קו המשווה

עוקצני

New member
קו המשווה

היום ביקרתי בקיטו, בירת אקואדור ודרכתי על שני צידי קו המשווה. מדהים לראות איך מים זורמים בכיוונים מנוגדים משני צידי הקו. וזה עורר אצלי מחשבות על הדיונים שיש פה בפורום, כשכל אחד מתאמץ להראות איך שהמים זורמים בכיוון שלו בלבד. אז תעשו הפסקה מהכדורים ותפתחו את הראש קצת, הילדים שהם המים שלנו לא רוצים שיעבירו אותם כל פעם לצד אחר של הקו. אפשר לראות דברים קצת אחרת אז מי אמר ניו אייג' ולא קיבל???? עוקצני טורס לשירותכם (ננש)

יערית

New member
וואלה

שמעתי על הנקודה הזו,זה מזכיר לי את גרם המדרגות ההולנדיים, אומנם לא קשור לקו המשווה אך צרות וקטנות ושונות מבד"כ בעולם. אוהבת ניו אייג' ואוהבת סמאל טוק אחרים.

rrredshay

New member
אז עכשיו תגיד לי,

זה משווה מלשון זכר או משווה בלשון נקבה?

Rtitan

New member
אל תגיד לי שנפלת בפח של ההדגמה הזו

ההדגמה הזו היא הרי אחיזת עיניים פיסיקלית יוצאת מגדר הרגיל. "המים זורמים בכיוונים מנוגדים משני צידי האוקיינוס השקט."
האפקט הזה מתבסס על כוח קוריוליס, זה הגורם לסופות הוריקאן, למטוטלת פוקו להתנדנד כמו שהיא מתנדנדת, ולאופניים ואופנועים לפנות תוך הטייה ועוד לא מעט תופעות - כן, גם באופן עקרוני למים לזרום בכיוונים מנוגדים. התופעה הזו נגרמת על ידי סיבוב כדור הארץ סביב צירו - תופעה שתהיה מורגשת בצורה מקסימלית בקטבים הצפוני והדרומי... ובעברית צחה - היא פונקצייה של סינוס קו הגובה שבו אתה נמצא... אם אתה על קו המשווה ממש, הזווית הזו היא אפס וסינוס הזווית הזו יהיה גם אפס - כלומר על קו המשווה, בחיים לא תראה את האפקט הזה מתרחש בצורה ספונטנית אלא כי המדגים זריז הידיים דאג לכך שהמים יזרמו בכינוונים מנוגדים
. עזוב מים זורמים... שיזרמו לאן שבא להם - תן לצוף ולהנות מנוף.

אייבורי

New member
אני מקווה שהבאת מחק

אני כבר שנים רוצה למחוק את הקו הזה הוא מיותר לגמרי ובכלל
עד כאן שידורי המהפכה בתוך הקופסא.

אם טרם התחלתי

עם ה-
כי אמרו לי שהמרשם של הרופא כאן לא בתוקף מה אתה אומר להתחיל או לא להתחיל זאת השאלה

Prince315

New member
למה הוא משווה?

הכי טוב להשוות, כך יודעים למי יש יותר..... זרימה זה כבר טוב, יש כאלה שהמים עומדים אצלם, כך שעל הכיוון עוד אפשר לדבר :) אז מה רואים? שם...מהכיוון שלך?

למעלה