קורס

jjdror

New member
קורס

שלום לכל חברי הפורום היקרים...
אני רוצה לעשות בעוד שבועיים קורס צלילה 2*
שמעתי הרבה על דיפ סיאם ועל לאקי דייברס
אם מישהו יכול להמליץ לי מהיכרות אישית לאחרונה אני ישמח לשמוע...

זה אישי...

בגוגל, תחפש, תתעניין, תתקשר, תשווה מחירים...

תבדוק מטעם מי הרישיון, מההתאחדות, מPADI, וכו'....
תתעניין באש"ל (אוכל שינה לינה- שזה קרוב למועדון אם אתה בלי רכב או נגישות תחבורה ציבורית).
ומה שחשוב לך לדעת (לדוגמא: גיל המשתתפים, איכות הציוד, אתרי צלילה שתצללו בהם, תאריכים של פתיחה וסיום, אם יש הנחה להשלמה של 20 צלילות...)

והחבר'ה פה יותר מנוסים ממני ויוכלו להוסיף עוד דגשים על תנאים שירימו את איכות הקורס, הרישיון והמיומנויות שתרכוש.

תהנה מכל רגע, זה כיףףףףף

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מאד לא מדוייק

הדבר האחרון שצריך לעניין מישהו בקורס כוכב ראשון ושני זה מטעם איזה ארגון הרישיון, כל הארגונים המסמיכים בארץ מוכרים בכל העולם.

השלמה של 20 צלילות ? מזמן אין דבר כזה.

לגבי שאר ההמלצות אכן בירור טלפוני יענה על רוב השאלות שלך.

טוב שיש אותך!

ראית את התיקונים שלו?

תודה על ההתייחסות סלימאן...

אז מה עושים עכשיו אם לא השלמה ל20 כדי לקבל את הרישיון של השניים?

ספוקי

New member
פשוט: פאדי לא הכי נחשבים.

אומנם פאדי הוא אירגון הצלילה הכי גדול בעולם, אבל זה לא אומר שהוא הכי נחשב.
1. בארץ לפחות כל האירגונים מיישרים קו עם הסטנדרטים של רשות הצלילה (עוד מהימים שהיה רק אירגון אחד בארץ בשם ההתאחדות הישראלית לצלילה). לצורך הדוגמא, בעוד שבחו"ל קורס צלילה כוכב אחד נערך 3 ימים וכול בערך 3-4 צלילות מים פתוחים, בארץ הוא נמשך 5 ימים וכולל 6 צלילות מים פתוחים.
2. ברמת קורסי הבסיס, אין שום הבדל בין פאדי לבין אירגונים אחרים (בין השאר בעקבות מה שכתבתי בסעיף 1, אבל לא רק). החשיבות היחידה שיש לשם שמופיע על התעודה הוא כאשר מגיעים לקורסי הדרכה. מדריך SSI חייב לעבוד במועדון SSI, מדריך פאדי יעבוד במועדון פאדי וכד'.... וגם אז הדבר החשוב ביותר הוא זהות המדריך ולא שם האירגון שמנפיק את התעודה.
3. על הנייר לפחות, אני אפילו חושב שלפאדי אפילו יש חיסרון משאר האירגונים. על פי הסטנדרטים שלהם, המדריך מאוד מקובע לתכנים של הקורס ולא יכול לזוז מהם מיל. ברוב האירגונים האחרים יש אומנם תכני מינימום, אולם אם המדריך רוצה להעשיר את הידע של החניכים, בין אם בידע, שיעורי תיאוריה, בתרגילים וכד', הוא יכול לעשות זאת, וזאת בניגוד לפאדי שכאמור מאוד מקובעים. אומנם אני יודע על מקרים ששולחים סקרים לחניכים ובודקים שאכן לא היתה חריגה מהסטדנרטים, אבל אני לא יודע עד כמה בארץ מקפידים על זה (יכול להיות שבגלל הסטנדרטים השונים שניכפו ע"י רשות הצלילה פחות מקפידים על זה בארץ ויש יותר חופש פעולה למדריכים).

