קושי בריכוז

קושי בריכוז

בני בן 8, מתקשה להתרכז כשיש רעשים בסביבתו. זה קורה לו בכיתה וגם בבית בהכנת שעורים.
גם בזכרון הוראות יש לו קושי.
המליצו לי על אומגה 3. האם מנסיון זה יכול לעזור?
אני רוצה לציין שאין לו קושי בישיבה ממושכת , אינו היפראקטיבי.
הוא מאוד רוצה וקשה לו.
איך אני יכולה לעזור לו?

יש טענה שבמינון גבוה- אומגה 3, עוזרת לזיכרון.

לגבי קושי בריכוז בזמן שיש רעש- זה יכול להיות הפרעות קשב וריכוז, או הפרעה בוויסות החושי . אני ממליצה להגיע לאיבחון - קודם כל במרפאה להתפתחות הילד בקו"פח, ומשם להמשיך.
אם הילד מאוד רוצה, וקשה לו, לא כדאי להתמהמה- הוא מתוסכל, וזה משפיע מאוד על מצב הרוח והיכולת שלו להצליח בעתיד.

עברנו אבחון

והוא אובחן עם קשיי קשב וריכוז. אבל, הפנו אותנו לנוירולוג שרשם לו ריטלין.
א. אני לא רוצה לתת לו ריטלין.
ב. הנוירולוג בדק אותו ואמר שהוא יכול להמשיך ללא ריטלין אך צריך להתאמץ- כאמור: קשה לו מאוד.

אני רוצה לדעת איך אפשר לטפל ללא ריטלין. אני מרגישה ממש חסרת אונים.
יש כ"כ הרבה מידע אבל בתכלס- מה יכול לעזור לילד שלי?

שיטות ריפוי או טיפול חדשות?

שלום לך

גילוי נאות, אני בעד ריטלין, 3 ילדי לוקחים ריטלין.
אמרת בעצמך שקשה לו מאוד, לאורך זמן להמשיך ללא ריטלין הוא לא יוכל, בסופו של דבר הוא יהיה מאוד מתוסכל, הוא יהיה אומלל.
אין שיטות ריפוי אחרות מלבד ריטלין.
אם תקראי קצת על ריטלין וקשב וריכוז תביני למה.

הורים שלא נותנים לילד שלהם ריטלין מתוך סיבות שלהם (לא רפואיות) בסופו של דבר פוגעים בילד שלהם בטווח הארוך.

לאף אחד פה אין מקל קסמים לצערנו

גם חלק מהילדים שמקבלים לפעמים התרופה לא עובדת

ספורט שעוזר לריכוז הם
בעיקרון גודו קראטה מאוד מומלץ
ספורט מאוד מרכז אני לפני מבחן עולה יורדת במדרגות
אני לא רואה את בנך עולה מדרגות לפני כל שיעור

שוב הרטלין הכי עוזר
יש הרבה הורים שמתנגדים וזה נגד הילד
אולי נוירופיטבק טיפול יקר עולה 200 ומשהו לטיפול
יש ילדים שזה עוזר להם
אני ניסית את כל ההומופתיה וכל צמחי מרפא חבל על הכסף
אפשר לעשות תרגילים של שמונה שעוזרים לחבר בין שתי ההמספרות של המוח
יש פה רופא בשם דר עומר שנותן יעוץ בנושא
שוב השאלה כמה הילד סובל וכמה חשוב לך שהוא לא יסבול
תחשבי על זה!!

רציתי לשלוח את ביתי לטיפולי ביופידבק,

בנוסף לריטלין שהיא ממשיכה. האם זה באמת עוזר?

גם אני לא רציתי לתת לבני ריטלין

רוב ההורים חוששים לתת לילדים ריטלין וגם אני ביניהם.
כפי שכתב הנוירולוג, יש כאלה שיכולים בלעדיו אבל זה דורש מהם המון מאמץ
ובינתיים צוברים כשלונות ותסכולים שיכולים לפגוע בו בתחושת המסוגלות
הוא יכול לאבד את האמונה בעצמו וליצור הרגלים של הימנעות
זה גם יכול לפגוע בו חברתית
כאשר בני למד נהיגה, המורה שאל אותו אם הוא לא צריך ריטלין
אני חייבת להודות שהודות למורה לנהיגה הוא הצליח מאד בבגרויות ובכלל.
היום אני מכה על חטא כי יכולתי לחסוך ממנו הרבה כאבים ותסכולים.

