קור גוף -

ELELAD

New member
קור גוף -../images/Emo186.gif

שלום בזמן האחרון קר לי באופן אישי ומוזר.... קור פנימי שנעלם אחרי הרבה פוך מעלי... - שזה קצת מצחיק ומטריד כי במקום העבודה (מחומם היטב - עבודה פיזית...)- אנשים עם חולצה קצרה ואני עם סוודר - כי קר... זה כמובן מביא גם נזלת ושיעולים... מטפל בזה (טינקטורה של אכילאה, סמבוק צנון שחור, אדים, שיאצו מקומי...) התופעות (נזלת + שיעול + חולשה ) עוברות ואז "הכל חמים ונעים וטוב.." ושוב אחרי מספר ימים שבוע שבועיים שוב חוזר הניגון.... אמרו לי לבדוק דם לראות עם חסר משהו - אני צמחוני ובבדיקה האחרונה לפני חצי שנה לא היה חסר לי דבר. יש עצות או רעיונות? תודה אלעד.

היי אלעד

יש כמה דברים שאתה יכול לעשות: ללבוש גרביים אדומות או כתומות ללבוש פרטי לבוש אדומים-כתומים(גופיה, סווצ'רט וכו') לעשות לך קומפרסים של מים חמים לכפות הידיים והרגליים- ל20 דקות לפחות ביום... אני גם ממליצה לבדוק את תפקודי בלוטת התריס (בדיקה פשוטה שהתוצאות מגיעות תוך כמה ימים)........ שיהיה לך חם וטוב

בלוטת התריס

האם היפותאירוזידם יכול לגרום לבעיה הזו? אגב, כיצד מתבצעת בדיקת תפקוד בלוטת התריס?

שמש א

New member
היפו' בהחלט יכול לת תחושה של קור

יש לבצע בדיקת דם ולבקש מהרופאת משפחה שתציין במיוחד את הצורך בבדיקת תפקודי התירואיד, כי לא בודקים זאת בכל בדיקת דם כללית.

שאלה נוספת

האם בבדיקת תפקוד בלוטת התריס יש שינויים, בתגובה למצבים מסויימים? (כמו שרמת הסוכר בדם עולה, אחרי שאוכלים משהו מתוק).

רמות ההורמון

בבלוטת התריס אמורות להיות מאוזנות כל הזמן אלא אם יש שיבושים בפעילות שלה... הקור הפנימי הזה (שאם יש חוסר בתפקוד של הבלוטה הוא יורגש גם ביום חמסין...) הוא אחד הסימנים שבעיקבותם כדאי לבדוק אותה.

מעניין לבדוק אם חוסר תפקוד של

הבלוטה, יכול להשפיע רק על איזור ספציפי בגוף.

השפעת הבלוטה

היא מאוד מקיפה........ החל בהשפעה הידועה על חילוף החומרים, עובר דרך העור,השיער,העיניים והראיה, חום הגוף, מצב הרוח (יש דיכאונות בלתי מוסברים, בכי, )עייפות נוראית, השפעה גדולה על הזיכרון,ועוד... אם תיכנס בגוגל ל-בלוטת התריס או תקליד hypothiroidism תוכל לקבל מושג על כמה נכתב על הענין וגם על התסמינים...

שמש א

New member
לא יודעת

אבל לא נראה לי שיש משהו שיכול לשנות את זה כ"כ מהר. אולי יוד...

ELELAD

New member
דרך אגב - תירואיד

הרופאה כשביקשתי את הבדיקה הספציפית הזאת אמרה שאין דבר כזה שנקרא תירואיד...ואין בדיקה כזו. לא יודע אם היא ידעה או לא... רק רציתי לעדכן... בעוד קצת זמן ארד לי לרופא אחר וגם שם אשאל אותו על עיניין זה....

"אין דבר כזה שנקרא תירואיד" ../images/Emo5.gif

יש דבר כזה רופא שצריך להתרחק ממנו! תחליף רופא/ה, דחוף!