תודה רבה

טוב לדעת,
תמיד חשבתי שפאדי מוביל בתחום, ורישיון מטעמו תופס/נחשב יותר בהשוואה לשאר ארגוני הצלילה.
תודה ושבת שלום.

dovella

New member
תשובה שלי

אז ראשית מדריך פאדי יכול לעבוד בכל מועדון רק לא ב SSI.
שנית התכנים של פאדי מאפשרים התאמות וגמישות ,
שלישית גם מדריך פאדי יכול להעשיר במידה והוא יכול להעשיר
רביעית פאדי בודקים גם בישראל כי התכנים בקורס בוצעו בפועל

לסיום אם לא יודעים לא חייבים לענות

גילוי נאות : אני מדריך פעיל ובעל תעודה של ארגון פאדי וגם מוסמך להתמחויות

דב

ספוקי

New member
הבהרה:

אולי לא הייתי ברור בהודעה הקודמת שלי, אבל כשכתבתי "פאדי לא הכי נחשבים", התכוונתי שפאדי לא מיוחדים יותר מאחרים, אבל גם לא פחות. ברמה הבסיסית הרמה של כל האירגונים היא פחות או יותר זהה (בין היתר בגלל יישור הקו של רשות הצלילה).

בסיום דבריי הוספתי שעד כמה שידוע לי התכנים של פאדי הם מאוד נוקשים (ושוב, עד כמה שידוע לי הדבר לא השתנה). זאת כנראה בשביל לכסת"ח את עצמם מכל מיני תביעות, בעיקר בארה"ב אבל לא רק (המדריך הדגים תרגיל שלא מופיע בסטנדרטים שלכם... אתם אחראים על פעולות המדריך... תשלמו).
כלומר אם לפי התו"ל של פאדי בקורס כוכב אחד מלמדים הנשמת דו-ווסת והורדת משקולות על פני המים, המדריך לא יכול לתרגל בנוסף גם הנשמת חד-ווסת והורדת משקולות מתחת למים (סתם לצורך הדוגמא, אין לי מושג מה הסטדנרטים המדוייקים). ואם הדברים הם באמת כפי שאני זוכר, אני אישית רואה בכך חיסרון ביחס לאירגונים אחרים שם נקבעים תרגילי חובה, אבל כל מדריך יכול להוסיף תרגילים לפי ראות עיניו וניסיונו.

Cdiver

New member
מועדון צלילה

ימליצו לכאן או לכאן
האם אתה רוצה גם מקום לינה לתקופה ?
האם חשובה לך הנגישות למועדון ?
המועדונים באילת לקורסים של כוכב אחד ושתיים ברובם אם לא כולם עומדים בסטנדרט אין בעיה
המלצה שלי

לקורס כוכב אחד ושתיים

בית ספר לצלילה סיגלה ( יש מקומות לינה כולל הגעה למועדון )
מרינה דיוורס
דיפ סייאם
מאנטה
שוב כולם ברמה גבוהה

המון הצלחה

Dilbert26

New member
עשיתי קורס במרינה דיוורס - ולא כ"כ ממליץ

אמנם ההדרכה היתה טובה אבל ההרגשה של "מפעל" פס ייצור.
יחס מאוד מזלזל לפעמים.
- לא הסכימו לתת לי חליפה ארוכה למרות שקפאתי מקור ורעדתי בכמה מהצלילות
- באחד מהבקרים למרות שהקורס מתחיל ב-9 חיכינו עד 11:30 למדריך שלנו שיחזור מצלילת היכרות/מודרכת או משהו כזה.
- הבטיחו הסעות מהמעדון לעיר אבל בסופו של דבר זה היה "על בסיס מקום פנוי" שלפעמים לא היה ונאלצנו לחכות לאוטובוס או מונית. כנ"ל לגבי הנחה בלינה במלון בלו.
התרשמותי האישית שעדיף לעשות קורס במועדון קטן עם יחס אישי יותר.

למעלה