קושיות לרוב

michalica

New member
קושיות לרוב

בקרוב נגיע לביקור בארץ וזו הפעם הראשונה שנבקר עם תינוקת כל כך קטנה (שבעה חודשים, אבל פיצית, אחוזון חמש עשרה). איך אתם מלבישים את התינוקות שלכם בבתים? איך אתם מלבישים אותם בחוץ? האם להביא לגדולים מעילים כבדים (יש לנו מעילי חורף עם שתי שכבות פוך), נבקר ברמת הגולן ובירושלים, או מעילים קלים יותר? חוץ מזה אני צריכה המלצות לספרים למבוגרים ואם יש משהו יוחד ממש לילדים שהוא בבחינת חובה מפני שעברית אני מקריאה להם ויש להם המון המון ספרים שעוד לא הקראתי. את האגדות שלנו של שהם סמיט אני פשוט חייבת לקנות וחוץ מזה באמת שיש לנו הרבה אטריד לינדגרן, המומינים ועוד...

רבקה6

New member
אני לעניין רמת הגולן...

קר אצלנו. נקודה. הלילה יהיו 9 מעלות. גם אתמול היו. זה קר...ונמשך לבוקר. השמש בחורף כאן שקרנית. וככל שתצפיני כך יהיה קר יותר (אנחנו בדרום הרמה). ברוכים הבאים. ר/

michalica

New member
היום בצהריים

תשע מעלות אצלנו כלומר ממש ממש חם! אנחנו גרים בצפון ארה״ב כך שהפרופורציות שלנו אחרות.

זה תלוי איפה ברמה

בדרום הרמה קר, אבל לא מדי. היום אפילו היה חמים. בצפון הרמה (נגיד קצת אחרי קצרין) וככל שמתקרבים לחרמון קר ביום ובלילה ממש קר. אז השאלה איפה תהיו ואם ביום או בלילה.

מיכול

New member
כבר שכחתי את הגיל הזה

מה שבטוח שממש תלוי על איזה מזג אוויר תפלו עד שלשום היה שבוע+ של גשם שלא פסק ודי קר ביומיים האחרונים נעים ושמשי ביום, קר בערב/לילה אתם מגיעים ממזג אוויר קר יותר ככה שבטח לכם יהיה פחות קר או שזה לא עובד ככה ? את המעילים עם השתי שכבות המשוכללים אולי שווה להביא רק בשביל הביקורים במקומות הגבוהים במיוחד לגבי התינוקת, הייתי הולכת על שתי שכבות + שכבה לבחוץ עבה, מקווה שאני לא מפספסת.. לגבי ספרים, יש המון רק שאני במצב של בלק אאוט רציני מניחה שבהמשך יגיעו לא מעט המלצות..

מעילי חורף דו שכבתיים? לא

אם יש לכם ביגוד תרמי אז הכי קל זה לקחת ביגוד תרמי ופליס או מעיל "רגיל" אחר. זה מכסה גם את הטמפרטורות הכי נמוכות שתיתקלו בהן בישראל. כן כדאי להביא מעילי גשם. לגבי איך מלבישים בתוך הבית - מניחה שזה לא שונה מאיך שאת מלבישה בבית. בחוץ אין לי מושג... עכשיו שאלה בתמורה: איך קוראים באמריקאית למכנסי תינוקות שסגורים מלמטה (אני חושבת שבישראל מכנים אותם "רגליות")?

michalica

New member
אין ביגוד תרמי!

לא ידעת שארה״ב הם אימפריה וככאלה הם יכולים לבזבז כמה אנרגיה שבא להם? הלוואי והיו לנו את חליפות הצמר המגניבות כמו שלכם. אבל אולי נסתדר עם גופיות ויש מצב לגטקעס. בנוגע לרגליות, אם תמצאי כאלה ביבשת אותה אנו חולקות, תודיעי לי. כל הרגליות (כל, שתיים) שלי הן מישראל. אולי את רוצה שאשלח לך חליפת שלג שכבר קטנה עלינו?

נסי בוולמארט

זה מאוד שימושי בחורף, לטעמי. בוולמארט המקומי הזעיר מצאתי ביגוד תרמי משני סוגים. אולי גם אצלכם ימצא... (לא צמר. הילדות התחילו לקטר על הצמר). חליפת שלג? לאיזה גיל? (העיקר שאלו אותי אם אני צריכה שישלחו לי משהו ללידה ואני אמרתי שיש להשיג פה הכל חוץ ממוצרים של עלית...)

juspan

New member
מה זה אין?

אני לא יודעת איזה לבוש תרמי את מחפשת בדיוק, אבל כל החברות המפורסמות של לבוש ה- outdoor מוכרות מעבר למעילים וכו' גם לבוש תרמי תחתון עם כל הטכנולוגיות והשמות שהם המציאו לבדים המיוחדים שלהם כביכול ובלה בלה (למשל פטגוניה, north face, קולומביה, אלו האמריקאיות שאני מכירה וקניתי מהראשונה חולצה תרמית כשהייתי ביבשתך). מצד שני לא יודעת כמה את רוצה להשקיע (רק בגלל נסיעה לרמת הגולן וירושלים? וככה בשגרה אתם מסתדרים בלי וחם לכם?
, ולא הגיוני שלא תמצאי בכל חנויות הכלבו הגדולות והזולות שלכם דברים אחרים הרבה יותר זולים ונטולי שם... (הכל ברשת באמריקע, את בטח לא צריכה לבזבז אנרגיה על ללכת לכאלו, להבדיל מישראל שכ"כ הרבה רשתות גדולות לא מאפשרות בכלל קניה אונליין).

juspan

New member
מילת המפתח footed

(כלומר תחפשי בייביז פוטד פנטס/סליפרס או ווטאבר, העיקר שיהיה פוטד) לא יודעת אם זה אמריקאי ואם יש משהו יותר מדויק, זה מה שאני מכירה. וגם כאן זה לא נורא שולט ויש היצע דל ומכוער, אני מתה על זה בגיל צעיר מאוד (רק על זה, לא אוברולים חלילה) ותמיד מביאה בסטוקים מהארץ או מקבלת.

טוף, נראה לי שאני מזמינה משלוחה מאמא שלי...

או תופרת כמה. או חופרת באיביי. או גם וגם. בימים האחרונים תחקרתי אמהות מקומיות ומסתבר שיש כמה רגליות שמסתובבות ברחבי ב"ק אבל הן נדירות. תודה על העצה

נציגת ירושלים אומרת

כשהיו לי תינוקות בגיל הזה הלבשתי להם בגד גוף ארוך + רגליות, ועוד שכבה מעל (אוברול או מכנסיים וסווצ'רט). בחוץ חרמונית או שמיכות. אני לא מבינה בסוגי מעילים. שתי שכבות פוך נשמע מוגזם אבל אני לא יודעת מה זה מעילים קלים. אם הם מעילים ולא ז'קטים הם יספיקו. וכמובן שזה תלוי ומשתנה מיום ליום. היום בעצם החזקתי את המעיל ביד רוב הזמן. שלשום היה לנו מבול עם ברד.

פתאומית

New member
בדרך כלל כשאנחנו מבקרים בדצמבר

אנחנו מגיעים משדה התעופה, תולים את המעילים בכניסה, ומורידים אותם בדרך לשדה התעופה. אבל כן קרה שנה אחת שהשתמשנו במעילים, במיוחד בירושלים. את גם צריכה לזכור שבבתים בישראל כפור איימים, במיוחד כשיוצאים מהמקלחת והבית לא מחומם. רלוונטי בעיקר לתינוקת.

למעלה