קושי בריכוז

Variety

New member
קושי בריכוז

היי, פעם ראשונה שאני כותב כאן. אני מתעסק עם חלומות צלולים, ואחת השיטות להכנס לחלום כאשר אנו צלולים (יודעים שזה חלום) היא להשאיר את המודעות ערה ולא לתת לה "להרדם" כמו שקורה בכל לילה. בשיטה הזאת צריך להתרכז, ולחשוב מחשבות הגיוניות, כמו ספירה. פעם הייתי ממש מעולה בשיטה הזו, הגעתי למצבים ממש מדהימים, כמו למשל מצב של שקט מצריים (כמו חושך מצריים, רק עם שקט :) או שאני מרגיש מרחף קצת מעל הגוף... אבל היום פשוט קשה לי להתרכז, ודווקא אני מרגיש יותר מרוכז מהתק´ שכן יכולתי להתרכז, אני פחות לחוץ, הכל בסדר אצלי, אבל רצות לי המון מחשבות בראש, במקביל. יש עצות? החלומות צלולים מאוד חשובים לי, הם הדלת שלי למודעות פנימית. חלומות פז, Variety

הי ויראיטי ברוך בואך../images/Emo24.gif

די הרבה זמן אני עוקבת אחרי רישומך וחיכיתי לרגע בו תתחבר למשפחה... אז זו לא הפעם הראשונה שאני באופן אישי נפגשת במשפטים שלך. איך משתיקים מחשבות? משתיקים את המוח המפטפט ברגע שמחליטים הכל עניין של החלטה, ברגע שתרגיש שאתה כמו בחלל תדע שאתה במקום הנכון של מה שכל כך בקשת, חלום צלול. הרבה אור ואהבה אין סופית מיכל

jongler

New member
היי שלום לך ולילה טוב../images/Emo1.gif

"היום פשוט קשה לי להתרכז".... נכון! קשה לך להתרכז, זה מה שיש כרגע(למעשה - היה ברגע ההוא) - תתענג עליו, תהנה ממנו, הרגע ההוא והרגע הזה והרגע הבא - זה מה שיש וזה מה שיהיה, מישהו פעם אמר שהחיים הם כמו נהר ובכל רגע שחולף - הנהר מתחדש ומשתנה - ככה גם אתה , אל תתאכזב , תביט במחשבות שרצות ואולי גם תגיע לתובנות חדשות. עצה נוספת (ורק אם תרצה כמובן) - שב/שכב בשקט וברוגע ורכז את המחשבה שלך בנשימה שלך - יוצאת ונכנסת , הרגש אותה בכל חלל האף(אויר חם-קר, משב האויר בדרכו פנימה ואחוצה וכל דבר אחר הקורה שם) רק היתבונן, אל תתערב רק היתבונן, עשה זאת במשך מספר דקות (קצרות או ארוכות לבחירתך) , הימנע מלחשוב על דברים אחרים פרט לנשימה תן למוח תעסוקה, אל תצפה לתוצאות פשוט עשה - בלי יעדים ובלי מטרה .... באהבה ולילה טוב חלומות נעימים JonGler

glock X

New member
היי JONGLER../images/Emo24.gif

שמתי לב שגם אתה ער בשעה המוקדמת הזאת, אני אפילו עוד לא נכנסתי לישון יום מרגש אצלי היום אני הולך לחדש את האולפן הביתי שלי עם ציוד חדש אז לא יכולתי לישון וגם כמובן הסיבה העיקרית שקמתי רק אתמול בשש בערב : ). אז רק רציתי לאחל לך אחלה בוקר אם רק קמת, וגם בוקר טוב אם אתה הולך לישון
. בוקר טובבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבב לכולםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם .

jongler

New member
שלום שלום

אצלי כאן ערב בלבד.... בוקר טוב לך ושינה מתוקה נ.ב. תתחדש!

