קושי מסויים בעבודה

tookmy

New member
קושי מסויים בעבודה

כבר כמה חודשים שהחלטה מסויימת שעשיתי בעבודה מטרידה אותי. מכל מיני סיבות התחיבתי לעבוד יום נוסף שבשנים הארונות לא עבדתי אותו. העניין הוא שזה כל פעם נראה כאילו היום הנוסף הזה גדול עלי ועל הערכים החשובים לי. בנוסף, אם עבודה זה בשביל כסף, אז נראה שאת המעט שרויח ביום הזה אצטרך להוציא על צהרון לבת, הוצאה שתיחסך לי בלי היום הזה... מה שקורה הוא שהבוס שלי הרע לי תנאים ובתגובה אמרתי שאם הוא רוצה שיקרה מה שרוצה שיתן לי עוד שעות וכך נוצר היום הזה. מצד אחד: זה פוגע באיך שאני רוצה לגדל את הבת שלי (יש מספיק ימים שהיא נשארת עד מאוחר, זה יום שאני מעוניית שתהיה איתי בבית) זה לא ממש מאתגר אותי מקצועית או הולך לתרום לי. עומד לגזול ממני זמן שרציתי להקדיש לסדנאות/ייעוצים ודברים שאנם קשורים לעבודה הזו (אני עובדת במשרה חלקית). מצד שני: היו לי כמה חודשים להביע הסתייגויות ואת המערכת של כל העולם בנו לפי זה שהסכמתי (מערכת החינוך והייתי צריכה כבר באפריל לתת הסכמהעקרונית, מאי עוד יכולתי לסגת, אבל עכשיו??) הבוס שלי שונא שינויים, יחטוף התקף לב אם אני אבוא עכשיו עם "לא יכולה" והכי גרוע מבחינתי: לפני כמה חודשים הייתי בעמדת מיקוח, עמדו להרע לי תנאי שכר ויכולתי לעמוד על שלי. מאז שהסכמתי, בעצם אני בעמדה חלשה יותר. לא שיפטרו אותי (בא לי להגיד חבל אבל קצת קשה לי לחשוב מה יהיה בלי הבסיס הזה) אבל אני בעמדה יותר חלשה כרגע בהקשר הזה. אני מרגישה שעשיתי החלטה אבל כל פעם החיים והערכים שלי באים לי בפרצוף כל פעם בהקשר הזה, כאילו לא יכולה להרפות גם אם רוצה כי יש דברים שלא נפתרים לי לגבי היום הספציפי הזה וזה מגיע כל פעם מכיוון אחר.

bridges

New member
הלקאה עצמית

היי, אפשר לקרוא ממה שאת כותבת את התסכול שלך. זה בודאי גם גוזל ממך הרבה אנרגיות כשהנושא הזה עולה שוב ושוב (כמו שאת אומרת שזה בא לך בפרצוף). כמו כן, המחויבות שלך לבת שלך וגם לקריירה שלך ברורה מאוד. לי זה נשמע שאת מלקה את עצמך על החלטה שעשית בעבר. האם ההלקאה הזאת תואמת את הערכים שלך? האם היא תואמת את המחויבות שלך? מה את מרוויחה מזה? רונן

tookmy

New member
לא לגמרי הלקאה עצמית

בכל פעם שאני מחליטה שזה בסדר ולעבור הלאה, אני נתקלת במכשול נוסף כדי להסתדר עם זה. אכן קשה לי עם הבחירה שעשיתי, אבל כשאני אומרת שזה בא לי בפרצוף אני מתכוותלכך שכל פעם עולה בעיה נוספת שקשורה לתוספת/יום הזה. למשל אתמול התבהר לי שאין לי כל כך שותפים לצהרון שאני מנסה להקים בגן, או שמי שאמרו שהם שותפים הם לא בטוח שותפים וגם אם כן לא בטוח שישתתפו ביום הספציפי הזה. זה אומר שיש סיכוי סביר שלא יהיה לי סידור כלבבי ליום הזה לילדה ואם כן יהיה הוא יעלה כל כך הרבה שהשעות שלי שם לא מצדיקות. זה לא שהנושא פתור, הוא פשוט לא פתור מעשית ומכיון שאני לא שלמה עם הבחירה הוא צץ. אני מניחה שאם היה לי פיתרון מעשי וענייני שאני מרוצה ממנו (ספטמבר זה עוד מעט) אז הייתי יכולה לחיות איכשהו עם הבחירה הזובשלום, אבל כשאני מודאגת לגבי שלומה של בתי בדיוק בתוספת הזמן הזה, קצת קשה לי להניח לעניין.

