קושי

קושי

זו סתם הודעת שיתוף, לא שאלה\בקשה לכלום. אני מרגישה לחץ מהסיבה משפחה חברים וכל החברה בכל אירוע והזדמנות בענייני אוכל. אני שונאת שמתערבים לי בצלחת, ואני בררנית מאוד באוכל. אבל בכל מפגש חברתי עם חברים, משפחה, אפילו כשנשארים לארוחה אצל חבר, או אצל דודים, בכל מקום דוחפים בתור משהו בסיסי דברים בשריים. גם בחוץ מרגישה שאין לי כ"כ מבחר אבל זה מילא, מזה אני יכולה להמנע ויש תמיד כמה דברים שאפשר.. העניין הוא שתמיד שנאתי בשר (כשהיתי קטנה אהבתי שניצלים, וזה בגלל הציפוי הצהוב עם השומשום ופירורים) מעניין אותי האם הוא באמת חיוני לאדם מבחינת צורך בחלבונים ברזל ושובע וכו. אני גם שונאת טונה, ודגים, והריח והמרקם שלהם. הכל מגעיל אותי. אגב ניסיתי כמה סוגי טבעול וגם הם מגעילים אותי בטעם וריח ומרקם. אני לא מבינה איך יתכן שאנשים נשארים בריאים ומתפקדים טוב אחרי שאוכלים גוויות שצרבו פירקו אפו טיגנו בישלו. איך זה שבשרים ודגים וכו מעורר תיאבון ומגרה אנשים, הרי רואים שזה פנים גוף של משהו חי ובעל צבע וורוד או חום. בשניצל אולי לא רואים כ"כ ולכן נותנים לילדים כדי שלא יראו ויתרגלו לטעם. אבל תמיד שאני עוברת במחלקת הבשר הטרי או קפוא בסופר מקבלת בחילה וגועל וטסה ישר למחלקת הפירות להסתכל על משהו יפה צבעוני ונעים לעין. יש לי חוסר בברזל אבל אני מתנגדת בתוקף להכניס את זה לפה שלי. אני לא פנאטית ברמה של "שלא יגע או יתקרב" לשכניו בסיר. המקפיא בבית מלא בחלקי עוף שאמא שלי קונה, ובלי לשאול אותי היא תמיד מכינה ואני לא אוכלת בעקביות ומזל שתמיד אפשר למצוא אופציות אחרות שיהיו לי טעימות. הבעייה שאני שונאת קטניות, וגם דגנים מבושלים כמו אורז, קוסקוס, כוסמת, פסטה וכו. ואני שונאת טופו וניסיתי, ואין לי כח להתעסק בלהשרות ברוטב או לטגן. הוא מדכא והמרקם יבש ולא נעים. אדממה זה נחמד, גם אפונה, וגרגרי חומוס. ביצים דווקא לא מגעילות אותי. מוצרי חלב בעקרון אוהבם את טעמם אך יודעת בהחלט מה מקורם. למרות שאני רגישה למוצרי חלב, מתקשה להפסיק איתם לגמרי וצורכת בכמויות קטנות. יש לי קושי למצוא ארוחות חמות מבושלות משביעות שהן פרווה (לא חלבי, לא בשרי) ולרוב כל היום סנדוויצ'ים, פירות אגוזים. ועוד שיהיה אפשר לקחת איתי ללימודים עד אחה"צ. אפשר לקנות אוכל בלימודים, אבל יוצא יקר ולא יודעת מה שמים שם בדיוק אני לא מתחברת לרעיון של לחיות על תפריט טבעוני או טבעונאי אבל רוב התפריט שלי צמחי איך שהוא...