glock X

New member
שלום V

מצטער,,,,,,אבל בעולם מטורף שכזה ובמדינה כזאת קשה כל כך להשאר מרוכז רוב הזמן אבל שיטה שכן עובדת עלי אישית זה חיק הטבע, לצאת לאיזה יער נחמד או לאיזה חוף ים מבודד ורק לשקוע במה שסביב, פשוט מאוד תנקה את הראש שלך קצת זה תמיד עובד, אז ככה שאני לא אהיה האיש שיציל אותך :) כי אני לפעמים כזה לא מרוכז שזה קטסטרופה ממש. פה אני יודע כבר שצריך לנקות את הראש. אבל , רציתי דווקא לשמוע ממך על שיטה להכנס בתוכה לחלום צלול , האם זה כמו מדיטציה? כי אני יודע שחווים שם הטלה אסטראלית ואני חולה פשוט על ההרגשה הזאת חוויתי אותה כמה פעמים במדיטציה , ומעניין אותי להרגיש אותה בתירגול אחר , בהטלה הראשונה בחיים שלי פחדתי פחד מוות אבל המשכתי בריכוז עד שהרגשתי כאילו הגוף שלי הוא הר געש שעובר רעידת אדמה , הרגשתי כמו ברכבת שנוסעת 600 קמ"ש לכמה שניות ומיד אחר כך הרגשתי חמימות בגוף וניתוק מוחלט ממש כמו אסטרונאוס שמרחף בחלל עם עיניים עצומות. מסלול המדיטציות שאני עושה בדרך כלל מתחיל מדרך גבשושית ומסורבלת במחשבות אחר כך הדרך מתחילה להיות עוד יותר מסורבלת וגבשושית אחר כך עוטפת אותי אווירה של פנטזיה, ומתי שהוא באווירת הפנטזיה הזאת פתאום אני מרגיש טילטול חזק ואז הרגש של הרעידת אדמה כשבמקביל כשהרגשת הרעידה טרם נפסקת משתלבת בתוכה מין הרגשה נעימה כזאת ואחר כך השלב הסופי ההטלה עצמה שזה לכמה שניות כאילו הכניסו לי 200 וולט לגוף ואני נהנה מכל וולט ואז ניתוק מוחלט ,,,,,רציתי לדעת האם בחלומות צלולים ישנו המסלול הזה והאם תוכל להסביר לי מנסיונך להטלה שהרגשת.

Variety

New member
שיטות לחלומות צלולים והטלה.

היי glock X, ראשית, תודה על התגובה. ישנן שיטות רבות להכנס לחלומות צלולים. רובן עובדות על העקרון של רצון. צריך להכניס את זה טוב טוב לראש שרוצים שיהיה חלום צלול. הלילה היה לי את אחד החלומות הצלולים החזקים ביותר שלי. שיטת ווילד (Wake Initiated Lucid dream) עובדת על העקרון של שמירה על מודעות כמו בעירנות כל הדרך לחלום. נותנים לגוף להרדם אבל לא למודעות. יש לי אתר שבניתי, האתר לא גמור אבל יש שם כל מיני שיטות: http://lucid.up.co.il בקשר להטלה אסרטלית, הצלחתי כמה פעמים. יש כמה גישות להצליח. אחת שניסיתי היא מערנות, להרגע ולנסות להתנתק, אבל כשניסיתי את זה, זה היה עוד בשלבים המוקדים שלי עם חלומות צלולים, ודווקא התחלתי להצליח ופחדתי אז הפסקי. אח"כ, ניסיתי לצאת דרך חלום צלול. מה שעשיתי זה כך: בחלום נעמדתי איפשהו, התחלתי לעוף ישר למעלה מהר יותר ויותר כשאני אומר וחוזר על המשפט "אני יוצא מהגוף עכשיו". לאחר כמה שניות תתחיל לראות הכל שחור, לשניה תאבד מודעות ותמצא את עצמך מודע מחוץ לגוף. הבעיה היא שמשום מה כאילו הגוף משך אותי חזרה. ניסיתי להתנגד, אבל כיוון שזו הייתה הפעם הראשונה, לא ידעתי מה זה, אז ויתרתי ונשאבתי חזרה. זאת הייתה החוויה הכי חזקה שלי בתחום הזה. ממש הרגשתי כאילו אלפי גומיות מושכות אותי חזרה. היום, בחלום הצלול שהיה לי, ניסיתי לצאת באותה דרך אבל משום מה משהו חסם אותי מלעוף גבוהה. היה לי קל לעוף אבל כשניסיתי את זה כאשר רציתי לצאת, לא הצלחתי לעוף גבוהה. לא נורא, מה שאומרים: Better Luck Next Time
חלומות פז, Variety

glock X

New member
תודה V../images/Emo140.gif

סליחה על האיחור בתשובה פשוט לא יצא לי לבקר פה כמה ימים, אבל תודה רבה רבה על ההכוונה שלך אני כבר רוצה לנסות , אני יוצא ממהודעה הזאת ישר לאתר שלך למרות שהוא לא גמור אני אנסה לקלוט את השיטה פה ושם ולנסות אותה. ושוב פעם תודה רבה לך.

אם לא יועיל, לא יזיק.

קח כל אחד מהמשפטים הבאים בתור מה שהם באמת: אוסף של סימנים על הנייר (או המסך) שאתה יכול לעשות בהם שימוש נכון ומועיל לתועלתך, או לא.
המחשבות אינם שלך. אתה יכול להתרכז בנוכחותן.
החלומות הצלולים אינם הדלת שלך למודעות פנימית. הם ביטוי שלך, של יכולתך, של עוצמך. ביטוי טבעי ופשוט. אתה לא תלוי בהם בשום צורה.
ההחלטה שלך להתרכז נובעת מההחלטה שלך לחלום חלומות צלולים הנובעת מההחלטה שלך להיות מודע (או משהו אחר) הנובעת מההחלטה שלך ל... וכולי... באופן כזה אתה הולך ומתרחק מעצמך. חזור לעיקר, למרכז. והכל יהיה שלך.

למעלה