קושי בהתמדה

אלכס1337

New member
קושי בהתמדה

אני מנסה להבין האם הקושי שלי בלהתמיד נובע מכך שאני סתם עצלן או שבאמת יש קושי כמו הפרעת קשב וריכוז, דיסלקציה או כל דבר אחר. כיום אני בן 22, ומשהו מפריע לי לקחת את עצמי ביידים ולעשות משהו עם עצמי, לרוב גם שאני מתחיל לעשות כל מיני דברים אני עושה אותם בהרבה מאד הפסקות אפילו שזה דבר קטן. בזמן הלימודים לא הייתי תלמיד מצטיין, יותר לכיוון ממוצא מינוס. בגלל כל הקשיים של העבר, עשיתי איבחון מת"ל במכון בן דרור, ומצאו אצלי מספר ליקויים כגון דיסלקציה, הפרעות קשב וריכוז. עבר מאז קצת פחות משנה, ולא עשיתי עם הנדון שום דבר. כמה זמן אחרי קבלת דוח האיבחון פניתי לניירולוג והוא אמר לי שדרושה עוד בדיקה "טובה", אותה לא עשיתי. האם כדאי להמשיך בתהליך הבדיקה, וללכת לאיבחון "טובה"? אני חושב שאני סתם מפוחד מהתוצאות שיגיעו ומהתמודדות עם הדברים, וכל עינין הכדורים שנלווה לכך.

אלכס1337

New member
אני צריך לציין

שלפני כשנתיים עברתי תהליך עם עצמי, והשתנתי מאד לטובה, בעיקר בתחום החברתי, תעסוקה, כושר הביטוי והתמודדות עם מצבי לחץ. אבל זה לא מספיק

גרא.

New member
אלקס1337,העובדה שהפסקת את תהליכי האבחון,אינה

לטובתך.כיוון שאינך יודע בברור מה מפריע לך ,יתכן קשיי קשב ורכוז או לקוי למידה כלשהוא.חשוב לדעת מה סבת הקשיים בכדי לטפל בהם.לאו דווקא בריטלין במדה ואתה סובל מ-ADD ,יש כמה פתרונות טיפוליים אחרים לקשיי קשב ורכוז.וחבל יהיה אם תמשיך לסבול מהקשיים האלה בגילך,שבעטיים אתה כנראה מתקשה להתמיד ,אין מה לחשוש ממבחן "טובה",פרט לכך שהוא משעמם ומעצבן.חשוב שתדע מה הבעייה,וכך תוכל למצוא דרכים לפתור אותה.

אלכס1337

New member
אני חושב שאני ימשיך להיבדק..משהו יכול להמליץ

משהו יכול להמליץ על מקום לאיבחון TOVA? הבנתי שאפשר להידבק דרך קופת החולים אך שמעתי שזה לא מומלץ.

מכיוון

ש-TOVA הוא מבחן ממוחשב, לא ברור לי למה לא מומלץ לעבור אותו דרך קופת החולים שלך. דווקא לקופת חולים כללית יש אחלה מרכז להפרעות קשב בניהולה של דר איריס מנור שהיא אושיה בתחומה http://www.clalit.org.il/geha/Content/Content.asp?CID=60&u=156 וכמובן, שלא צריך להיות שייך לקופת חולים כללית כדי לקבל שירות שם, אבל חברי הקופה נהנים מהנחה.

אתה בצומת

בו עליך להחליט עם מה אתה ממשיך להתמודד עם האבחנה ועם מה שהיא אומרת [שדי מרתיע אותך] עם החיים כמו שהם עכשיו [שלא מוצאים חן בעיניך] כרגע כמו שאתה מציג את זה, אין לך בצומת אופציה כיפית. נראה ששתי האופציות לא נראות לך - ולכן אתה סובל. אולי יקל עליך אם תתן לעצמך רשות לבחור את האופציה שהכי אתה יכול להתמודד איתה נכון לנקודת זמן זו? תמיד אפשר להחליט אחרת בהמשך.

אלכס1337

New member
עוד שאלה

אני באמת מנסה להבין האם מה שקורה לי נובע מזה שאני סתם עצלן ולא באמת רוצה לעשות עם עצמי כלום, או שבאמת יש לי קושי ומשהו מפריע לי לעשות זאת. האם זה שאני מעדיף לשבת מול המחשב מאשר לקרוא ספר הופך אותי לעצלן? האם זה שאני מתחיל לקרוא ספר והמחשבות שלי בכלל מטיילות במדינה אחרת הופך אותי לעצלן? האם זה שאני מתחיל לעשות משימה ואני מושך אותה עד אין סוף, הופך אותי לעצלן? או כאשר אני מתחיל לעשות דבר אחד שממש רציתי, ועוזב אותו מכיוון שאני לא מצליח, ומרגיש מתוסכל -> הופך אותי לעצלן? האם זה שאני לא מצליח לזכור את כל החומר הלימודי הופך אותי לאחד שיושב ומשקיע פחות ?