nowonder

New member
אני מבינה אותך

אני צמחונית מאז שעמדתי על דעתי. מעולם לא אהבתי בשר, עוף או דגים. ואמא שלי אומרת שגם בתור ילדה קטנה הייתי מחזיקה את אותו ביס שניצל בפה שעה, עד ששיחררו אותי מהעונש לאכול את הארוחה. מצד שני הייתי זוללת סלטים ופירות ופחממות שונות. אנשים לא יפסיקו להציק לך עם השנים. לפעמים זה נדמה לי שזה אפילו מחריף. כשהייתי בהריונות של ילדי, עינו אותי ממש עם הנושא. גם הרופאים גם המשפחה. ולי בשר בכלל לא היה חסר. לא הבנתי מה רוצים ממני. וגם היום, יש לי חברים שמכירים אותי כבר שנים, ועדיין מנסים לשכנע אותי שאני מפסידה משהו. הסביבה וחוסר ההבנה שלה לא משתנה. מה שמשתנה זה הכח שלך מול הסביבה. עם הזמן את תהי עצמאית יותר ולא תצטרכי להשען על המטבח של אמא שלך, תוכלי לקנות ולבשל לעצמך את האוכל שאת אוהבת. תוכלי לבחור את המקומות אליהם את הולכם לאכול. עם הזמן, גם תתחסני בפני הקישקושים של אנשים אחרים, ותוכלי להתעלם מהם. ואני חושבת שעם הזמן גם תלמדי לבשל ולאפות דברים שאת אוהבת. ניסית דברים בגריל? הנה מתכון לסלט שיש בו את כל הרכיבים התזונתיים, וגם לא מרגיש כבד, ונורא קל להכין: חצי דלעת ערמונים חתוכה לקוביות. לשים על תבנית, עם קצת שמן זית ואגוז מוסקט (אפשר להוסיף טימין) ולאפות בתנור או על הגריל עד שהיא מוכנה. לבשל חצי כוס אדממה. על ערימה של עלי חסה (או אורוגולה, אני מעדיפה אורוגולה) להוסיף את הדלעת, את האדממה, אגוזי מלך קצוצים, ועגבניות שרי. אפשר להוסיף גם פירורי גבינה בולגרית. הסלט הזה הוא מבחינתי תענוג אמיתי, וטעים עשרות מונים מכל מאכל שאוכל בשר מציע לי.

../images/Emo99.gifיש לנו אותו טעם

אני מתה על דלעת ודלורית בתנור משומה הדלעות בארץ לא משהו, חסרות טעם גם על אדממה. התכוונת חצי כוס אדממה בתוך הפולים או אחרי הפולים? נראה לי שחצי כוס של פולים זה ממש מעט. עגבניות שרי

nowonder

New member
אדממה בלי הקליפה. רק הגרגרים.

זה מעט, אבל יש עוד כל כך הרבה דברים בסלט, שזה מספיק.

תאכלי הרבה פירות..

אני מנסה גם להבין מה כבר יכול להיות לך נגד הרעיון של תפריט טבעוני ? את מודעת שתזונה הכולל מוצרים מן החי גורמת הרג ויותר סבל לחיות חפות מפשע ? אני לא מצליח להבין למה את מנסה להיאבק במה שהגוף שלך משדר לך ? את רגישה למוצרי חלב ואת לא מסוגלת להפסיק? את יודעת איך קוראים לזה - התמכרות . כשיתחילו למכור רעל עכברים עם קוקאין גם איתו לא תפסיקי ? אני מציע לך להסתכל במראה ולהפסיק עם הילדותיות של לא טעים לי ואני לא מסוגלת להפסיק ולהתחיל להיות בן אדם קצת יותר בשליטה על החיים שלך . אני באמת מאחל לך שאת מסוגלת לזה. ולא בשר הוא אינו חיוני יש קהילות שלמות ברחבי העולם שלא נגעו בחלב בשר ביצים ושאר מוצרים מן החי והמצב הבריאותי שלהם הוא יותר טוב מאוכלוסיות אוכלות מוצרים מן החי - הנה אחת מהן בארץ ואת מוזמנת ללכת לבקר אותם בדימונה וללמוד מהם לגבי המצב שלהם http://he.wikipedia.org/wiki/העבריים_מדימונה הנה על המצב הבריאותי שלהם. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3336830,00.html אה ולגבי השאלה איך אנשים נשארים בריאים ומתפקדים אחרי שאוכלים גוויות התשובה ברורה - הם לא . דברים כמו מחלות לב וסרטן הם שכיחים בטירוף אתם מוזמנת להעיף מבט פה : http://he.wikipedia.org/wiki/גורמי_תמותה ולראות מה הורג הכי הרבה אנשים בעולם המערבי - ניחשת נכון אכילת מוצרים מן החי.