coach miriam

New member
מה שעשית עשית

בכל רגע נתון את במקום ובאפשרות לעשות החלטה אחרת ונראה לי שבמקום לשבת ולהתחרט על ההחלטה שביצע ולמצוא את כל הסיבות למה היא שגויוה , עם כל הדברים האלה שבאים לך בפרצוף :) אולי כדאי לשבת ולשקול את המצב כמו שהוא עכשיו ולראות איזה פתרונות עומדים בפניך. את לוקחת אחריות על רגשות ומהלכים של כל מיני אנשים סביבך כמו הבוס שיקבל התקף כלשהו או המערכת שיקרה בה כך או אחרת. ולמרות שאת שמה כאילו את זמנה של בתך ושלך בעדיפות עליונה , בפועל לא נראה שכך את פועלת. אולי כדאי לשבת עם עצמך שוב ולברר את סדר העדיפויות שלך . החששות שלך מפיטורים או הרעה בתנאי עבודה גם היא מובנת ולכן גם זה צריך להכנס לרשימת העדיפויות . בקיצור קחי כל מה שיש לך עכשיו עם דגש על עכשיו תראי איזה פתרון הוא האופטימלי. מה שעשית ואיך שעשית ואיך כולם היו נחמדים אליך ...האם את מרגישה שיש לך כאן איזה חוב שאת צריכה לפרוע? והאם החוב הזה הוא יותר גדול מהחוב שלך לבתך או לעצמך? את מוזמנת להמשיך ולשתף

tookmy

New member
לא חוב, יותר

התחייבות. בדרך כלל כשאני מתחייבת לדברים אני עומדת בהם. על אחת כמה וכמה כשמדובר במקום הפרנסה העיקרי שלי. אין ספק שיציבות היא דבר שמאד חשוב לי ואני מרגישה שבשל התחושה שלי ש"יציבות בכל מחיר" אני אכן לעיתים לא רואה את האפשרות שלי לצאת או לשנות סיטואציה. יש כמה אופציות מעשיות: להגיד לבוס שלי שאני מתחרטת ושימצא פתרונות אחרים, אני לא הולכת לעמוד בהבטחות שלי. יהיה לזה מחיר ביחסים איתו אבל אני מניחה שמה שהכי מפריע לי זה ש"לא יוכלו לסמוך עלי" או שאני עצמי אתפס/ארגיש כלא יציבה. אופציה נוספת היא להתמודד עם הקשיים שעולים בפני בהקשר לצהרון. סך הכל אני לא אחת שנחלשת מקצת קשיים, העניין הוא שבכל פעם שעולה קושי לגבי הצהרון בגן אני מרגישה שזה קש קטן ששובר את גב הנאקה החזקה , פשוט כי אני כבר בלי זה מתמודדת עם די הרבה קשיים בגלל הבחירות שלי. יש לי תחושה של "אני אתמודד ויהיה בסדר, אני אזיז הרים, מה העניין, קטן עלי" מצד אחד. מצד שני יש לי קול קטן שלוחש כל הזמן "אולי זה שעולה כאן קושי מנסה להגיד לך משהו שאת צריכה להקשיב לו? אולי במקרה זה שאת לא מצליחה למצוא סידור הולם לבת שלך ביום הזה אומר שאת צריכה לפרק חבילה?" אופציה שלישית היא פשוט לעזוב את העבודה. לא פשוט ולא נעליים, בכלל לא. כמו שאמרתי יציבות חשובה לי, אני יודעתלהעריך את סביבת העבודה וחלק מהתנאים בהם אני עובדת הם מעולים יחסית למה שקיים במקומות דומים בשוק, אני לא יכולה להתעלם מזה. אבל אני גם לא יכולה להתעלם מהתיסכול שלי מהבוס שהעמיד אותי בכלל בסיטואציה הזו ומעצמי שנכנסתי לשם.

coach miriam

New member
בואי נסתכל על האופציות שלך

אופציה ראשונה להגיד לבוס וכו' את מרגישה שזה יתנגש עם הדימוי העצמי שלך של "יציבות בכל מחיר" - אם את באמת מוכנה לשלם כל מחיר אז את בסוף תשלמי אותו אז כדאי לבחון את הנחת היסוד הזו - האם היא אמיתית האם את באמת מוכנה לזה . את כתבת שזה בעצם מעוור אותך כי עם הנחת היסוד הזו את "לא רואה את האפשרות לצאת או לשנות סיטואציה" - אם כך מה הסיבה להחזיק בהנחת היסוד הזו. בבחינת האופציה הראשונה שציינת אם אני מבינה נכון, מה שמפריע לך זה שלא יוכלו לסמוך עליך יותר. האם זה המדד היחיד לאם כן או לא יוכלו לסמוך עליך? האם יש עוד מדדים לפיהם כן אפשר לסמוך עליך? כתבת גם שהבוס יסתדר אבל זה יפגע ביחסים - מה משקל העובדה הזו בשיקולים שלך? השאלה של הקול הקטן שלוחש לך שיש כאן משהו שאת לא מקשיבה לו - מה את עונה לא ? האם את צריכה לפרק את החבילה ובכלל האם הצהרון זו באמת הבעיה? או שאולי יש לך הרגשה שאת רוצה את היום הזה לכל מיני דברים אחרים ? או התחושה שלקחת את זה כשבכלל לא רצית את זה? אז אולי גם אם תפתרי את בעית הצהרון עדיין לא תרצי לעבוד ביום המסויים הזה? והאופציה האחרונה - לעזוב את העבודה, שהיא בעצם לא אופציה - האם באמת נראה לך שצריך להרחיק לכת עד כדי כך? או שזה רק קול שבעזרתו את מפחידה את עצמך? אני מציעה לך לקחת עט ונייר ולעשות שתי רשימות בעד ונגד ואחר כך לתת ניקוד לכל אחת מהנקודות בעד או נגד לפי מידת החשיבות שאת מיחסת לה ...נסי להיות מאוד כנה עם עצמך ואמיצה וגם אם תרגישי שבאיזה שהוא אופן את מנסה ל"סדר" את התוצאה גם אז התשובה תהיה לך ברורה

