קו איכותי

artoodetoo

New member
קו איכותי

ניסיתי לשאול את זה כבר בפורום אחר ולא כל כך הגיבו אני מקווה שכאן השאלה יותר רלוונטית ואענה.... בכל נסיונותיי, הפכתי מאד מתוסכלת לגבי איכות הקו שאני משיגה בעזרת כלים של התוכנות השונות. מנסיוני (הלא רב) קיימים שני סוגי כלים לקוים בתוכנות המחשב השונות: מכחול - שהוא חופשי מאד, ועט (וגם העפרון בפלאש) שהוא ממוחשב לחלוטין. אני מנסה למצוא משהו באמצע, שיאפשר קו יחסית חופשי אבל שהמחשב "יחליק" או ילטש אותו במקרה הצורך. מכיוון שקצת קשה לי להסביר את כוונתי, אני מצרפת קובץ לדוגמה ושואלת - באיזו תוכנה (ויותר חשוב, באיזה כלי בתוך תוכנה) אפשר להשיג איכות קו מן הסוג הזה? (אגב, יש לי לוח ועט וואקום אני לא מדברת על צד החומרה)

j i m m y

New member
יש כל מיני טכניקות.

האמת שהסוד הוא בפשטות. עם כל הנוחות של הWACOM, אני מאוד סקפטי שעשו דבר כזה בו. דבר ראשון מעצבים כל דמות בנפרד, עם נייר ועפרון, סורקים, ואז עוברים על הקווים - אפשר עם כלי העט, בקו עבה. הקווים שרואים פה הם חד-גוניים באופיים ובעוביים (העובי לא משתנה), אז זה די ברור שעבדו על זה עם כלי העט. בשביל איור כזה אין צורך בכלל בWACOM, אולי הוא יכול לעזור, אבל אין מה לצייר איתו כאן. זה ציור שנעשה ביד חופשית ונסרק למחשב, ושם הוא קיבל TRACE. בהצלחה.

pillit

New member
קובי והגורילות

. פלאש לפעמים "מחליק" את הקו בצורה פחות רצונית ואי לכך- פחות רצויה... רצוי ללמוד לשלוט במכחול "החפשי" ואז אפשר להשתמש בכל תכנה אם יש לך וואקום- לא צריכה להיות לך בעיה.

Xylus

New member
רעיון...

כשהתחלתי בפלאש ציירתי עם כלי המברשת - שהיה פשוט דוחה בשבילי, אחרי כמה זמן גיליתי את כלי העיפרון, ואחר כך גם גיליתי שאפשר לבחור באפשרות סמות' השיטה שלי כרגע היא לעשות קו, ולעגל אותו עם העכבר השחור, כמו שהרבה מקצוענים עושים... בכל מקרה, בפלאש 2004 יש אפשרות לעלות את ההחלקה במברשת- כשאת רק פותחת את התוכנה, הרמה של המברשת תהיה על 50, והיא תיראה בדיוק כמו בפלאש הקודם, אבל אם תעלי את הרמה ל100 (זה פשוט מאוד) אז זה ייתן לך קו עם עובי לא אחיד, אבל מצד שני גם לא יהיו רעידות כמו ב50 או ב0... אני ממליץ להשתמש בזה

קיימים שני סוגים לחצים של מצביע

העכבר, אחד לבן ואחד שחור ושניהם נמצאים בראש תפריט הכלים. לכל אחד מהם יכולות ושימושים שונים. במקרה הזה, היתרון של הלבן הוא שכל צורה עליה תלחצי איתו, תוכלי לראות בנק' ירוקות את המבנה שלה (קווים ונקודות) וכך לשלוט בהם טוב יותר. קצת כמו המאטריקס, כשניאו התחיל לראות את הקוד.

OrrKislev

New member
העט של פלאש, במצבו השלישי

לעיפרון של פלאש ישנם שלושה מצבים. 1. מצב בו הוא מתקן לך את הקו, לקוים מרובעים, ועיגולים מושלמים. זה סתם. 2. מצב בו הוא מעגל לך יותר מדי, ואי אפשר לעשות פרטים קטנים. 3. מצב בו זה ממש מה שציירת, עם תיקונים מעטים. הענין הוא, שאף פעם לא מספיק רק לצייר. אני מצייר עם העט במצבו השלישי, החופשי ביותר, ולפעמים אחר כך בוחר את הכלי הרגיל, החץ, ובוחר את מה שציירתי, ויש שם כפתור שמעגל את הדברים. ואחר כך, בעזרת אותו חץ, עובר ומותח קצת את הקוים. שלושה שלבים נחמדים לתוצאה נחמדת

למעלה