Imalreadyhere

New member
דעתי הלא מקצועית

היי אלכס, אני חושבת שנושא ה"עצלות" הוא עיניין של החלטה בלבד- ברגע שאתה תחליט שאתה לא עצלן, אתה תמצא את עצמך פועל ומזיז עיניינים. האם אתה נוהג לבלות זמן רב מול מסך המחשב? קראתי מאמר המסביר על כך שפעילות ממושכת (זמן רב ולאורך תקופה ארוכה) מול המחשב משפיעה על היכולת לעשות דברים הדורשים ריכוז בדבר אחד (כגון, קריאת ספר), כך שייתכן שבעיה זו אינה קשורה לעצלות.. אדם הנוטה "למרוח" משימות או אדם המוותר על דבר שממש רצה לעשות, יכול להיות שהינו "תבוסתן" - כלומר, חושש שהתוצאה של המשימה לא תהייה כפי שייחל\ חושש להיכשל, ולכן "מכשיל" עצמו מראש, או נמנע מלסיים את המשימה (כך לא ידע אם הצליח או לא וזה יותר קל עבורו מאשר להבין שלא הצליח). אולי ברגע שתבין מדוע אתה פועל כפי שאתה פועל, תדע להתמודד טוב יותר עם המצב. עצה - אם לא תנסה לא תדע! קח על עצמך משימה ותוכיח לעצמך שאתה מסוגל לסיים.

אלכס1337

New member
עונה

נתחיל עם זה שאני רוב היום עובד, קם ב-5 בבוקר וחוזר לרוב ב-8. אז כמובן שאני חוזר הבית אני אוכל, עושה את עיניני ופונה למחשב לבדוק מה שלום חברי ולהתעדכן בחדשות של היום. בעבר הייתי המון זמן על המחשב, גם כיום אם אין לי תעסוקה אחרת כלשהי, אני יושב על המחשב. אבל, לא על חשבון דברים אחרים כגון חברים, בילוי, תחביב-צילום. * אומנם אני חייב להודות שלאחרונה אני מזלזל בעבודה, ומבריז מיידיי פעם כיוון שהשעות מטורפות ולא מאפשרות לי לנהל את חיי כמו שאני רוצה. ולישון כל לילה 6\5 שעות, לא עושה לי טוב נפשית. החלטתי לפני מספר חודשים לרכוש מצלמה, כיוון שהתחום הזה מאד מעניין אותי, ואפילו הלכתי לקורס בנושא. בגלל העבודה אין לי זמן אפילו לצאת לצלם, וזה מתסכל. אני ממש ממש לא זונח את התחום, ומשתדל לצאת לצלם בזמני הפנוי. יש לציין שאני מתחיל לעשות משהו אני כן מסיים אותו, אבל בין לבין אני עוד עוד משימות. או שאני מושך משימה למשך הרבה זמן. בקשר למחשב, TV: הוכח לא פעם שהמכשירים האלה מגרים את המוח הרבה יותר מספר, ולכן ילדים, או מבוגרים מעדיפים לראות טלויזיה מאשר לקרוא ספר. באופן אישי גם אם אני יסגור את הטלויזיה, והמחשב, ואני לא יגע בהם, ואני יקח ספר אלך למיטה ויתחיל לקרוא. אני לא באמת קורא את הספר, המחשבות שלי לא בתוך הספר אלה במקום אחר לגמרי. ^ אני לא מכיר שום דבר להכריח את המוח שלי לחשוב על הספר ולא על נושא אחר. וזה שאני יגיד לעצמי אלכס אתה כן יכול לקרוא את הספר, לא באמת עוזר לי להתרכז בספר. בזמני הפנוי אני גם מבשל בבית, עוזר להורים, עושה קניות, מנקה. -- המילה "עצלן" היא מילה מורכבת. --

מצחיק.

איך בנאדם שעובד כל יום מ-5 בבוקר עד 8 בערב, יכול לקרוא לעצמו עצלן?? המילה עצלן היא מורכבת, אבל לא עד כדי כך. אתה לא מצליח להתרכז בקריאת ספר אחרי ש: עבדת, עזרת להורים, ניקית ועשית קניות? לא נשמע לי בכלל שאתה עצלן. נשמע לי שאתה פשוט... עייף!

לא כל כך משנה

איך קוראים לזה "עצלן" "עייף" [עוד מילה שמתחילה ב"ע"?] התלונה שלו היא שהוא לא מצליח להביא את עצמו לעשות דברים שהוא רוצה, ולהשיג הישגים שהוא חושב שהם ראויים בהתאם לגילו... אפילו דברים שהם כיף.

לדעתי, זה משנה

א) כי עצלות זו תכונה -- קשה לשנות אותה. עייפות זה מצב -- ניתן לשנות אותו. איך? פשוט באמצעות מנוחה ושינה. ב) מה שיותר חשוב: ל"עצלן" יש קונוטציה שלילית ומעליבה. האשמה עצמית כזו רק מקשה את ההתמודדות עם בעיות.

כשאומרים עצלן

שופטים. כששופטים סוגרים אופציות. כשסוגרים אופציות, קשה לחולל שינוי. לכן - לא משנה שמות. צריך להתמקד על מה מפריע ולנסות להתקדם.

יעלג86

New member
אני מזדהה בקשר לדחיינות

ונראה לי שזה באמת משהו שבא עם ההפרעת קשב כי זה קורה להרבה מהאוכלסיה הזאת . מה שעובד זה מישהו שקרוב אליך שמוכן ללות אותך ולבדוק שעשית מה שאתה צריך בלי להלחיץ זה עוזר שיושבים לך על הראש אפילו אם זה לא משהו דחוף

למעלה