קור בלתי נסבל

קור בלתי נסבל

שלום, אני בן 17 עוד מעט 18, יש לי בעיה מציקה ומעצבנת בכפות הידיים והרגליים קור בלתי נסבל! לבינתיים שום דבר לא מסוכן אך להמשך אני חושב שזה יהווה לי מגרעה לזמן הצבא (אני גם מעוניין בשירות ביחידה התנדבותית) הדגש הוא על כפות הרגליים. רציתי לשאול אם ישנה שיטה כל שהיא או דרך ל"חסן" את המקומות האלה בפני קור?

קור

ניתן לטפל בקור בגפיים באמצעות צמחי מרפא ותזונה, הטיפול פשוט, אך יש צורך בהתאמה אישית.

תודה...

הפניות? קישורים? מידע? אין תרגילים שצריך לבצע? את רוצה להגיד לי שצמחי מרפא שאקח לתקופה מסויימת יסדרו את המצב לכמה שנים הבאות? או שאצטרך להמשיך לקחת אותם?

צמחי מרפא

מאזנים מצב מסויים, יוצרים שינוי בגוף (בהתאם לצורך, ולגורם), והגוף ממשיך משם... כתבת למטה שאתה בריא כמו שור, אז אני מניח שבדיקות הדם יראו שאין אנמיה, ולכן סביר להניח שצמחי מרפא יוכלו להתאים, יחד עם התאמה של תזונה נכונה.

יש תערובת ארומתרפית שאני מכין.

היא עוזרת להזרים דם ואנרגיה לפריפרייה (שזה בעצם כפות הרגליים והידיים). אני השתמשתי בה לעצמי - מקור בלתי נסבל (שקפאתי בלילה מתחת לשמיכה) - הגעתי למצב שחמים ונעים לי בימים האחרונים עם רוח כשאני לבוש היטב. ברגע שהדם זורם למקומות האלו - הגוף מתחמם. מה שהתערובת עושה זה ללמד את הגוף להזרים את הדם לשם. יכול להיות שבחוף הבא תזדקק לאחת נוספת. לי הספיק להשתמש בה פעם בבוקר ופעם בערב למשך כמה ימים ומאז הפסקתי כי זה יותר מדיי עבורי. אין לי מושג מה "שלומלומי" הציע, אבל אני מניח שזה גם עובד. יש כל-כך הרבה אפשרויות ותרופות טבעיות זמינות.

תקרא את ההודעה ששלחתי

ל"אישה של וניל". אני צריך לפחות לדבר איתך בטלפון לפי שאתה לוקח את התרופה. לבדוק למי אני נותן אותה. לא במקרה לא השארתי את הפרטים המלאים. לא נראה לי שיש יותר מה להגיד עליה חוץ ממה שכתבתי עליה. יש משהו שאתה רוצה לשאול?

לא הגיוני מה שאתה אומר פה..

זאת אומרת - למרוח איזשהי תערובת של שמנים שילמדו את הגוף להזרים דם למקום? יש כל מיני תסמונות שהגוף כמה שלא תנסה ללמד אותו לא יוכל להזרים דם לאזור - לפריפריות כי מטבע העניין או התסמונת הדם מוזרם פחות טוב. לדוגמא חולי סכרת, וסוגי אנמיה מסויימים. כך שזה מאד מאד כללי ולא נכון להגיד דבר כזה. יכול להיות שלאדם בריא שקצת קר לו זה יכול לעזור אך לא לכולם. ואני בכוונה שמה דגש על כך כדי שאנשים לא יעשו על עצמם ניסויים. במיוחד בארומתרפיה המושתת על חומרים מאד פעילים. דרך אגב : ייתכן והתערובת שהכנת היוותה עזר לעניין ויכול להיות שגם שינוי קטן בתזונה עשה את זה.

קצת להבהיר..

בעיניי אין צמח/שמן אתרי/מיצוי אלכוהולי שלא מלמד את הגוף איך לפעול בצורה הרמונית ויעילה יותר. לא נתקלתי בתרופה כימית שעושה את זה (אולי יש, אני לא מכיר). אצלי הדם זרם פחות טוב לאיזורים האלו, ואחרי שימוש קצר בתכשיר - הזרימה חזרה לאיזורים. מתישהו הייתי צריך להשתמש במינון נמוך יותר כדי שלא יהיה לי לחץ דם גבוה. אני חש בגוף איזה אוכל ניכנס, זו היתה התערובת עצמה. אני לא מכיר תרופה שמתאימה לכל אדם, הרי כולנו שונים. כל צמח/תכשיר/תרופה שתדברי עליה היא "כללית" וצריך להתאים אותה לאדם. במקרה הספציפי שלו - אני מניח שהדם פשוט זורם לשם פחות טוב. אבל זו רק הנחה. מן הסתם לפני ניתנת תכשיר המבוסס על שמנים אתריים יש כמה שאלות לשאול (כמו מחלות/תרופות שנלקחות) - בעיקר כי הם עלולים להתנגש - לא במקרה אין פה את המרכיבים של התערובת. באותה הנימה, לרוב מה שמוכרים בחנויות נפוצות בתור שמנים אתריים קשה לי לקרוא שמנים אתריים ואינני ממליץ לאף אחד להתקרב אליהם. מקווה שאני קצת יותר בהיר עבורך כרגע, ותוהה האם הגיוני יותר

