קושי

קושי

הכל מלחיץ אותי ומרגיש גדול עליי ואין לי כוח לכלום (לא פיזית) ואין לי חשק לכלום אפשר פשוט לקבל קצת שקט?? כל הרעשים האלה שאנשים עושים בחוץ הלוואי שהיה אפשר לעשות mute נמאס לי להשאר באוני' כל יום עד 9 ולחזור ב10+ (סטודנטית שנה ב) בא לי פשוט להסתתר בחדר לעצום עינים ולדמיין שאין כלום בחוץ קשה לי לחשוב ולהתרכז וללמוד כרגע ובאים אליי בציפיות ומתעצבנים שלא עומדת בהן אבל מרגישה שכאילו ישנה\תקועה בתוך עצמי בתוך בועה כל היום .....בא לי לישון כל היום מנסה להתעורר להתאפס על עצמי ולהתחיל לעשות דברים מועילים ולכתוב לעבודות ולהביע מעצמי רעיונות וזה ככ קשה כי הראש כאילו כבוי וכל דבר גורם לי לבכות עם הריגשיות שלי ומחזיקה ועוצרת את זה כל היום שחס וחלילה אף אחד לא יראה כי זה בושה וגם לא יהיה ברור למה מה עושים זה כבר הרבה זמן ככה והלימודים מדרדר וזה מדאיג אותי אבל מצד שני כבר התחלתי להיות קצת אדישה בגישה של ככה זה וזהו זה כבר הרבה זמן ככה שנה וחצי אבל לפעמים פחות ולפעמים יותר ומרגישה חוסר אונים ויכולת לשנות

גרא.

New member
הולכת בגשם,התגובות שלך,אופינייות למצב של

שחיקה,שהוא מצב של אכזבה ותסכול עקב הפער בין המצוי לרצוי.יתכן שניהלת עד כה קצב חיים תובעני מדי,ביצפר, צבא,לימודים ,אולי גם טיול בין לבין.רוב הזמן את נאבקת למלא ולעמוד בציפיות המופנות אליך מכל עבר.אכן זה לחץ מחייב ומאד לא מתגמל.מה שקורה כרגע,מלמד שאת כנראה בדרך לכניסה לדיכאון ,אפטייה וחוסר מוטיבציה להמשיך בחייך כמיקודם.כסטודנטית,את יכולה לפנות למרכז הייעוץ לסטודנט,למעשה לקליניקה הפסיכולוגית שיש ליד החוג לפסיכולוגיה,בכדי להעזר בטיפול ראשוני לפחות.כמובן יש אפשרות לפנות לקופ"ח בכדי לקבל טיפול פסיכולוגי מוזל. כאשר ברקע תמיד יש אפשרות להגיע לטיפול תרופתי,אלא שזה לגבי דידי,עדיין מוקדם מדי.

גרא

זה יותר מזה. זה לא רק שחיקה מרגישה שמגיע לי לסבול. פתטית. מגיע לי עונשים כי לא הצלחתי בלימודים, מרגישה אפס ולוזר ושהרסתי לעצמי הכל ולא מסוגלת לכלום להתמודד כרגע להתרכז לחשוב ללמוד. וצריכה להתחיל משהו ללמוד אחר אבל זה בושה לעזוב או להתחיל מחדש (עוד כשלון לרקורד) כל פעם שכועסת על מישהו שפגע בי או אם מישהו פגע בי- מרגישה שצריכה להמשיך את הקו הזה בהענשה עצמית. אסור להנות מכלום. לא מגיע לי. אסור לחייך, כי זה יתנקם בי. גם בתת משקל כבר 5-6 חודשים ואצל דיאטנית, כשעולה, שוב מגיעים טריגרים שגורמים להרגיש ממש רע ובמצוקה וזה ישר גורם לי לרדת, מספיק כמה ימים שלא אכלתי טוב וזה משפיע מייד ואסור לי כי זה יגיע למצב של חוסר תפקוד אבל מצד שני למה שיהיה לי אכפת מעצמי בכלל? כל היום חושבת על זה שצריכה לעלם.

גרא.

New member
הולכת בגשם,אינך חייבת להתבייש בגלל הרצון

יותר מכל הכורח לנטוש את לימודייך הנוכחיים בכדי לעבור לתחום אחר.כדאי שתדעי שהטרנספר הזה,קורה לסטודנטים רבים כשהתברר להם שהתחום שבחרו,אינו מספק,אינו מעניין ולעיתים גם קשה מדי עבורם.זה רק הגיוני,להגיע למסקנה כזו ולהפיק את הלקחים.איש מלבדך,לא יידע וודאי לא יזכור לך את לימודייך הקודמים,אם וכאשר תבחרי תחום אחר שבאמת מתאים לך.כאן השאלה תמיד במה לבחור.ועל זה תוכלי לקבל תשובה ,וודאי להתייעץ במרכז הייעוץ לסטודנט.הצורך שלך בהענשה עצמית,בהרעבה,אצל אחרים מתבטא דווקא בהאבסה עצמית.אלה גם אלה,זקוקים לייעוץ ותמיכה מתאימים בכדי לרכוש את היכולת להתמודד עם גורמי המצוקה.מחשבות השוא שלך,והגלישה לחשיבה אובדנית,מעידים על הצורך הרב שלך לפנות לייעוץ/טיפול.אנא ממך קחי את עצמך בידיים,ובחרי בחיים,

גרא.

New member
הולכת בגשם,נסי לפנות למרכז הייעוץ לאשה,

מצ"ב קישור.

גרא.

New member
טיפול חינמי,תוכלי לקבל במרפאות של משרד

הבריאות,אבל יש צורך לעיתים להמתין זמן מה בתור.

MIMI136

New member
מזדהה

גם אני סטודנטית לקראת סיום שנה שנייה ואני מרגישה שאני מאוד שמחה שאני עושה את התואר ומרגישה שפשוט עשיתי "סטופ" לחיים שלי עד שהתואר יגמר. לפעמים גם בא לי פשוט שאנשים יהיו בשקט ולא יודעת בדיוק איך להגידר את זה. אני אדישה ללימודים ויש לי המון זמן אז במקום לעשות ספורט או ללמוד ולעשות שיעורי בית או עבודות אני לא עושה כלום פשוט עצרתי את החיים עד שזה יגמר. אולי זו רק תקופה אבל חשבתי לקחת טיפול פסיכולוגי והמליצו לי על טיפול קוגניטיבי התנהגותי אני מרגישה שקשה לי לעשות את הצעד הזה אבל אני יודעת שזה חשוב לטפל זה לא בושה. אני מרגישה כאילו אני כתבתי את מה שאת כתבת

למעלה