קורס FULL STACKבג'ון ברייס

קורס FULL STACKבג'ון ברייס

היי כולם, מקווה שהנושא הזה עוד לא נמאס עליכם כי יש לי שאלה:
האם הייתם ממליצים על הקורס הזה בתור קורס שיכול להביא אותי לדרגה של מהנדס בבוא הזמן, ואם כן מה לדעתם השכר בתפקיד שני של בוגר קורס זה?
*לבוגר אין תואר אחר
תודה רבה!!!

vinney

Well-known member
היית הולכת לרופא שעשה קורס של שנה בג׳ון ברייס

במקום ללמוד 7 שנים רפואה?
&nbsp
אני מקווה שלא. למה את חושבת שיהיה לך כיף לנסוע באוטו שמתוכנת על ידי מהנדס שהלך לקורס של חצי שנה בג׳ון ברייס במקום שלוש-ארבע שנות לימודים בתואר במדעים/הנדסה? או להיות מוגנת על ידי טיל שמתוכנת על ידי מתכנת כזה? או לחמם אוכל במיקרו שמתוכנת על ידי מתכנת כזה?
&nbsp
למה דווקא בתוכנה אנשים חושבים שאין שום בעיה בקיצורי דרך?

אני לא מתיימרת להפוך קורס של 11 חודשים לתואר אבל-

אני כן מעוניינת לשמוע דעה קונסטרוקטיבית של איש מקצוע מהשטח שיודע/ת להגיד:
1) האם קיימת דרישה לבוגרי קורסי פיתוח בג'ון ברייס עם נסיון של שלוש שנים ואם כן, באיזה סדר גודל? (כלומר, סוג חברות/ פרוייקטים/ עבודה קבועה וכו)
2) מהן ציפיות השכר של בוגר קורס מסוג זה, שוב פעם עם נסיון מוכח של מספר שנים?
3) איזה ידע מעשי מקבל בוגר תואר מדמח/מהנדס תכנה לעומת בוגר ג'ון ברייס?

שוב פעם, אשמח לקבל דעה עניינית וביקורת בונה ופחות תסכולים אישיים..תודה:)

BlackAdder1

New member
ביצה ותרנגולת

עם נסיון איכותי של שלוש שנים אפשר כנראה למצוא עבודה יחסית בקלות גם ללא תואר - הבעייה היא שיהיה מאוד קשה להתקבל למקומות טובים רק על בסיס הקורס.

בקורסי הפיתוח, ג'ון ברייס מבטיחים עבודה.

משרה ראשונה המהווה מקור לצבירת נסיון בלבד, כמובן.
המטרה בדיון היא להבין האם המסלול הזה של
קורס פיתוח-עבודה ראשונית בהמלצת בית הספר-המשך לתפקיד שני,
תביא אותי לתקרת זכוכית במהירות רבה או שמא תהיה לי אפשרות עם הזמן ליישר קו עם בוגרי תואר מהנדס/מדמח וכו

vinney

Well-known member
בואי נתחיל מהעבודה הראשונה

״מבטיחים״ איך? אני לא מכיר הרבה מעסיקים שמוכנים לשמור משרה מראש למישהו בלי שום נסיון וידע למשך חצי שנה בזמן שהוא מתלמד. מה בדיוק מבטיחים לך שם? ואל תצטטי את איש המכירות - תקראי את החוזה. אני בספק אם מה שאת חושבת שמובטח לך - אכן מובטח.

אחרי שעברת את המשוכה הזאת - נניח שכן תתקבלי לעבוד בג׳ון ברייס. עד כמה איכותי לדעתך יהיה הנסיון בחברת OS שמעסיקה חסרי כל נסיון, בהכשרה עצמית?

כן, אם בכלל תקבלי את התפקיד הראשון שאת חושבת שהוא כבר בכיס שלך - בנסיון שלך להתקבל לתפקיד ה״שני״ בהחלט תתקעי בתקרת זכוכית. לא תהיה לך אפשרות ליישר קו עם בוגרי הנדסת תוכנה/מדמ״ח, לעולם. תמיד תהיי כמה מדרגות מתחת לזה שהתחיל לימודים אקדמיים בזמן שהתחלת את הלימודים בג׳ון ברייס, גם אם תצליחי איכשהו להשתחל למקצוע.

BravoMan

Active member
מבטיחים עבודה? איפה?