ELELAD

New member
../images/Emo42.gif../images/Emo188.gif בדיקת התריסים

מצאתי הפתעות.
בבקשה תזכירו לי לא לרדת אף פעם לקופות חולים - האוויר-רע ממש רעה שם
. 1. בלוטת התריס עובדת כנדרש לדברי הרופאה... - 2. B12 נמוך-נורמאל - כי אני צמחוני...היה לנו ויכוח על מקורות ה B12 אבל זה ב פורום צמחונות כבר ( http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=301&msgid=25653109 ) בקשר לשיעול - קור - נזלת - ופוך היא בדקה אותי שוב ושוב ולבסוף אמרה שיש לי ברונכיטיס או אסטמה או זיהום בדררכי הנשימה - א. זיהום פתרנו שזה לא כי אין לי חום והדם יצא בסדר - ב. רצתה לעשות שיקוף ריאות אבל עשיתי לפני חצי שנה על נזלת והצטננות קודמת שהייתה לי ושם יצא שהכל בסדר... ג. אז כל שנותר זה או אלרגיות שלזה נתנה כדור אנטי אלרגי -( תחליפים טבעיים יש??) ד. אסטמה - לא ממש ידעה להסביר לי איך דבר זה קורה ואיך קורה שיש ברונכיטיס כרוני - היא אמרה שהרפואה "עוד לומדת את הנושא".. היא לא ממש הבינה איך אני חי כך בכלל - רשמה לי משאפים משתי סוגים - קצת בפאניקה מעורבת עם כעס ואם אפשר לחץ... והפנתה אותי לרופא ריאות ואלרגיולוג... לסיכום אמרה לי "מה אתה רוצה יש מיליוני אנשים שחיים כך..." יש לומר שיצאתי משם קצת בהלם מהחוויה, לחץ וגועל -
צעקה צעקה לי מאחורי הראש לעבור כבר למקום אחר בלי אוטובוסים מכוניות וגועל נפש דוחה שנקרא זיהום אוויר, תחנות כח (חיפה חיפה חיפה שלי...) והשיט הרגיל...
אני מודע ל" המידע והעצות בפורום אינם מהווים תחליף לייעוץ מקצועי. תפוז אינו ערב לנכונות המידע, ולא יהיה אחראי לנזק שייגרם כתוצאה מהסתמכות עליו." - אני בהחלט הולך לזהות, לטפל, להבין את זה... המלצות אשמח לשמוע בנוגע לבחירת מטפל - המליצו לי כבר על מדקר... ואני לא ממש יודע על המדקרים בנושא בנושא... ו
חברתי הזמינה אותי לתה קורנית חם... אשמח לכל עצה ותגובה. בנוגע להומואפתיה - התהליך ארוך מאד וניסיתי אותו בעבר נתנו לי Staphysagria במשך קרוב לשנה - שיפור ושינוי או כל דבר שהוא לא שמתי לב... אז אני חושב שלפחות לזמן זה אעדיף שלא... שאלה קטנה על רפואה משלימה - ניקח לדוגמא אותי - הכי קל
, יש לי תופעה מסויימת שיכולה לבוא מבעיות עם סבתא או בעיות עם לימודים או השד יודע למה - ונניח שאני מטופל בדיקור או בהומאופתיה או בצמחי מרפא או בכל תהליך אחר של רפואה משלימה - האם אנו "מטפלים" או עוזרים לגוף להתגבר על התסמינים של אותה בעיה או שאנו יוצרים איזושהו סטטוס קוו נקרא לזה עם הבעיה והגוף - הרי יש עדיין את אותה מציאות רק הגישה של הגוף של איך לקחת את הבעיה השתנתה לא?... ועוד מילה אחת שבאמת לא באה ממקום של כעס, לתגובות אלו - ° ולבדוק פחד , תיסכול...מן העתיד.ו אסתי123 אני באמת לא יודע מה אפשר לעשות איתן - אני לא מכיר אדם
או אדמת
אחד/ת שאין לו פחד או תיסכול או איפשהו חוסם אותו משהו קטן עד גדול, חצי, אם לא כל הבעיות הן מפחד - כעס או תסכול - אודה עד מאד אם אפשר בבקשה להיות יותר ספציפים - לצערי התגובות האלו יכולת לבוא כמעט בכל אחת ואחת מההודעות שיש בכל פורום - לואיז היי כותבת בסיפרה על ברונכיט שזו אווירה משפחתית קלוקלת - דבר זה נתן כיוון מסויים מאיפה למה וכמה..... תודה על הכל...

SideKick

New member
הוי החזה...

קור גוף, ברונכיט (ועוד כמה צרות לא עלינו, כן גם בלוטת התריס), באים כולם מאזור די קרוב מבחינה גופנית. לא ראיתי אותך, אבל אני יכולה להניח שהאזור כולו אצלך חווה חוסר תזוזה וחסימה (זה המקום ליישם את אותו משפט שציטטת כל כך יפה
"המידע והעצות בפורום...וגו'). אני באה מהגישה התנועתית, ולכן לא אמליץ לך על דיקור/הומיאופתיה/צמחים (אם כי גם לא אשלול, כמובן), אלא על הנעה. ותה חם עם חברה זה תמיד דבר שמחמם את הלב (תרתי). אז כן, לגישות המשלימות השונות יש הרבה מה לעשות עם מה שאתה חווה ומתאר, אבל כאמור - רק מפגש עם מטפל/ת שיפגיש אותך עם הגישה... במי ובמה לבחור - עליך לבדוק ולשאול קודם בד' אמותיך לאיזה כיוון אתה נוטה. האם לקבל טיפול במגע, או בטיפות מיצוי, או בטיפות אנרגתיות, או בדיקור, או בתנועה. ובמה שלא תבחר - בהצלחה.
ואם יהיו עוד שאלות, אנחנו כאן.

ELELAD

New member
../images/Emo105.gif קישור או מידע על NIA ? ../images/Emo79.gif

דרך אגב החזה זז מצויין
וזאת בזכות פלדנקריז שמשם אני בא...
. תודה.

למעלה