קושי מתמשך....

purple19

New member
קושי מתמשך....

אני נהדרת בהדחקה של רגשות.אני יכולה למצוא לעצמי עיסוקים שונים כדי לא לשקוע במחשבות.מזל שהעבודה שורפת לי 10 שעות של פעילות.יש לי מספיק כסף יחסית לבחורה צעירה כדי לבזבז על דברים חומריים שיכפרו על הכאב הפנימי.אבל ברגע שהמועקה מכה-זה לא יעזוב אותי,במיוחד ביום כזה שכולם רצים לפה ולשם,מתארגנים ליציאה הגדולה ואצלי זה יסתכם בצפייה של סרט משעמם ושינה לפני עוד יום שגרתי וריקני כמו האדם שאני.
איך?? איך משתקמים מזה? לא יודעת מה זה! חרדה חברתית קלה,פסימיות,פחד משינויים,אי אמונה שמגיע לי הטוב ביותר,הטרדות מיניות שעברתי,לא מספיק מושלמת חיצונית? מה עוצר אותי מלבצע את הדברים שיעשו אותי אדם שמח? למה קשה לי להרים טלפון לחברה? שלא נדבר עם גברים או מערכת יחסים שזו בעיה בפי עצמה ואני מפחדת רק מלחשוב ולהתעמק בה.פשוט נמאס לי מהחרדתיות הזו שעוטפת אותי בכל נקודה בחיים שלי,הפחד שולט בי ולא להיפך.

ינוקא1

New member
כאשר אני קורא את הודעתך

עולה בי תחושה חזקה שמדיטציה (ובמיוחד מדיטציה טרנסדנטלית) יכולה לעזור לך מאוד.

(אני מתרגל מדיטציה קבוע אך דווקא לא טרנסדנטלית , בכל אופן אני מרגיש שזה יכול לעשות לך הרבה טוב).

זה האתר שלהם :

http://www.tm1.org.il/

שלום פרפל 19

את כותבת בראשית דבריך שאת נהדרת בהדחקה
נשמע שאת ממלאת את הזמן בתעסוקה כדי לא לעצור
לא לחשוב לא להרגיש
הפחד שולט בך ולא מאפשר לך
חשוב ללמוד לעצור לרגע להתמודד עם הדברים שלא מאפשרים
למרות הקושי
ומשם לצאת לדרך עם כלים וכוחות מחודשים

עם פחד וחרדה

לומדים להתמודד. אי אפשר לחכות שיום אחד הם יתפוגגו.
להגיד נמאס זה בסדר, אבל לקום ולעשות מעשה למען עצמך זה כבר סיפור אחר לגמרי.

כשנמאס ממשהו אחד ורוצים דברים אחרים, צריך להשקיע בהם.
הדפוס שקיים כבר קיים. כדי לשנות אותו את חייבת להחליט משהו אחד קטן שאת עושה שיתחיל להניע את התהליך.

אם הייתי שואלת אותך לאיזה שינוי אחד קטן את יכולה להתחייב, מה היית עונה לי?

purple19

New member
איך לומדים להתמודד עם חרדה אם לא ע"י הדחקה?

מעבר לקושי שלי להתמודד במצבים מסוימים ולבצע פעולות פשוטות בגלל הפחד המקננן הזה-זה גם מפריע להערכה העצמית שלי.בגלל זה אני אנסה למצוא כמה שיותר פעילויות שימלאו אותי ככה שלפחות אני לא אשקע בדיכאון או משהו כזה.זה לא סוג של התמודדות?
אני רוצה להתחיל ללמוד-אבל אני מפחדת שאני לא טובה מספיק-אז נגיד לזה אני לא אוכל להתחייב.האמת,שקשה לי לחשוב על סיטואציה כזו שאני אצא מהשיגרה.

בודאי שזה סוג של התמודדות

הצרה היא שהסוג הזה לא מוצא חן בעינייך ואת רוצה סוג אחר.

לילית462

New member
אפשר ללמוד לשלוט בפחד

אפשר אפילו להיפרד ממנו.

זה תהליך שמתחיל בלדבר את הפחד, לראות אותו ולאפשר אותו ולא רק להדחיק ולברוח ממנו.
כשמתחילים את התהליך הזה נפתחים מרחבים חדשים ללא פחד.

דברים חומריים לא מכפרים על הכאב הפנימי,

כי הם מגיעים מ2013, והכאב הפנימי מגיע מלפני, אז הם גג יכולים להסיח דעת לרגע, ואז זה חוזר. זה כמו למלא דלי עם חור - צריך קודם כל לסגור את החור כדי שיתמלא.
איך משתקמים מזה - מזהים את האירועים שיצרו את הכאב הפנימי, ומשלימים את העיבוד שלהם. למשל ההטרדות המיניות שעברת יכולות לגרום לחלק מהסימפטומים שתיארת - פחד, פסימיות, תחושת ערך נמוכה. טיפול יעודי לזכרונות טראומטיים יכול לסייע להשלים את העיבוד שלהם, ובכך לצמצם ואף להעלים את הסימפטומים שנוצרו כתוצאה מכך שהם לא השלימו עיבוד בעת שהתרחשו.

purple19

New member
זה לא כזה קל כמו שזה נשמע..

ברור לי שדברים חומריים לא מכפרים על דכאון/חרדה או מה שזה לא יהיה.וברור לי גם שזה יהיה מסע ארוך עד שאני אצליח להבין,להתוודע ולטפל בנקודות העבר שגרמו להגיע למצב כזה.הקושי הוא איך אני מתחילה? איך אני מביאה את עצמי להתמודד עם הדברים האלה? זה כמו לדחוף הידרופוב למים "כדי שיתמודד עם הפחד"..אצלי זה פשוט סלט של בעיות שונות ומשונות שמשפיעות וכובלות אותי כבר שנים.

זה לא חייב להיות ארוך,

אבל לדעתי ממה שאת מתארת זה כן יצטרך להיות עם עזרה מקצועית.
הסיבה לעזרה מקצועית היא שלא מספיק לדעת מאיפה זה מגיע - אדם הלום קרב למשל יודע בדיוק מהיכן זה מגיע. גם לא מספיק לדעת רציונלית שהסכנה כבר לא רלוונטית - אין אפילו אדם אחד שהחלים מהלם קרב רק כי החזרנו את לבנון.
צריך באופן שיטתי לזהות מהיכן זה מגיע ולהשלים את העיבוד של זה. אני לא מכירה דרך להשלים את העיבוד של זה לבד בלי עזרה מקצועית אם כבר נוצר זכרון טראומתי. הדרך הטובה ביותר (מבחינת מהירות ועוצמת השפעה) שאני מכירה להשלים עיבוד היא EMDR.
לדחוף הידרופוב למים 'כדי שיתמודד עם הפחד' הרבה פעמים זה לא רעיון טוב. אצל לא מעט אנשים זה יכול להחמיר, במקום לסייע. כי חשיפה לא מספיקה. זה לא מה שאני ממליצה לעשות. מה שאני ממליצה לעשות זה להשיג עזרה מקצועית רלוונטית, ולוודא שאת פונה לסיוע שיעזור לך במידה הרבה ביותר בפרק הזמן הקצר ביותר.
זה לא בהכרח יהיה קל, אבל זה יכול להיות שיטתי, מקיף, והרבה יותר מהיר ממה שסברת שניתן.

למעלה