קו העוני----------------קו מרושע!

שלדר

New member
קו העוני----------------קו מרושע!

לפי הנתונים שמפרסם הביטוח לאומי,, מי שכל הכנסתו הפנוייה מעל -1743 שקלים{ליחיד} ו-2800{לזוג} לא נחשב עני! עובדה! יענו לזוג קשישים שיש 2810 שקלים בחודש אין מה להתלונן הם עשירים מעל לקו------------ העוני!
וזקן ערירי שחי מ-1750 שקלים בכלל חי בשחיתות!

שלדר

New member
וילדים,,,,

רק 25% מילדי ישראל הם מתחת לקו העוני! לכל היתר יש תקציב שמן של עוד איזה 10-20 שקלים לחודש! כמה מגוחך!

shy-1

New member
שלדר, גם אני הייתי עצוב, והלב נקרע,

עד שנזכרתי שילדיו של ביבי מסודרים, ואין כל חוג שהוריהם או הם רוצים, ונמנע מהם. הם הולכים לישון שבעים, וקמים יופי לאחר שינה על כסתות ממשי, בגדיהם חדשים ואופנתיים, והם אינם צריכים להעביר בגד מאח לאחיו, ועוד ועוד. בקיצור, אני רגוע, משפחה אחת כבר סידרנו, נשארו רק עוד 700.000 וגמרנו.

שלדר

New member
זאת הטעות האופטית!

כיוון שקו העוני בריצפה,,, יש המון עניים שיש להם ולו שקל אחד מעל הקו השרירותי הזה -------------------------------- אבל הם לא נחשבים עניים! אז המספר הוא לא ,,,, 700.000 והשיעור אינו 25% מילדי ישראל אלא הרבה יותר גדול! תחשבו על זה,,

shy-1

New member
כנראה שלאדם הממוצע(מצביע הימין?),

מספיק לראות שמצבו של הפלסתיני גרוע בהרבה משלו, וזה מה שמרגיע אותו. אחרת אין הסבר לאדישות שפשתה על עמנו היקר

shy-1

New member
לוא היתה לי הכנסה של אפילו שישית

ממה שמרויח ביבי, אכן הייתי צוהל! לצערי, אני יכול להרשות לעצמי רק לבכות, וגם זה בתשלומים.

mmeny

New member
שהמצב גרוע הקו יורד והפוך

משמע,פחות או יותר,יש תמיד אותו מספר עניים

שלדר

New member
כמו הקו האדום הגמיש של ,,,,,,,,

הכינרת. כשהיה מחסור במים, פשוט הורידו את הקו האדום וככה פתרו את הבעייה.
לפתע היה שפע מיים
אז אם יורידו את קו העוני ל-500 שקלים לאדם,, לא ישארו עניים בישראל וזה פשוט נהדר,,, ממש!

שלדר

New member
ובכלל,,,

למה לקרוא לזה קו העוני? אפשר לקרוא לזה קו העושר בכלל! ------------------------------------
כל מי שיש לו מעל 500 שקלים נניח=עשיר! אז תהיה לנו מדינה של עשירים וכולם יהיו שמחים.

מורנא007

New member
בקשר לכינרת

ההורדה של הקו התאפשרה אחרי מחקרים רבים שנעשו בנושא ולא רק בגלל שלא ירד מספיק גשם. בקשר לקו השני, נראה לי שההחלטה על קיומו ומיקומו היא די שרירותית.

שלדר

New member
המפקח על הבנקים:

הבנקים לא מרוויחים מספיק!
אגב, הוא המפקח מטעמינו על הבנקים כדי שאלה לא ישדדו אותנו,, {כשיסיים את תפקידו, ינהל בנק כמקובל,,} עוד בדיחות בשבוע הבא,,

mmeny

New member
והוא עוד מפקח טוב

מי שעוקב אחרי הנושר רואה שהוא עוד מפקח שפעיל למען הציבור כל הקודמים וזה שלפניו בעיקר,היו חותמת גומי,וקיבלו בסוף הג'וב עבודה רמת דרג בבנקים או בחברות בת שלהם

סוהי

New member
אתם מעלים טיעון צודק וכואב.........

ומה אתם עושים איתו? - פורטים אותו להתבכינות של מסכנים בסיגנון:"לו הייתי רוטשילד". לא אדם זה או אחר אשמים בקביעת קו העוני צמוד לקו החיים (או החידלון). יש בית מחוקקים עם 120 בעלי יכולת לשנות.פנו אליהם,כי בידיהם האפשרות לחוקק חוק אשר יעמיד את שכר המינימום ואת קו העוני בנקודה בה אפשר גם לחיות ממנה. מי שקובע את "קו העוני" על סך הכנסה של 2800 ש"ח,שיפרט לנו איך בדיוק עוברים חודש שלם עם הסכום הזה,כולל אוכל,מסים,אגרות,אחזקת בית וכו'.

שלדר

New member
הסכום הוא לזוג!

ומי התבכיין? זאת הדרך שלנו למחאות על עוולות! למה אתה מוציא עצמך מהמחנה? מי "נתן" לך את העמדה הזאת של "המבקר" שלנו? ובכלל למה הפנייה כאילו מדובר במצבו האישי של מישהו מאיתנו? יכולת לשים נקודה אחרי הכותרת שלך.נקודה!

סוהי

New member
לא הבנת את כוונת דברי בסוף התגובה.

אני ממש איתכם ועם עמדתכם בנושא הקביעה חסרת הלב,האכזרית והמנותקת לחלוטין מהמציאות של קביעת שכר המינימום ו\או קו העוני. מה שאמרתי מכוון רק כלפי אלה שקבעו את המדדים הנ"ל,ואותם אני שולח להתנסות לחיות חודש אחד מרמת הכנסה כמו שהם הציגו.

למעלה