קושיה קשה

האדרים

New member
קושיה קשה

כפי שאתם יודעים, אנחנו מרכיבים את רומא (5,000) מזה זמן. איך זה שככל שהפאזל מתקדם, ההרכבה נעשית יותר ויותר קשה - רוב החלקים מתחבאים היטב בקופסאות וצריך הרבה מזל וקורטוב של דימיון כדי לאתר אותם? האם גם לכם זה קורה?

shely50

New member
"כמו גליל נייר טואלט..." ../images/Emo6.gif

עדיין לא הרכבתי פאזלים כל כך גדולים. הגעתי עד 1500 חלקים. בעייני הפאזל הוא כמו שאומרים על החיים עצמם -הם כמו גליל נייר טואלט - ככל שהוא מתקדם יותר ומתקרב לסוף, הוא מתגלגל מהר יותר... אבל אולי עדיין לא הרכבתי פאזלים קשים באמת. אז תארי לעצמך את הכיף שיהיה לכם כשתסיימו אותו. תצטרכו לחגוג ברצינות (תוכלו להזמין את חברי הפורום...). העיקר ההנאה, לא? לילה טוב!

jocie1

New member
בהחלט מבינה את הקושי

אמנם לא בסדר גודל של 5000 חלקים אך הקושי קיים גם בפאזלים קטנים יותר כשמדובר בגוונים מאוד זהים ופרטים שחוזרים על עצמם. הצלחתם לאתר אל החלקים "החסרים" ולמצוא את הבית של החלקים "המיותרים"? מצאתי שזוג עיניים אוביקטיבי לגמרי לפעמים עולה על החלק שלא נמצא במקום הנכון ומשם הצבת החלקים האחרים מתחיל לרוץ. בהחלט חושבת על רומא שלקח את התקופה הראויה לבניתה.. ההשקעה בהחלט שווה את המאמץ האדיר שלכם. ב ה צ ל ח ה

האדרים

New member
עוד 2 "חסרים בטוחים" נמצאו !!!

כמות המיותרים והחסרים קטנות לאיטן. שוב, רוצים להודות לאדר א', שעוזר באיזורים הקשים ביותר עם תוצאות נהדרות
לדעתנו, אנחנו סביב ה-400 שזה פחות מ-10% !!! חשבנו שנסיים עד פסח, אח"כ קיווינו להקדים לפורים, אמנם יש את יום המשפחה בעוד כשבוע, אבל נכון לעכשיו זה נראה לא ריאלי ...

האדרים

New member
למי שתהה למה הפאזל הולך ונהיה קשה יותר ../images/Emo178.gif

כבר כתבנו בעבר כי אחת הבעיות עם רוונסבורגר היא הבדל בין הצבעים של הפאזל על גבי הקופסא לעומת הצבעים של הפאזל עצמו. בנוסף, הצבעים בפאזל הספציפי הזה מאוד לא ברורים - פעמים רבות חלקים הוצבו במקומם על סמך ניחוש והרגשה של "אם לא הייתי רואה שזה מתאים לא הייתי מנחש/ת שזה ייתחבר דווקא פה" בנוסף, נתקלנו הפעם בתופעה של חלקים זהים בחיתוך - מצד אחד יש בו כמה חלקים מיוחדים מאוד ומצד שני יש חלקים זהים לחלוטין! דוגמא מצויינת היתה לנו אתמול בערב עם חלק בעל 4 שקעים: בקטע מסויים של הפאזל נשאר חור וחלק מסויים התאים בול מבחינת המבנה אך הצבע לא השתלב כהלכה - לקח לנו זמן וסריקה מדוקדקת מאוד
כדי לאתר את החלק ה"אמיתי" שישב במקום אחר בהרמוניה מושלמת ... וזו רק דוגמא אחת קטנה.

123נעמי

New member
אצלי זה ההיפך...

אצלי ההתחלה קשה - המון חלקים בלי מכנה משותף. במשך כל זמן ההרכבה אני ממיינת את החלקים אוספת במגשים לפי צבעים אזורים ונקודות ברורות וגם את המגשים האלו אני לאט לאט מסדרת לפי צורות החלקים לכן ככול שאני מתקדמת בהרכבה קל לי יותר ישנם פחות מגשים לחפש בהם חלקים. הצעתי לכם: תצמצמו רווחים צמצמו קופסאות העין קולטת וזוכרת את מיקום החלקים טוב יותר אבל אין מה לעשות - זה רומא
ואת רומא לא בנו....... כל הכבוד להתמדה.
שיהיה בהצלחה כולנו כבר מוכנים לראות את היצירה תלויה על הקיר.

Tipush

New member
וואו!

אני בעיקר הולכת ע"פ הרגשה באותו רגע, כל החלקים יושבים בבלאגן גדול בתוך הקופסא ואני מוציאה מה שנראה לי תואם מבחינת צבעים באותו רגע לקטע שאותו אני עושה, אם נמאס לי באמצע, אני אעבור לקטע אחר (חוץ מהמסגרת שנעשית בהתחלה). לא רואה את עצמי יושבת, ממינת, מסדרת וכאלה, אני בעיקר עובדץ ע"פ דחף ולא הגיון.

למעלה