קושי עם זיכרון

montig

New member
קושי עם זיכרון

חייב לשתף אתכם שחוויתי בעיות זיכרון לא פשוטות בעקבות גילי המתקדם. חבר מהדיור המוגן המליץ לי על שיטה חדשה של אימון קוגניטיבי ושל שיפור זיכרון ואני חייב לומר לכם - תפקודי השתפר לבלי הכר. קוראים לשיטה הזו שיטת בריינספא ועיקרה בשיפור אימון קוגניטיבי של מבוגרים כמוני וכמוכם. בקיצור, יופי של דבר.

hallo kitti

New member
זה ידוע שאימון של המוח

הוא חשוב מאד במיוחד בגילאים המבוגרים (אגב היכולות שלנו יורדות החל מגיל 25). אבל לא חייבים להצטרף לאימונים יקרים, מספיק גם לפתור תשבץ כל יום או ללמוד משהו.

Braintrain

New member
כמה הערות

* צודקת שהירידה מתחילה בגילאי ה עשרים אנחנו בדרך כלל חשים בה בגילאי ה 30 ומודים בה בגילאי ה 40
* צודקת גם שלא חייבין מכון מיקצועי בתשלום
* תשבצים, סודוקו ולימודים כלליים אינם יעילים - אפשר ללמוד שפה חדשה (לזה יש גם עוד ייתרונות) אפשר ללמוד נגינה וניתן להוריד או לרכוש תוכנה לאמון עצמאי במחשב. גם ברידג' ושחמט הם אמצעים יעילים.
* בקיצור, אין ארוחות חינם
החודש פורסם מחקר שמראה שאימון באמצעות משחקי וידאו גרם לאנשים בגילאי +60 לעלות ביכולתם הקוגניטיבית על קבוצת ביקורת של בני +20 - אם תרצי אשלח לך את ההפניה בשימחה

hallo kitti

New member
האמת לא דיברתי על שיפור היכולת הקוגניטיבית

אלא על שימור שלה, כך שתשבצים דוק כן יכולים לעזור.

Braintrain

New member
שימור ושיפור

שימור ושיפור זה אותו הדבר. ברמה האישית אין אפשרות לדעת.
לכן כדאי לבחור אמצעים יעילים וכאמור, תשבצים וסודוקו לא הוכחו ככאלה,
אבל, כידוע, "איש באמונתו יחיה"

hallo kitti

New member
שימור ושיפור זה אותו הדבר?

לא בעברית...
בכל אופן, שכל אחד יבחר את מה שמתאים לו.

Braintrain

New member
תרשי לי להסביר גבירתי

תרשי לי בבקשה להסביר. אם אדם שנמצא בתהליך של ירידה קוגניטיבית, מתחיל לאמן את המוח וכעבור חצי שנה, נמדדת היכולת הקוגניטיבית שלו ונמצאה זהה לזו של תחילת האימון. האם זה שימור או שיפור? כיצד ניתן לדעת? הרי ההנחה שאילולי היה מתאמן, יכולתו היתה יורדת, היא רק הנחה, נכון? לכן מי שמשמר את יכולתו כאילו שיפר אותה, והכלים -אותם כלים

hallo kitti

New member
לא, זו לא רק הנחה.

ישנם אנשים עם בעיות חמורת של ירידה בזיכרון וזו לא רק הנחה שהיכולות הקוגניטיביות שלהם יורדות. אימון אצל אנשים כאלה (פרקינסון למשל) יאפשר שימור כי לא ניתן לגרום לשיפור. אצל אנשים בריאים ניתן ליצור אפילו שיפור.
אתה מדבר על אדם בריא שלא ניתן לדעת אם נוצר אצלו שימור או שיפור מבחינה אינדיבידואלית כי אחרי זמן קצר לא ניתן לדעת בכל מקרה, אבל אצל בריאים זה לרוב לא ממש קריטי, זה יותר חשוב עבור אלה שללא אימון יתנוונו לחלוטין. הכל סמנטיקה.

אבישי ק

New member
אימון למוח הוא חשוב אבל לא בפני עצמו

אני מכיר קצת את הנושא כי סבתא שלי בקרוב תהיה בת 90
והאימון למוח שהיא עוברת הוא לשימור בלבד
אבל לא רק האימון, גם תזונה נכונה עוזרת
ותרופות

אני מבין שאצל אדם בריא אפשר גם להגיע לשיפור כל שהו
אבל אצל אדם בריא צריך יותר זמן למדוד
אם אחרי חצי שנה לא היה שינוי זה יכול להעיד שהאימון לא עשה שינוי

Braintrain

New member