d a p h n a

New member
את אומרת שגרגירי חומוס טעימים לך

וזה מצויין. גם אפונה זה לא רע. מה לגבי עדשים ושעועית? ממש לא? את לא אוהבת אף אחד מהדגנים? וגם לא קינואה? אני מודה שזה לא קל לי לחשוב על ארוחות מבושלות שלא כוללות קטניות וגם לא כוללות שום סוג של דגנים מבושלים, אפילו לא פסטה. מה אם תפוחי אדמה? אותם את אוהבת? אולי תבשילים עם ירקות, תפוחי אדמה וכו'? אם יש לך רגישות למוצרי חלב אז עדיף להמנע מהם, או אם מדובר על רגישות ללקטוז אז יש אנזימים שאפשר לקחת כדי שיהיה יותר קל לעכל לקטוז, אבל גם אז, עדיף לא לאכול הרבה.

הממ

תודה על התגובה
אני אוהבת קורנפלקסים למיניהם מדגנים מלאים. לא דגנים מבושלים במצבם הטבעי והבריא...טעם של ילדים יש לי..וגם קרקרים, לחמניות. שונאת קינואה, אורז, חיטה, גריסים, כוסמת, תפו"א, בטטה, כל הדברים הבריאים במצבם הטבעי
גרעיני תירס בסלט זה עוד בסדר.. יש לי רגישות ללקטוז. אני יודעת על האנזימים אבל לא רוצה לקחת אותם, מעדיפה לא להעזר בדברים חיצוניים, אם משהו עושה לי רע פשוט אמנע ממנו. חוצמיזה הכדורים לא עוזרים (לי לפחות). בדרכ מבשלת שעועית ירוקה, דלורית, דלעת, פלפלים, כל מיני ירקות שטובים לבישול ואפייה ומוסיפה להם דברים יותר משביעים חלבונים פחמימות ואגוזים וככה יוצא לי ארוחה אחת ביום שהיא חמה וסבירה..

דילמה

אוף אמא שלי ממלאת את המקפיא בעופות. וקנתה הרבה
והכינה תבשיל עם חלקי עוף וגם מיני ירקות. והקטע שאני רוצה רק את הדברים הצמחיים שם, ולהשאיר את הבשר, וזה מה שורה תמיד, משאירה בשר ואז מעלה למקפיא בקופסה. השאלה מה עושים עם החלקי עוף? (חזה) אני יכולה לתת לאבא שלי (שלא גר איתי בלי להגיד ממי זה), או לתת לחתולים\חתול שלי אבל כמה כבר הוא יאכל...או לא יודעת.. אבל לזרוק אני לא יכולה. שונאת כשזה קורה ואני בכלל רציתי עדשים..

