קור

קור

יש איזה שהיא דרך שאתם יודעים עליה שבא אוכל לייצר קור , נגיד 10 מעלות ולהחזיק אותו על דידי דרך מסויימת אם זה מכשיר שאפשר ליצר דרכו את הקור(רוח -אוויר שנושב) אם יש מכשיר קטן שאתם מכירים(למכירה?..) או כל דבר שאתם יודעים עליו שיכול ליצר קור..

א-אפשר לייצר קור

כמו שאי-אפשר לייצר חושך. חושך הוא היעדר אור, וקור הוא היעדר חום. אין "גלי-קור" או "קרני-קור". אם מה שאתה מחפש הוא סוג של "מזגן נייד", אז לדעתי אין (אחרת כלם היו מסתובבים עם זה בקיץ, נכון?). האמצעי הכי טוב שאני מכיר הוא לקחת קרח במיכל אטום. יש גם מתקנים שעובדים ע"י אידוי מים, אבל הם לא עד כדי כך יעילים וכמובן שצריך לתספק אותם במים כל הזמן.

אם כך

זה לא חייב להיות באופן גלי או קרני. ומה שאני מחפש זה כן מזגן אך לא נייד. חייבת להיות איזה שהיא דרך ליצור קור. משהו שמייצר קור,ומחזיק זמן רב..

avinamal

New member
אז ככה

1. סתם שתדע, יש פורום פתרונות טכנולוגיים. 2. הסבר ופרט מה רע ב"מייצרי הקור" המוכרים - מזגן ומקרר. 3. לקירורים רציניים של מכשירי הדמיה, מיכשור רפואי, ועוד משתמשים לרוב אאל"ט בחנקן. 4. כאשר אינך מפרט את הצרכים שלך, אין שום דרך לעזור לך. תאר לך שאומר "אני צריך משהו שנוסע. לא צריך מהר מדי, מספיק 10 קמ"ש". מה? מו? מכונית על שלט רחוק? קורקינט? אוגר על מיסב כדורי? כדורגל? ככה לא מקבלים מידע מועיל.

אני מצטער הצדק איתך

אני מחפש דרך לקרר ולשמור על קור במחשב שלי אני רוצה ליצור איזשהיא מערכת קירור בשביל לשמור על טמפ' נמוכה,במחשב. על מנת לשמור על המערכות המחשב כגון:מעבד, זיכרונות, כרטיס מסך וכו'.. דעתך?

avinamal

New member
וודא שהמאווררים הפנימיים תקינים

והתקן מזגן בחדר.

כן חשבתי על זה.

אני לא רוצה מזגן, זה יקר וזה יקרר את כל החדר ולא רק את המחשב. חייבת להיות איזה שהיא דרך שחשבו עליה לקרר משהו או מקום מסויים, שגודלו לא יותר מ20 עד 40 סמ' וזה מה שאני מחפש. תודה על העזרה.

amir_aikido

New member
קירור על ידי חצאי-מוליכים

אני זוכר שמצאו איזו טכניקה לקירור על ידי חצאי-מוליכים, דבר שמאפשר לבנות "מזגן" מקומי וקטן מאוד. אבל, הנצילות החשמלית והטרמית הכוללת היתה גרועה למדי (מקרר במקום ספציפי, מחמם מאוד במקום אחר) וגם העלות היתה מאוד גבוהה. לצערי, אני לא זוכר יותר פרטים. ולמיטב הבנתי, זה לא היה פתרון טכני שמתאים לכ"א. אמיר

avinamal

New member
זו פשוט השיטה המתבקשת.

אתה רוצה לקרר ==> צריך איזה חומר שישמש להסעת החום ==> לא ניתן להשתמש במים ==> אוויר הוא המועמד הטבעי ==> צריך לקרר את האוויר סביב המחשב ==> צריך מזגן ==> למה שלא יקרר כבר את כל החדר?.

קראתי,והנה המסקנות

א.אין לי כל רצון להשתמש בחנקן נוזלי(!?) וגם אם היתה לי אפשרות זה לא היה קורה. ב.כל המתואר שם נמכר בסביבות 3500 שח ואין לי את היכולת הכספית לשלם ג.אף אחד לא אמר שום דבר על אוברקלוקין! ד.אני אשכנזי משמע אני אתבע כל אחד נוסף שינסה לצחוק עלי ככה! ה.בגלל שרציתי לגרום לכם לחשוב שבאמת הצלחתי לחשוב על ה'. ו.אני יודע שבה' זה נראה כמו אלוהים מאשר ה-רגילה,הכוונה לה רגילה. ז.נשבר לי. אני כנראה אמשיך לבדוק דרכים נוספות תודה בכל זאת.

Chief san

New member
יש על המדפים מערכות קרור למחשב

תשאל בחנות המחשבים הקרובה לביתך, תכין מרשרשים. חפש בגוגל computer cooling

אוקי אבדוק

תודה על כל העזרה וכל התגובות. ובכל זאת מאוחר יותר אראה לכם את המאווררים שעושים לי המון אבק בתוך המחשב, מה שהיא עצם הסיבה שאני רוצה קירור מסוג אחר. למזגן אין לי פשוט כסף. בנתיים.

Chief san

New member
זה אוף, אבל בכל זאת-

המאווררים לא עושים לך אבק, הם רק מכניסים את האבק שנמצא בחדר לתוך הקופסא. את האבק, שכנראה לא מועיל לקירור המעבדים והזכרונות, אתה יכול לסלק תקופתית בעזרת קשית שתיה ונשיפות עצבניות לתוך קרבי המחשב. אחרי שניתקת אותו מהחשמל כמובן.

../images/Emo184.gif

כבר קניתי מפוח (שיעודו לניפוח מזרוני אוויר) ואכן עושה את העבודה,אבל האבק מרבה להופיע,אז שמתי בד דקיק,אך הוא לא עוזר, יותר מלגרום למאוורר להאט את מהירותו מה שמעלה את טמפ' החומרה. וקשית..יכול לגרום לאי נעימות אחרי שתבחין שנשפת רוק אל תוך חומרה..

קירור מים ?

קודם כל אם אתה לא עשית over clocking לא אמורה להיות לך בעיה של קירור. ואפילו אם יש לך מאורר נוסף יספק אותך אם בא לך אתה יכול ללכת על קירור עם מים..

SpyKid

New member
אני מניחה שלא לזה התכוונת,

[זה רחוק מלהיות מזגן, ולא מחזיק את הקור ליותר מדי זמן עד כמה שידוע לי], אבל אולי שקית שבה מתרחשת תגובה אנדותרמית..?

למעלה