קושי בקריאה

• פותח הנושא ELA02
  • פורסם בתאריך

ELA02

New member
קושי בקריאה

ילדתי בת 6 ונכסנ לביה"ס ללא ידעה בקריאה , היא עדיין לא יודעת לקרוא ומאוד מתקשה. פניתי לניצן לאבחון. יש לכם מידע או נסיון בעניין. דרך אגב באבחון דרך השרות הפסכולוגי היא בלה ציונים גבוהים , מה שעוד יותר לא מובן מדוע אינה מצליחה לקרוא

דליה .ד

New member
שלום לך וברוכה הבאה לפורום!../images/Emo13.gif

הייתי מעוניינת לדעת האם שוחחת עם המורה ומה היא אומרת על כך? האם יש סייעת בכיתה? באיזה שיטת קריאה הם לומדים, לא כל הילדים מגיבים לאותה השיטה. האם מבית הספר ביקשו אבחון? המידע חשוב כדי שנוכל לייעץ! ושוב ברוכה הבאה!

שלום וברוכה הבאה

מעבר לשאלותיה של דליה, הייתירוצה לדעת אם כבר קיבלתם תוצאות מהאבחון, והאם המאבחן היה מומחה ללקויי למידה? כמו כן - אם נערכה בדיקת ראיה ושמיעה לילדה ומתי? חזרי אלינו מהר שנוכל לעזור. אפרת

ELA02

New member
תגובה

המורה הפנתה אותנו לאבחון של השרות הפסכולוגי של העיריה.בגלל חוסר שקט, ריכוז לטווח קצר מאוד. תוצאות הבדיקה העלו שיש בעיה רגשית, אבל רק לאחר שציינתי שהילדה לא קוראת טוב, נעשה אבחון נוסף והתוצאה היתה שיש בעיה בזכרון חזותי חלש מאוד אבל לא אובחנו קשיים ברכוז. עשיתי בדיקת ראיה ושמיעה והכול בסדר. שיטת הלימוד היא לפי ליטף . ושוב תודה רבה על הענות

לצערי אני מסתייגת מאבחון בשפ"כ

מכיון שהפסיכולוגים שעובדים בשפ"כ אינם מאבחנים מוסמכים, האם הביאו מאבחן חיצוני? בכל מקרה - ליטף היא שיטה מצוינת המגיעה אל רוב הילדים - גם אלה עם לקויות למידה קלות, אמרת שהאבחון נעשה בניצ"ן, לא כתבת לגביו דבר, נשאלת השאלה האם קיבלת תוצאות? אני הייתי משקיעה באבחון פרטי (אם ידך משגת) אצל מאבחן מומחה ללקויות למידה. אפרת

דליה .ד

New member
ואני הייתי ממליצה לשנות

את שיטת הקריאה. נכון שליטף היא שיטה מעולה אבל...היא לא מתאימה לכולם. אני הייתי פונה לשיטה יותר פונטית של תנועה מובילה כדי לנצל את הערוץ השמיעתי יותר טוב (יש המון שיטות ב"שוק" שעובדות פונולוגית "בצעדים שלי" " בלי סודות" שיטת זבורוב וכו´) אם יש קשיים בערוץ החזותי . וכדאי למהר כבר אמצע השנה.

tal542

New member
שיטת קריאה

כפי שכתבה דליה, ליטף וגם שאר שיטות הקריאה אינן מתאימות לכל הילדים. כדאי מהר להעביר את הילדה לשיטת קריאה אחרת. החשוב ביותר היא למידה של הצלילים (כל האותיות עם התנועות). כאם לשלושה ילדים ליקויי למידה הייתי ממליצה לפנות למורה להוראה מתקנת ולא ללמד את הילדה בכוחות עצמך. אם אכן לילדתך יש קשיים יהיה צורך לתמוך בה לכל אורך שנות למודיה בבית הספר. אל תקלקלי את מערכת היחסים עם ביתך ואל "תבזבזי" את כל הכוחות שלך כעת. הבת שלך זקוקה לך במיטבך לעוד הרבה שנים.

../images/Emo140.gif שלום טל וברוכה הבאה!

קודם כל נחמד שהצטרפת אלינו ונראה על פניו שיש לך נסיון שכולנו נוכל ללמוד ממנו, אני מקווה שנוכל גם אנו להעניק לך תמיכה ואוזן קשבת כל אימת שתצטרכי. ברוך בואך לפורומינו הקט והחביב. אפרת

tal542

New member
תודה../images/Emo140.gif

על הברכות. אכן יש לי נסיון רב (מגוון לקויות). ילדי בוגרי מערכת החינוך של מדינת ישראל. אשמח לעזור.

קושי בקריאה

אם הילדה מתקשה ממש בקריאה וקיבלה בביה"ס סיוע מיוחד ועדיין מתקשה, יש כן מקום לאבחון. באבחון כדאי לשים לב לנושא המודעות הפונולוגית. אם היא לקוייה, לא תהיה קריאה עד שזו תסתדר, והיא תסתדר רק בעזרה מקצועית. אם המודעות הפונולוגית בסדר גמור כדאי לפנות לרופא עיניים המתמחה במיקוד ראייה. ישנם ילדים המתקשים בקריאה בגלל בעיית עיניים. לא שהם קצרי רואי. זו בעייה ספציפית. יש גם בעייה אחרת של עיניים והיא כאשר מעגל הראייה המהיר , זה שתפקידו לסרוק - הוא איטי מדיי ואז האותיות הקודמות אינן מספיקות להימחק ועולות אחת על השנייה בשדה הראייה. צריךלברר הכל. אם העיניים בסדר - צריך בדיקת שמיעה במכון בתל-השןמר. הם בודקים את נושא עיבוד השמיעה. זה שהיא שומעת היטב זה עדיין לא סימן לכלום. ואם הכל בסדר ועדיין אינה יודעת לקרוא פני שוב אלינו ונראה מה נוכל לייעץ. אין ילד שנשאר nonreader אם מקבל עזרה נכונה/ בהצלחה. ניני גוטספלד-מנוח. (אגב , מי סידר לי כאן סיסמא ירדן. מה זה?

זהבה נ

New member
קושי ברכישת הקריאה זה קושי עד

שלומדים להתמודד איתו ובהחלט ניתן לעקוף אותו. את חייבת לבקש ישיבה מקצועית בבית הספר בכדי שיתאפשר לביתך לקבל עזרה בשעות של הוראה מתקנת על ידי שעות שילוב על מנת להתאים לה חומרים שיעזרו לה לעקוף את הקושי ברכישת הקריאה בדרך הרגילה שכלל תלמידי הכיתה לומדים. מה שיותר היה קשה לי לקרוא זה על הקושי הרגשי שמחייב התערבות ועיבוד בטיפול מקצועי ובירור על מה הוא יושב, יכול להיות שזה יושב על נושא אי היכולת להתמודד עם רכישת הקריאה ויכול להיות שזה על משהוא אחר חשוב לא להזניח את המצב הרגשי ולטפל בו בצורה מקצועית ביותר בכדי שלא יתפתח לפגיעה במוטיבציה שלה ללמוד. יפה שעה אחת קודם בהצלחה זהבה - פורום זכויות הורים

למעלה