פשוט: פאדי לא הכי נחשבים.
אומנם פאדי הוא אירגון הצלילה הכי גדול בעולם, אבל זה לא אומר שהוא הכי נחשב.
1. בארץ לפחות כל האירגונים מיישרים קו עם הסטנדרטים של רשות הצלילה (עוד מהימים שהיה רק אירגון אחד בארץ בשם ההתאחדות הישראלית לצלילה). לצורך הדוגמא, בעוד שבחו"ל קורס צלילה כוכב אחד נערך 3 ימים וכול בערך 3-4 צלילות מים פתוחים, בארץ הוא נמשך 5 ימים וכולל 6 צלילות מים פתוחים.
2. ברמת קורסי הבסיס, אין שום הבדל בין פאדי לבין אירגונים אחרים (בין השאר בעקבות מה שכתבתי בסעיף 1, אבל לא רק). החשיבות היחידה שיש לשם שמופיע על התעודה הוא כאשר מגיעים לקורסי הדרכה. מדריך SSI חייב לעבוד במועדון SSI, מדריך פאדי יעבוד במועדון פאדי וכד'.... וגם אז הדבר החשוב ביותר הוא זהות המדריך ולא שם האירגון שמנפיק את התעודה.
3. על הנייר לפחות, אני אפילו חושב שלפאדי אפילו יש חיסרון משאר האירגונים. על פי הסטנדרטים שלהם, המדריך מאוד מקובע לתכנים של הקורס ולא יכול לזוז מהם מיל. ברוב האירגונים האחרים יש אומנם תכני מינימום, אולם אם המדריך רוצה להעשיר את הידע של החניכים, בין אם בידע, שיעורי תיאוריה, בתרגילים וכד', הוא יכול לעשות זאת, וזאת בניגוד לפאדי שכאמור מאוד מקובעים. אומנם אני יודע על מקרים ששולחים סקרים לחניכים ובודקים שאכן לא היתה חריגה מהסטדנרטים, אבל אני לא יודע עד כמה בארץ מקפידים על זה (יכול להיות שבגלל הסטנדרטים השונים שניכפו ע"י רשות הצלילה פחות מקפידים על זה בארץ ויש יותר חופש פעולה למדריכים).