יש תוסף מזון בשם זום שהוא היחיד מבין התוספים שנחקר באופן מדעי ויש לו הצלחות
לפי שמה ששמעתי בכנס מאחד הרופאים, יש לזום הצלחות בסדר גודל של 30%
לעומת הריטלין, שווה לדעתי לנסות.
אני גם מכירה ילד שמקבל זום וזה עזר לו.
ציפי קוברינסקי

יאלי 1

New member
לא נגד ריטלין אבל בעד אומגה 3

שלום שקיעה יפה2. רציתי לשתף בסיפור שלי מתוך הבנה רבה למצבך: הבן שלי בן 8.5 לומד בכיתה ג', אובחן עם הפרעת קשב וריכוז בגיל 7 וטופל בריטלין שעזר לו מאוד אבל עם הזמן נאלצנו להפסיק בגלל טיקים קוליים ותנועתיים. הטיקים לא נעלמו עם הפסקת הריטלין בהתחלה להיפך אך בהמשך פחתו מעט.
טיפול משולב של נוירפידבק ואומגה 3 בכמויות גדולות (6 כפסולות של כ 1 גר' ביום) הביאו להטבה משמעותית הן בקשב ובריכוז והן בטיקים שכמעט נעלמו. טיפלנו גם התנהגותית ובכלל מערכתית. הוא הפך מילד שפירק כיתה ולא איפשר למורים ללמד לילד שיושב יום לימודים מלא והוא חלק מהפעילות הרגילה של הכיתה.
כיום הוא ממשיך לקבל אומגה 3 בכמויות אלה. כל הזמן יש שיפור חדש: בזיכרון שלו, ביכולת ההבעה בע"פ, בכתיבה. המורות שלו שואלות שוב ושוב אם הוא לא מקבל ריטלין כי הן מכירות אותו מכיתות א' ו ב' והוא לגמרי ילד אחר. תעודת המחצית שהוא קיבל בשבוע שעבר עוררה בכולנו הערכה וגאווה להשגיו גם הלימודיים וגם החברתיים.
אני לא נגד ריטלין, הריטלין עזר לבן שלי להאמין שהיא יכול ללמוד כי בעזרתו הוא באמת היה רגוע ומרוכז אבל כשלא ניתן היה לתת לו ריטלין בשל הטיקים הקשים שהיו לו ניסינו כל מה שנראה לנו ששווה לנסות מתוך חוסר האונים שהיינו בו וגילינו שאפשר לטפל בהפרעת הקשב והריכוז ודרך אגב גם בטיקים הן באמצעות נוירופידבק לתקופה של מס' חודשים והן באמצעות אומגה 3 גם היום.
מקווה שתמצאי את הדרך..

יעל גגג

New member
רציתי לשאול אותך לגבי האומגה 3

עכשיו התחלתי לתת לבני את האומגה 3 מהמקור הצמחי (מרווה מרושתת). אני נותנת לו 2 קפסולות ביום. ואני תוהה אם אני יכולה להעלות את המינון בלי לחשוש. נניח ל-3 ביום...
ותוך כמה זמן ראיתם שיפור עם השימוש באומגה 3?

יאלי 1

New member
למיטב הבנתי מתוך קריאה של מאמרים

אומגה 3 ממקור צמחי עוברת בגוף סינתזה לשרשראות ארוכות יותר ולכן הניצול בסופו של דבר פחות טוב מאומגה ממקור דגי.
אנחנו הוספנו באופן הדרגתי אחת לשבוע- עשרה ימים קפסולה של אלספה מקס. כשעברנו את המינון של 6 קפסולות החלו גזים לא נעימים וחזרנו ל 6. התחלנו לראות שיפור ראשוני לאחר כחודש כשטבלת ההצלחות שלו החלה לקבל מדבקות סמיילי מהמורה שלו על תפקודו בכיתה. עם הזמן השיפור התחזק והתרחב. כיום שנה אחרי אנחנו באותו מינון של 6 קפ'.
אני חייבת לציין שקיבלנו חיזוק על התהליך מהנויירולוגית שלו בשערי צדק שנתנה לנו גם צילום של מאמר הבודק את היחס הנכון ביותר בין חומצות השומן DHA ו EPA . נעזרנו גם באתר של גיא בן צבי שיש בו הרבה מידע. בהצלחה.

