קושי במעברים

יהל37

New member
קושי במעברים

איך מזהים מאפינים של ילדה בת שנתיים עם קושי במעברים? איך מתמודדים?

מאיו

New member
ליצור מעברים קלים יותר ופחות חדים

למשל, אם רוצים לגשת לאכול, אני הייתי מודיעה לאור כמה דקות קודם על כך, ואז כאשר הגיע זמן הארוחה, היה לו קל יותר להתגמש. נהגתי כך במקרים רבים וזה חלף. העניין הוא שנוצר מין מצב כיום שהוא התרגל לכך ואני צריכה מראש להכין אותו לכל דבר. למשל: אחרי התכנית הזו, מכבים את הטלויזיה והולכים לגן. המצב הזה קיים רק בבית, משום שבגן כבר מזמן אין בעיה עם המעברים.

לאה_מ

New member
לא הבנתי בדיוק על אלו מעברים את

מדברת. האם הכוונה לדברים יומיומיים או לדברים גדולים יותר. בדרך כלל הפתרון הטוב ביותר הוא הכנה מראש ואמפתיה לקושי. יש לי ילדה בת 6 שקשה לה במעברים (אני מתכוונת לדברים גדולים כמו מעבר מסגרת או השתלבות בקבוצה חדשה, דוקא עם היומיום היא מתמודדת טוב יחסית) - כמה שלא נתכונן מראש (וגם זה צריך, כמובן, להיות במידה כדי לא להלחיץ מצד אחד ולא ליצור ציפיות מוגזמות מהצד השני), בכל זאת יהיה לה קושי, ואני צריכה לזהות אותו ולגלות אמפתיה לקושי שלה עד שהיא תתרגל. אם את רוצה להיות יותר ספציפית, אולי נוכל להציע רעיונות להתמודדות במצבים שאת נתקלת בהם.

יהל37

New member
מעברים

אתן לך מספר דוגמאות: בשעת הגעת ההורים לגן לפני שאני מגיעה היא לא מפסיקה לבכות. כשהביבי סיטר צריכה ללכת הביתה היא לא רוצה להשאר איתי וזאת לאחר שסרבה להשאר איתה בתחילה. היה לה קשה להסתגל לגן בתחילת שנה היא שמרה על מרחק קבוע מהקבוצה. ועוד מקרים דומים. תודה

לאה_מ

New member
המצבים שתארת שונים זה מזה -

יש להם אמנם מכנה משותף (קושי במעברים), אבל ההתמודדות היומיומית שונה, לדעתי, מההתמודדות עם מעברים יותר "גדולים" (כמו השתלבות בקבוצה חדשה). כמו שכתבתי קודם, אני חושבת שהמפתח בשני המקרים הוא הכנה מראש, הטרמה - אם הבייביסיטר הולכת, כדאי לתת לה כמה דקות להסתגל לרעיון ("חזרתי, ובעוד 10 דקות לילך תלך הביתה, ואנחנו נשאר יחד"), אפשר בהחלט להציע לה פעילות משותפת (את והיא) שתתחיל לפני או מיד אחרי שהבייביסיטר הולכת. במהלך אותן 10 דקות, אפשר לתת "התרעה" נוספת 5 דקות לפני או כזו שתלויה בפעילות מסויימת ("כשנגמור להרכיב את הפאזל, לילך תלך, ואנחנו נשחק יחד בדופלו"). לגבי הגן - אני מכירה את זה גם מילדים שלא מתקשים במעברים - לילדים רבים קשה לראות שהורים אחרים מגיעים לגן וההורים שלהם עדיין לא הגיעו. אני חושבת שאם את יכולה קצת להקדים את שעת ההגעה שלך לגן, תקלי עליה מאד. נסי פעם להיות ההורה הראשון שמגיע לגן ותראי איזה אושר את גורמת לה. ולגבי הסתגלות - כפי שאמרתי, נראה לי ששילוב בין הכנה לא לוחצת מדי מראש ואמפתיה לקושי "עושים את זה". קשיי הסתגלות מסוג זה יש לרוב האנשים במידה זו או אחרת, ולכן גם קל לנו יותר לגלות אמפתיה לכך (כי גם אני יכולה לתאר לעצמי שתהיה לי הרגשה פחות נוחה בימים הראשונים במקום עבודה חדש, למשל).

למעלה