tookmy

New member
טוב חשבתי על זה שוב

לא עשיתי רשימה עדיין. אני אעשה, בטח יקח לי כמה ימים להתיישב לזה. מה שסיכמתי עם עצמי בינתיים זה שאתחיל את השנה ואראה מה קורה. עשיתי בחירה וקשה לי לקחת עליה אחריות, קשה לי להשלים עם מה שקרה ועם איך שהבוס שלי העמיד את הדברים, אני מניחה שאילו הייתי עומדת מולו יותר כשזה קרה ואפילו מאוחר יותר, אז הייתי יותר שלמה עם עצמי. בכל מקרה ההחלטה שלי היא לחכות עד סוף נובמבר (לא במקרה התאריך הזה, הוא מאפשר מספיק זמן מכל הכיוונים) ולראות איך אני מסתדרת עם מה שיש. אם זה לא עובד עבורי ואני כורעת תחת העומס או לחלופין מוותרת על עצמי לגמרי בתוך זה, אני אזום שיחת שינוי עם הבוס. כרגע שיחה כזו לא רלוונטית, כי אני מרגישה שאני כן רוצה לנסות. בקשר למה שציינת שאני לא בדיוק פועלת כאילו הזמן עם הבת חשוב לי: זה חלק מהעניין שמטריד אותי. אני יודעת שאת הבת אני אפצה בזן איתי ושבסופו של דבר אם יהיה לה קשה זה לא יבוא על חשבונה, אני יכולה גם להשאיר אותה בבית במקום לשלוח לגן בימים מסויימים, לוותר על לצאת בערב, לוותר על ליזום סדנאות שלי וכו'. מניסיוני עד היום אני יודעת שהיא לא זו שתצא נפגעת, שאם יהיה לי עמוס מדי מה שיפגע בסופו של דבר זה הדברים שלי עם עצמי ולא הזמן שלי איתה. אבל וכאן בא אבל שזה גם שינוי בתפיסה שאני מנסה לעשות בימים אלה: אני כל הזמן יוצאת מתוך נקודת הנחה שיהיה לה קשה ושיחסר לה זמן איתי. יכול מאד להיות מתוך הכרותי איתה שזה מה שיקרה. מצד שני היא גדלה ונעשית יותר ויותר עצמאית ויכול מאד גם להיות שלא, שמה שיהיה עדיין יאפשר לי לקחת קצת זמן לעצמי וכל מה שאני רוצה זה לשים לב האם באוטומט אני מוותרת על לצאת בערב כי "היא היתה השבוע מספיק ימים בצהרון ובלי אמא" או כי באמת קשה לה בתחילת השנה ואולי חודשיים אחר כך כבר קל לה ונח לה ואני יכולה לשחרר גם שם ולהרשות לעצמי מעט יותר.

coach miriam

New member
אם שמעת בקולי ביקורת...

ביחס לזמן שאת מבלה או לא אם בתך . אני מתנצלת - לא זאת היתה כוונתי רציתי לבדוק יחד איתך מהם סדרי העדיפויות כי לפעמים אנחנו אומרים ואפילו מתכונים לדבר מסויים אבל בפועל פועלים באופן שונה. אני בהחלט מסכימה איתך שמגיע לך זמן בשביל עצמך. ואולי מה שחסר לך כצעד ראשון זה לבדוק את ניהול הזמן שלך ולארגן אותו כך שתוכלי להכניס גם את הדאגה לעצמך לתוך הרשימה כי ממה שאת כותבת נראה שכ-ו-ל-ם מקבלים מזמנך את מה שהם מבקשים - חוץ ממך.

tookmy

New member
הי רונן

חשבתי שוב על מה שכתבת. כנראה שאתה צודק יותר משקל לי להודות. ההלקאה הזו לא תואמת את הערכים שלי וגם לא את המחוייבות שלי מעצמי. צריכה לחשוב על הרווח. אני מניחה שחלק מזה זה אי לקיחת אחריות והאשמה- של עצמי, של אחרים, של הנסיבות (אח, אם רק לא הייתי חד הורית
)

למעלה