קושיה למוצאי החג

N i r T

New member
קושיה למוצאי החג

השאלה דומה קצת לשאלה אם מלפפון הוא יותר ארוך או יותר ירוק... ברשותי טיסן דו מנועי. בבואי לבחור את המדחפים עלתה בדעתי הסוגיה של פעולת הטיסן כאשר מנוע אחד כבוי. מה עדיף במקרה כזה (כשהמטרה היא למנוע מהטיסן להסתחרר ולהנחית אותו בשלום) - יותר פסיעה או יותר קוטר? מצד אחד - אני שואף למינימום של וקטור כוח - שיכניס את הטיסן לסחרור בתוצאה מסבסוב. מצד שלישי (אין צד שני) ממילא אני אטיס על סרק עד הנחיתה כאשר אעזר במנוע רק לצורך תיקונים - אלא אם אהיה חייב לצבור מעט דרך אופקית עד הגעה לאזור נחיתה סביר. אז מה עדיף? או שזה בעצם לא משנה? ניר

YHS

New member
כולו ענין של אינץ'.....

בערך..... אבל אתה הרי לא צריך יותר כוח. כי אם יהיה לך "יותר" כוח על מנוע אחד, לא בטוח שיהיה לך מספיק הגה כדי לפצות על הסבסוב. בכל מקרה, כאשר הולך מנוע, קודם צריך לסגור קצת את המצערת (אלא אם אתה בתנאים לא טובים) ואח"כ ליצב את הטיסן ולפתוח מנוע לא יותר מהמכסימום האפשרי לתיקון עם ההגה. יותר מזה, אתה הרי לא ממשיך באווירובטיקה, אלא שואף להגיע לנחיתה הכי מוקדם שאפשר. אז עם מעט מנוע, הגה כיוון ורצוי פניות לכיוון המנוע החי. בפיינל, עם הקטנת כוח המנוע, גם "להוציא" הגה כיוון, לפי הצורך.

N i r T

New member
המקת"ג מוכר לי

זה לא הדו-מנועי הראשון שלי... מה עושים אני יודע יותר מדי טוב. השאלה היא תאורטית לחלוטין. ניר

sumerfield

New member
ניר

אספר לך משהו שמדריך טייס מאוד וותיק אמר לי כשלמדתי לטוס על מטוס דו מנועי..... "אם אתה לא מתאמן פעם בשבוע על טיסה עם מנוע אחד, במקרה חרום, כשילך לך מנוע... כבה גם את השני ונחת נחיתת אונס. זה תמיד עדיף מלהכנס לסחרור בסוף בסיס לנתב"ג ".....

N i r T

New member
תודה אבל...

זה לא מה ששאלתי... מה עושים כשכבה מנוע אחד אני יודע. השאלה היא האם יש משהו שאפשר לעשות מראש כדי שהשליטה בטיסן תהיה טובה יותר. דבר אחד שעושים הוא לדאוג לזוית כלפי חוץ של כל אחד מהמנועים כדי שוקטור הכוח שלו יעבור דרך הגוף מה שיקטין את הסבסוב שיווצר כתוצאה מחוסר איזון בכוחות. השאלה היא לגבי בחירת מדחף...

ytell

New member
ברמה התאורטית בלבד

אתה רוצה שהמנוע שנותר יפיק את הדחף הדרוש לטיסה ישרה במנימום סל"ד, מאחר והכוח שמגלגל את הטיסן לכיוון המנוע המושבת תלוי בסל"ד (ובכל מיני קבועים שאינך יכול לשנות בטיסה). מסיבה זו כדאי לבחור פסיעה עדינה על פני פסיעה גסה. אפשרויות נוספות שרלוונטיות רק בשלב התכנון הן הקטנת אסימטריות הדחף או העדפת חד מנועי

ytell

New member
ברמה התאורטית בלבד

אתה רוצה שהמנוע שנותר יפיק את הדחף הדרוש לטיסה ישרה במנימום סל"ד, מאחר והכוח שמגלגל את הטיסן לכיוון המנוע המושבת תלוי בסל"ד (ובכל מיני קבועים שאינך יכול לשנות בטיסה). מסיבה זו כדאי לבחור פסיעה עדינה על פני פסיעה גסה. אפשרויות נוספות שרלוונטיות רק בשלב התכנון הן הקטנת אסימטריות הדחף או העדפת חד מנועי

למעלה