קושיה

sutul

New member
קושיה

שלום רב, אובחנתי כסובלת משתי מחלות ראומטולוגיות האחת בכצ'ט והשניה אנקילוזינג ספונדיליטיס (בתוספת סארקואידוסיס) - קוקטייל נאה. האבחון נעשה באחד מבתי החולים הגדולים ביותר בארה"ב שם טופלתי. בארץ, אוששה האבחנה אולם לעיתים אני נתקלת ברופאים (לאו דווקא ראומטולוגיים, בל"ל וכיוצב) הטוענים כי האבחון נתון בספק כיוון ששתי המחלות חופפות. למה הכוונה ? הכצעקתה ? בנוסף בארה"ב הדגישו כי הבכצ'ט הינו מסוג כלי דם - אני מבינה כי אין בידול שכזה בארץ ? מה לגבי הסארקואידוזיס ואיך הוא מצטרף לחגיגה ? וקושיה אחרונה בארה"ב הומלץ מפאת חומרת המצב טיפול ב- IVIG - האם אפשרי בארץ ? האם יש פוטנציאל להצלחה לטיפול הנ"ל ? ממתינה בשקיקה ומברכת אותך על עבודת הקודש. סווטלנה

קושיה

הצרוף של BEHCET ואנקילוזינג ספונדיליטיס אינו כנראה מקרי ונצפה לעיתים-מבחינה מפרקית, BEHCET משתייך למשפחה דומה לאנקילוזינג ספונדיליטיס ולכן אני מניחה שאמור לך שהמחלות חופפות. סרקואידוזיס אינו קשור - הטיפול בIVIG מוזכר עבור מחלות רבות אך הוא אינו מבוסס מספיק עבור המחלות שאת מציינת. אם אכן ההתבטאות הקלינית משמעותית, יש מקום לשקול טיפול בחוסמי TNF אשר עשויים להועיל ל3 המחלות אגב הסיכוי לקבל אישור מן הקופה לIVIG קלוש כי טיפול זה אינו רשום להתוויות הנ"ל

למעלה