a q u a 7

New member
המלצה

היי,מהתיאור שלך בהחלט אפשר להבין למה יש לך מחסור בברזל. מגוון הדברים שאת אוכלת מאוד קטן, והדבר יכול להוביל למחסורים של הרבה דברים חיוניים בגוף. אני ממליצה לך לפנות לתזונאית טובה בקופ"ח, על מנת שיחד תוכלו למצוא דברים שיהיו גם טעימים וגם מזינים עבורך. אם יש מיצים שאת אוהבת, את יכולה להוסיף כפית פשתן טחון לחצי כוס מיץ, ולשתות. פעם או פעמיים ביום. זה לא מאוד טעים, אבל זה לוקח מספר שניות, והפשתן מספק הרבה דברים שחיוניים לגוף. פשתן ניתן לקנות בכל חנות טבע, לפי משקל. הפשתן מאוד זול, כ 7 ש"ח לק"ג. מומלץ לקנות את הגרגירים ולטחון אותם בבלנדר בבית. לאחר טחינתם יש לשמור במקפיא בקופסת פלסטיק, ולאכול כל יום כפית או שתיים. אפשר גם מעט יותר. בנוסף, מומלץ שתסבירי למי שאחראים על הכנת האוכל בביתך, מה את כן אוכלת, ומה את לא מוכנה לאכול, כפי שהסברת כאן, על מנת שיקחו את ההעדפות שלך בחשבון בעת עריכת קניות, ובזמן הכנת אוכל.

Tal_Ya_Tal

New member
../images/Emo201.gifיקירה../images/Emo24.gifנראה כאילו באופן טבעי

התודעה הגבוהה שלך יודעת שהדברים הללו הם לא למאכל אדם. ולפעמים זהו אתגר להגיע ממקום גבוה יותר אל חברה שאינה מבינה, על מנת ללמד אותם מה נכון
אז לשאלתך, ממש ממש לא
בשר ממש ממש אינו חיוני ואף אינו רצוי הן מבחינת אספקת חלבונים והן מבחינת אספקת ברזל לגוף. אני רוצה להפנות אותך לסרטון הבא אם לא מפריע לך שהוא דובר אנגלית בקיצור, אכילת מזונות מן הצומח במצבם הטבעי מכילים מספיק אנזימים שהם חלבונים מן הצומח במצבם המתאים לספיגה ועיכול אנושי, כך שאפילו המדע כבר הבין שמקורות החלבון מן הצומח הם המתאימים והבריאים ביותר לגוף האנושי. את לא אוהבת קטניות או סויה
לא חייבת. מה עם אגוזים? שקדים? געניני חמניות? גרעיני דלעת? טחינה? חלבה? בטנים? וירקות ירוקים
כל אלה עתירים בחלבונים. כן, גם נבטים כמו נבטי אספסת(אלפאלפא) אצות ים מסוג ספירולינה ופטריות למיניהן עתירות בחלבונים. באשר לברזל- גם כן. שקדים, שומשום (טחינה) , מולסה כהה וירקות אדומים ושחורים כגון עגבניות, סלק, אוכמניות, תות שדה, רימונים, פלפל אדום, כרוב סגול, ענבים שחורים, תאנים כהות, שזיפים שחורים ותמרים עשירים מ-א-ד בברזל. שלק לו יותר להספג בסביבה של ויטאמין C. אני מצרפת לך כאן רשימת מזונות עשירים בברזל וכאלה שיש בהם תוספת של ויטאמין C לידיעתך ויטאמין C נהרס בחום ובמגע עם אור וחמצן. אז כמובן שבישול הורס אותו. הכי טוב בצורתו הטבעית
והעיקר, ככל שאת תהיי בטוחה בעצמך ונחושה, ולא תבקרי את עצמך, גם אחרים יפסיקו להציק לך ולבקר את דרכייך. ישר כח
L&L TALYA

תודה רבה את מקסימה../images/Emo24.gif

אני אקרא ואצפה בהכל:) ואני אוהבת אדממה, ככה בפולים מבושל במלח. אבל לא אוהבת טבעול, ולא אוהבת טופו, ולא חלב סויה ולא מעדני סויה. גם עדשים כתומות (רק הן), ושעועית לבנה ברוטב עגבניות זה נחמד, אבל עושה כאבי בטן. ואפונה עדינה גם טעים...ושעועית ירוקה

Tal_Ya_Tal

New member
../images/Emo45.gifמצויין.גם אני אינני אוכלת

את כל מה שהזכרת שאינך אוהבת ולא בשל חוסר חיבה, אלא בשל העובדה שאני בחרתי לאכול רק מזון צמחי חי וזה עשה לי רק טוב
L&L TALYA

למעלה