבים לחקור עד תום ע"י גורם חיצוני ובלתי תלוי, החל "מהאורות האדומים" וכלה במעשה הלינץ' לעיני שוטרים נרפים והמומים. אחזור ל"אורות האדומים" מפני שהם כל כך דומים לאלו הנוגעים לאלימות "האזרחית" הגואה. שוב חשים אנו באזלת היד של כל המערכות. האם התריעה, כרמלה מנשה הכתבת העשויה ללא חת, גם היא התריעה, הקב"ן הצבאי הציע להוריד פרופיל, אך מעבר לכך אף אחד לא טרח לקום מהכסא. ועכשיו כרגיל כולם מטילים את האחריות על כולם. השב"כ מאשים את הצבא, וזרוע היבשה מאשימה את מצ"ח. כל הארוע היה נמנע אילו מישהו היה חושב קצת קדימה ומגדיל ראש. ואילו אנו נמשיך כנראה לחזות במחדל רודף מחדל, כשרק ועדת החקירה הנצחית, זאת שמתמנה אחרי כל ארוע לעולם נשארת.

למעלה