הקטע עם היטלר - הוא דווקא מאוד....
הקטע עם היטלר - הוא דווקא מאוד הגיוני לי. כזכור - נאמר שם כי השואה התקיימה משום שהרשינו לה להתקיים. כך זה גם בחיים - גם בדברים פעוטים , הדברים המתרחשים בחיינו קורים משום שאנו מרשים להם לקרות. כמובן שבאופן מודע, אף אחד לא ילך לקראת שואתו אך באופן קולקטיבי, הדברים התרחשו משום שהורשו להתרחש. גם ברעיון כי היטלר לא הלך לגיהנום אלא לגן עדן, זה מתיישב לי יפה עם ההגיון שהרי היטלר עשה מה שעשה לשם התנסות. גם אותם אנשים אשר נטבחו, "עשו" זאת לשם התנסות. ההתנסות הינה טהורה ואין שפיטה בהתנסות. אפילו באם ההתנסות גורמת לסבל ולכאב רב לאחרים, ההתנסות הינה פשוט התנסות. רק מה? מתי מגיעים רגשות כמו כעס? נקם? מתי שמעורב האגו, מתי שמעורב השפיטה. השפיטה - מגדירה מהו טוב ומהו רע. כמובן שעלינו להיות טובים עד כמה שניתן בכדי שנוכל להרגיש טוב בחברה הסובבת אותנו, בכדי שנוכל להיות בחברה הסובבת אותנו, שהרי החברה אינה סובלת חריגים והיא פולטת אותם מבין שורותיה. ומה לגבי החברה? החברה נמצאת במצב של שפיטה ואנו מושפעים ממצב זה - באם נרצה או לאו. עוד כשהיינו קטנים אמרו לנו שלא טוב לעשות כך וכך וטוב לעשות כך וכך. הדברים הללו נטמעו בתודעתנו ובצורת התנהגותנו. ואפילו באם נשתדל לא להגיע למצב של שפיטה - תמיד באיזשהו מקום, הוא יצוץ. אני רואה את המצב של השואה כצומת. כשיש "טרגדיה" , דברים מתחילים להתשתנות. לדוגמה: רצח רבין. הרצח שינה את כל מערך האנרגיות ושינה את התנאים הקיימים (כפי שאנו מכירים אותם כיום) לכאורה, מצב זה אינו טוב לנו. אך מכיוון שאנו נמצאים באותו מצב לא טוב, אנו לא רואים את התוצאה הסופית או יותר נכון לומר: את המטרה הסופית למצב הקיים. ניקח לדוגמה את נושא רצח רבין: נניח כי לא היה נרצח והיתה קמה מדינה פלישתינית והערבים היו מתחילים לשלוט בארצנו (כזכור, הם בכנסת) יכול היה להיות מצב של קטסטרופה, מצב בו היינו מוצאים את עצמנו מחוץ למדינתנו. שהרי, גילינו את פרצופו האמיתי של העם הפלישתיני - שהוא רוצה את היהודים מחוץ לגבולות ארץ ישראל - רוצה את היהודים בכיוון מערב, בים. דהיינו - לא רוצים את היהודים בכלל. ורצח רבין מנע זאת. רצח רבין הביא אותנו למצב בו נוכל לשלוט בגורל שלנו כעם וכמדינה. אז, כנראה אולי שרצח רבין דווקא היה חיובי ולאו דווקא שלילי. הקורבן שהוא הקריב (רבין) היה קורבן של שלום דווקא שהרי רבין רצה שלום של אמת ואם היה משיג שלום בימי חייו, היה דווקא משיג שלום של שקר ובעצם לא היה משיג שום שלום. כמובן שבמודע, רבין לא רצה להירצח. כמובן שבמודע, היה רוצה להשיג שלום של אמת וכל המשתמע מכך. אך ברבדים הגבוהים, ידע כי לא יוכל להשיג זאת, על כן בחר בטרגדיה בכדי לפנות לצומת דרכים אשר יוביל אותנו לאותו שלום נשגב, שלום של אמת. אמנם, אין אנו רואים שלום בפתח אך לדעתי, עוד לא הגענו לפתח - יש לנו עוד דרך ארוכה. הערה - דוגמה זו על רבין שנתתי , אני אומרת מתוך התחושה האישית שלי ומתוך ההבנות האישיות שלי. לסיכום - ולתזכורת כל דבר הנעשה עלי אדמות, נעשה לשם התנסות טהורה.