אלספה זו בדיוק לא האומגה המומלצת עפ"י

המאמרים של אומגה גליל ( גיא ואורנה בן צבי)
היחס בין הDHA והEPA לא מתאים ל2/3 באלספה.

כן אני נותנת לבן אומגה 3 ממקור דגי כבר 7 שנים כמעט
מידי פעם מחליפים יצרן אני נותנת מינון יותר קטן מינון גדול יותר גרם לתופעות לוואי לא טובות . זה בנוסף לרטלין שקיבל 5 שנים בערך ועכשיו אדרל בימי לימודים .
האומגה עוזרת לשפה, לזכרון , למצב הרוח , לא משפיעה על הקשב והריכוז .

zivadina

New member
יש כל מיני תיאוריות, תלוי מי הסוכן...

יש טענה שאומגה ממקור דגים מסוכנת, כי דגי מעמקים מלאים כספית, שהיא חומר רעיל מאוד.
יש טענה שצריך יותר EPA ,
יש טענה שצריך יחס 2/3,
יש טענה שצריך קפסולה אחת ביום או 6 קפסולות ביום.

לכי תדעי למי להקשיב...

תראי אם היא כתבה שהיא התייעצה עם

אומגה גליל אז אלספה לא מתאימה .
אני קונה אומגה נקייה ממתכות כבדות כי בן לא מצליח להוציא מהגוף מתכות כבדות .

כיום של אלטמן

מבחינת המחיר יש לי כרטיס חבר במשביר ויש הנחות רציניות בנוי פראם
בעבר קניתי אומגרד בטעם פירות שהיה יותר קטן וגם אומגה גליל - מצויינת אבל יקרה יחסית.
מה שחשוב זה נטול מתכות כבדות והיחס 2/3 .

עולה לי בין 32-99 ש"ח תלוי בהנחות לפעמים יש בזוג או בשלישיה ויוצא יותר זול
בן שוקל 45 קילו וכיום מקבל 2 כמוסות כבר היינו על 4 וירדנו
בקייץ שלא מקבל רטלין/אדרל אני נותנת יותר אומגה .

עוד משהו על מתכות כבדות

סתימות לשיניים עושים לבן רק לבנות נטולות כספית
למה ? כי אחרי חיסון כיתה א' והרגרסיה הנוראית שחווינו ובדיקות הדם שהראו שיש רגישות אבל לא ציליאק משהו לא ברור מעי רגיש .

החלטנו יחד עם רופא המשפחה שהוא רופא ילדים גם להפחית כמה שאפשר מה שלא טוב לבן .

תודה רבה.

הציעו לי עכשיו אומגה ב230 ש"ח. [בבית המרקחת..} אם לוקחים 3 כמוסות ליום- זה מספיק ל20 יום. וביחד עם הקונצרטה {350 ש"ח},זה כבר יותר מדי. גם לי יש כרטיס של המשביר- הולכת לנסות.
שוב תודה.

בבקשה

kofman maria

New member
ילד שלי חזר לחיים עם ריטלין

בן 6.5 לוקח ריטלין החל מגיל 6. נכנס לכיתה א עם חוייה טובה. אוהב ללמוד וללכת לבית הספר. בלי ריטלין לא היה מסוגל להתישב לשיעורי בית, היה מתפרץ בכאס ובכי. כתב ידו היה מרושל ולא היה מקשיב. זאת לא תרופת פלא אך היא הצלת חיים לבן שלי . לא היה לתת ריטלין במקרה שלנו משמעות- פגיעה בילד.

למעלה