האמת שקצת נגמר לי..
הסכמת איתי והיית כנה מעבר לצפוי, זה מאד לא Conducive לויכוח.
לגבי נקודה 2+3, אולי עכשיו אתה מבין קצת יותר מדוע אני חש (ואני לא לבד בזה) אנטגוניזם כלפי קורסים שונים ומשונים. לי זה לא היה מובן מאליו להוציא 200+ דולר רק על ה - GRE עוד לפני שהתכוננתי דקה. או להוציא עוד 200 דולר על TOEFL, למרות שאני דובר אנגלית מלידה, ילד להורים בריטיים ומורה לאנגלית בעברי, אבל אם אתה סטודנט בינלאומי אז אתה חייב.. ואז עוד 200 דולר על TOEFL שני (!!!), לא בגלל הציון (קיבלתי ציון מושלם), אלא כי אוניברסיטה אחת מתוך אלו שהגשתי אליהם חישבה קצת אחרת את התאריך שבו מותר להיבחן, ועבר יותר מדי זמן. ואז עוד להוציא עוד מאות ולעיתים אלפי דולרים על קורסים, כשאני לא רואה שום הוכחה לכך שהם היו עוזרים לי מעבר למה שהשגתי לבד?
ואז מה קורה? באות חברות מסוימות (או נציגיהם) ובונים בדיוק על החששות שאתה מדבר עליהם, כדי למשוך לקוחות. קצת כמו חברות ביטוח. "תראה, אתה יכול לא לקחת ביטוח חיים, אם אתה רוצה שיום אחד אשתך תישאר בלי כלום כשתיפול מבניין".. "תראה, אתה יכול לא לקחת קורס, אם אתה מוכן לקחת סיכון שלא תתקבל לדוקטורט ותהיה מנקה רחובות". אתה לא תאמין מה שמעתי מחלק מהנציגים של קורסים למבחנים סטנדרטיים.. או אולי כן.
אבל אתה נראה לי בסדר, וגם אני מרגיש יותר טוב אחרי שפרקתי עכשיו. אז יאללה, בהצלחה לכולם.