meytals2

New member
קור בקצוות

שלום תחילה חשוב ביותר להיבדק אצל רופא ולברר האם אתה סובל מבעיה בזרימת הדם לקצוות (כפות ידיים ורגליים) אחת הבדיקות שתאבחן זאת היא דופלר. חשוב גם לבצע בדיקות דם וביניהן ספירת דם, בדיקת דם לברזל, פריטין (מחסני ברזל) וויטמין B12 כדי לשלול אנמיה אשר יכולה גם כן לגרום לקור בקצוות. לאחר הבירור ניתן לפנות לטיפול ברפואה סינית אשר תסייע לך לטיפול בבעיה זו. על פי הרפואה הסינית קור בקצוות יכול לנבוע ממספר סינדרומים: תקיעות צ'י (אנרגיה) של הכבד, חסר דם בכבד, חסר צ'י (אנרגיה) בטחול. לאחר אבחנה סינית הטיפול מתבצע באמצעות דיקור, צמחי מרפא ותזונה המותאמים עבורך. בהצלחה.

primavera 1

New member
בלוטת התריס

יתכן שבלוטת התריס איטית מידי. מה שגורם לתחושה של קור עז בידים וברגליים. בהסתכלות הוליסטית, המצב מספר על תקיעות, חוסר יוזמה וחרדה להתקדם יש לבדוק את תפקוד בלוטת התריס ואז להיעזר ברפואה הטבעית לפתרון, לא מומלץ בשום אופן לקחת תרופות קונבנציונאליות שמדכאות לחלוטין את פעילות הבלוטה. בהצלחה!

איזו גישה

מתבוננת ככה על בלוטת התריס? הרפלקסולוגיה? לפי הגישה הזו - האם אותם סימפטומים פיזיים יופיעו כשהבלוטה בפעילות יתר או בחוסר פעילות?

primavera 1

New member
הגישה הקונבנציונאלית...

מקשרת בין חוסר פעילות של הבלוטה לקור בידיים וברגליים. הגישה ההוליסטית מספרת את הסיפור מאחורי האיברים. בלוטת התריס יושבת בצ'אקרת הגרון ומספרת על יכולת ביטוי, יוזמה אישית, יצירתיות ועוד...כשכל זה לא בא לידי ביטוי תיתכן הפרעה בתפקוד הבלוטה. הגישה הינה הוליסטית ואינה מתמקדת רק בתחום הרפלקסולוגיה.

הבהרה קלה לכולם...

אז שוב, אני בן 17, אני בריא כמו שור ומתאמן זה כבר מעל לשנה בקבוצת כושר קרבי שהאימונים בתוכה כוללים כל מיני סוגים שונים של ספורט...

0 אור 0

New member
ממליצה על דיקור

גם ברפואה הסינית וגם בהודית יש טיפול באיזון של החום והקור בגוף (בין שאר הדברים שעושים) לא מכירה כל כך הרבה רופאים "הודים" אבל "סינים" יש המון ואפשר למצוא מטפל טוב בכל מקום שאתה גר

0 אור 0

New member
והבהרה

הטיפול אינו רק על ידי הדיקור אלא משלב שינוי תזונתי לפחות משך תקופה מסויימת

שינוי תזונתי לא יבוא בחשבון...

אני רזה מאוד ובין האימונים אני חיי על ארוחות בכמויות מסחריות על מנת לא להיעלם בטעות...

0 אור 0

New member
שינוי תזונתי זה לא בהכרח פחות

זה רק שונה - לדוגמא יתכן שימליצו לך לאכול מאכלים יותר מחממים, או נניח יותר כתומים ופחות ירוקים - הכל לפי האבחון ובהתאמה עם הצרכים שלך ומה שאתה אוהב לאכול

yoramg007

New member
תשובת הביורגונומי לקור ובכלל

לסובל מקור שלום בבדיקה מרחוק שאפשרית בביורגונומי בעזרת טכניקת העיפעוף אני מוצא שהסבל מקור נובע מחולשה כללית או ניסוח אחר, מרמת אנרגיה נמוכה של הגוף, בה הינך שרויי בשנתיים האחרונות, בביורגונומי נתפל קודם אנרגטית , ללא מגע וללא תרופות ותכשירים למינייהם, בבעית המחסור באנרגיה הקשורה ל"משלימה האנרגטית שלך ולאחר מכן נטפל אנרגטית גם בזרימת הדם לקצוות והשינוי המיוחל יקרה, עיין גם בתשובות אחרות שנתתי וכן סרוק ערך "יורם גני" תודה יורם

למעלה