קושי של אמא

קושי של אמא

כולנו מדברים על קשיי הילדים אבל מה לגבי קושי ההורה? ילדה בכורה ויחידה מגיעה לבית ספר, אני מוצאת את עצמי מיום ליום לא יודעת איך להתמודד עם המצב. יום אחד הילדה בסדר רושמת משתתפת , יום אחר היא מסתובבת בכיתה לא מוציאה מחברת או שמוציאה חוברת אחרת ועושה בעצמה +מסמנת לעצמה שיעורי בית דמיוניים אני מדברת איתה המון אבל מוצאת את עצמי מתחילה להיות חסרת סבלנות מהמצב. תחושה שהמורה מעבירה לי להתמודד ולהסביר ולא ממש נותנת יד לעזרה. אני לא מצפה מהמורה שתהיה קוסמת אבל אני חושבת שבתוך המסגרת שלה היא צריכה למצוא את הדרך להתמודד עם הילדה ולקבוע גבולות בכיתה ולא להפיל את כל התיק עליי. מצד אחד בא לי להתנער לתת להם להתמודד איתה מצד שני אני חוששת שאם אני לא אעשה את זה זה ייפגע בה בהמשך. אשמח לשמוע דעתכם כי מאד מאד קשה לי כרגע. תודה

טלטוש

New member
לימוד חוקי בית הספר נלמד לאט

אני שמחה שיש ילדים שלא נותנים כל כך מהר שישברו אותם, ולא כל כך מהר מתכופפים לחוקים. תעזרי לה ותתמכי בה, לאט לאט היא תלמד את "החוקים" ותתחיל לשחק לפי חוקי המשחק של בית הספר. יש לה עוד 12 שנה לפחות במערכת החינוך הרגילה = בסוף גם היא תהיה כמו כולם. אני חושבת שאצל רוב הילדים זה קורה במידה זו או אחרת. (וואו זה ממש נשמע רע מה שכתבתי, זה באמת מה שאנחנו עושים לילדים שלנו? מכופפים אותם?)

אוףף

התקשרו אליי מבית הספר היא יצאה מהכיתה וטיילה בחצר ביקשו שאבוא ואקח אותה הביתה. פיתרון קל ונוח הגעתי לבית הספר שוחחתי איתה ועם המחנכת והמנהלת אני מבינה את הסיכון והקושי בזה שעזבה את הכיתה אבל איזה פיתרון זה שאני אבוא ואקח אותה הביתה? אני מרגישה אובדת עיצות פה לגמרי

מחשבות

New member
אם ביקשו שתבואי זה עדיין לא אומר שאת באמת

צריכה לקחת הביתה. מצד שני, ילדה היוצאת מהכיתה סתם לטייל נשמע רע מאוד. אפילו בגן לא יוצאים סתם כך באמצע מפגש או פעילות אחרת.

אני לא מבינה למה את צריכה לקחת אותה הביתה.

היא סתם יצאה מהכיתה? איפה המורה היתה? אולי את צריכה ליזום פגישה משולשת - את, הילדה והמורה ולהבהיר כמה חוקים בסיסיים בקשר להתנהגות בבית הספר.

אז ככה

הילדה איבדה משהו והחליטה לצאת מהכיתה כמובן שאני לא יכולה לצפות שהמורה תעזוב את הילדים ותלך לחפש אותה. היא סירבה להיכנס ושוטטה בבית הספר. יש לנו בעיה קשה עם גבולות בבית הספר מצידה ואחרי היום החלטתי שאלך להתייעץ עם פסיכולוג לגבי המצב כי אני מרגישה שאני הולכת לאיבוד איתה .

../images/Emo45.gif אני חושבת שאת עושה בחוכמה.

למעלה