קורס IELTS?

קורס IELTS?

היי, אני מתכננת להגיש טפסים לתואר שני לביה"ס גבוהה לאומנות בבריטניה באוקטובר. הם דורשים 7.0 בIELTS לפחות. אני לא יודעת מה זה אומר בפועל ואני הרי חוסכת בשביל הלימודים ולא בא לי לבזבז כסף שאני אצטרך אח"כ אני תוהה האם כדאי לי לעשות קורס הכנה למבחן.

מצד אחד: האנגלית שלי היא ברמת שפת אם, בזמנו בפסיכומטרי הוצאתי 150 ויצא לי גם לעבוד בחו"ל ושייטעו ויחשבו שאני אמריקאית כי אין לי מבטא. אני רואה טלוויזיה בריטית ללא כתוביות, קוראת פרוזה ללא קושי, ומעולם לא נתקלתי בבעיות במאמרים הספורים באנגלית שהייתי צריכה לקרוא במהלך הלימודים.

מצד שני: אין לי מיומנויות כתיבה ברמה אקדמאית, לא בניתוח מאמר בקטע "יבש", רוב הלימודים שלי היו ישומיים ובעלי אופי יצירתי במוסד שלא כ"כ דוגל במצויינות אקמאית, ככה שאין לי את הבסיס לזה מעבר לקורס שיטות מחקר למדעי הרוח. וכשאני כותבת אני נוטה לאיית לפי האיות האמריקאי. וגם מערער אותי זה שאני לא בטוחה שאני מבינה את מבנה המבחן ומה הם בודקים בדיוק באיזה שלב ולכן לא אדע לכוון את התשובות בהתאם.

אני בטוחה שרבים לפני, עם אנגלית טובה בהרבה משלי, עברו את הדרך הזאת. אז רציתי להתייעץ ולשאול לדעתכם, לנסיונכם וכד', מה כדאי?

zorkine

New member
אפשר לשאול שאלה?

איך בחרת את בית הספר בו את רוצה ללמוד לתואר שני? והאם בחנת גם מקוחות אחרים?

תודה רבה מראש

בכיף

אני רוצה ללמוד תחום מאוד צר, שלא קיים בארץ. אירופה הרבה יותר מדברת אלי מארה"ב, גם ברמת האינטואיציה וגם מבחינת תעסוקה לאחר הלימודים. מאחר ואני לא מסוגלת ללמוד בצרפתית או גרמנית או הולנדית, האופציה היחידה שעומדת בפני היא לונדון.
יש שני מקומות שמציעים את התואר שאני רוצה בלונדון. אני מתכוונת לנסות להתקבל לשניהם כאשר יש לי בבירור עדיפות לזה המפורסם והנחשב יותר.

גברת בץ

New member
מיותר לגמרי לדעתי

אם יש לך אנגלית ברמת שפת אם, לא תהיה לך בעיה לעבור את ה-7.0.
כמו שכתבתי כאן למישהי אחרת ממש אתמול/שלשום, אני ממליצה רק לעבור על ההכנה באתר שלהם כדי להכיר את סוג השאלות.

DEATHRUCTION

New member
קורס בשבילך יהיה מיותר לגמרי

למרות ששווה לדעתי להקדיש לזה כמה ימים ולחפש באינטרנט כל מיני טיפים לאיך להכין את עצמך למבחן.

כי המבחן הזה דורש כמה מיומניות פרט ליכולת הבעה והבנה טובה באנגלית.

כמו לדוגמא שבחלק דיבור נותנים לך נושא ומבקשים ממך לדבר עליו 2 דקות (נותנים לך דקה לחשוב על משהו)- אני לא יודע מה איתך, אבל לא בעברית גם יהיה קשה לעשות את זה- תי דקות זה המון זמן אם אתה לא מוכן לזה טוב...

בחלק של הכתיבה חשוב מאוד לשמור על הפורמט מסויים, שוב, לא ידוע כמה את טובה בהבעה בכתב....אבל חשוב לשמור שם על מבנים, לא לרשום פחות מדי מילים, לענות על השאלה ולא מסביב- אלה דברים שיורדים עליהם הרבה נקודות.

בחלק של השמיעה- משמעים את הקטע רק פעם אחת, אז צריך להכין את עצמך טוב בזמן שנותנים לך לקרוא את השאלות וכ'ו.

בכל מקרה, המבחן הזה דורש טיפה (לא הרבה) מיומנות מעבר לידע של השפה עצמה, אז כדאי ללמוד לזה בצורה כזו או אחרת (אני לא בטוח אם הדוגמאות שנותנים בחוברת רישום זה מספיק)

למעלה