האם באמת מציעים לך חוזה חתום ביד שמבטיח משפטית שתועסקי בסוף הקורס?
מפורטים שם תנאי העסקה?
&nbsp
כי אם לא, כל ההבטחות האלה לא שוות הרבה. מה שלא כתוב, לא קיים.
(ולא רק בג'ון ברייס, זה נכון לגבי כל הסכם העסקה בכל מקום, וזה כבר נדון בפורום)
&nbsp
את באמת רוצה דעה עניינית?
ספרי מה הרקע שלך.
&nbsp
אני אחד מאותם אנשים שמעולם לא סיימו תואר, אבל אני עובד בפיתוח תוכנה כבר 11 שנה.
אומנם גם לא סיימתי קורס (כשהתחלתי לעבוד עוד לא ממש קמה תעשיית קורסים כזו, לפחות אני לא שמעתי עליה אז), אבל אני אחד מאותם אנשים שזה אצלם "בדם".
התחלתי לתכנת בגיל 10.
&nbsp
את המשרה הראשונה שבה הסכימו לקבל אותי ללא תואר וללא ניסיון מצאתי תודות להרבה מזל, וכל מה שהיה לי להראות אז היה תיק עבודות צנועה.
החברה ערכה לי מבחן פיתוח שלקח לי שבוע להשלים, אבל התקבלתי.
&nbsp
לא אציין בדיוק כמה הרווחתי בהתחלה, אבל בואי נגדי שזה לא היה קרוב לבוגרים טריים.
כמובן, המשרה היית עדיפה בהרבה כל האופציות האחרות שלי, ולכן נשארתי בה והתקדמתי לאט לאט.
&nbsp
הדרך שלי היית ארוכה ולא קלה, אבל אין לי שום תלונות משום שהמקצוע שלי הוא במקרה גם התחביב שלי. זה משהו שאני מאוד מאוד נהנה לעשות, ונראה שיש לי זיקה אליו. דברים מסוימים פשוט באים לי בקלות.
&nbsp
אז, האם זה גם מצבך?
האם התחום מעניין אותך? האם למדת משהו ממנו בעצמך, ניסית לעשות?
&nbsp
אם תפתחי כל אתר דרושים תראי שכמעת כל משרת פיתוח דורשת תואר.
בד"כ לא בשביל החומר שנלמד שם, אלא כמסננה עבור מחלקת כוח אדם.
&nbsp
מי שאין לו - צריך דרך אחרת להרשים.
המסלול שאת מדמיינת לא באמת קיים, ולא ייתן לך דרך להרשים.
אין שום בטחון שמישהו יעסיק אותך בתום הקורס, ועוד פחות בטחון שזו תהיה משרה איכותית בה תוכלי ללמוד ולהתפתח.

h a j b i

New member
אין ערך להבטחה הזו, בטח לא בג'ון ברייס

דווקא ג'ון ברייס באמת יכולים להבטיח עבודה כי הם שייכים למטריקס ויכולים להעסיק אותך בעצמם.

אבל, הם לא מתחייבים לעשות זאת ולכן אין ערך להבטחה שלהם.

אני מכיר שני בוגרים של הקורס, שניהם טענו שתהליך ה "השמה" של ג'ון ברייס בתום הקורס לא רציני. שניהם מצאו עבודה והיום עובדים בתחום עם כמה שנים ניסיון. שניהם היו עם תארים מתחום המדעים (פיזיקה ומתמטיקה).

לפחות במקרה אחד אני יודע בוודאות שבלי התואר במתימטיקה אותו אחד לא היה מתקבל למשרה הראשונה שלו (שהם היו היחידים שהזמינו אותו אחרי כמה חודשים של חיפושים).

vinney

Well-known member
יש לך נסיון מוכח של שלוש שנים? במה? למה את צריכה קורס אז?

user32

Well-known member
מנהל
תשובות

1. קיימת דרישה לאנשים מוכשרים בעלי נסיון איכותי בפיתוח. הקורס של ג'ון ברייס לא מעלה ולא מוריד.
2. השכר הוא כמו של כל בעל 3 שנות נסיון וזה תלוי במה הנסיון, מאיפה ובאיזה רמה הם, האם יש להם תואר ובמה, איפה הם עבדו ואיזה ידע וכלים רכשו במקום העבודה.
3. ידע מעשי רוכשים תוך כדי נסיון. לא בקורס ג'ון ברייס ולא בתואר מדעי מחשב. ידע תיאורטי והבסיס להנדסה ולמדעי המחשב שהוא בגדר הכרח לרוב העבודות בתחום רוכשים בתואר או בלמידה עצמית. ספציפית לשאלתך: בתואר יש קורסים מתקדמים בעיקר בשנה ג' ופרוייקטי סיום שמכוונים לתעשיה ולידע מעשי. בחלק מהמוסדות זה בשיתוף עם חברות הי-טק.

לאורך השנים יצא לי להדריך הרבה בקורסים של קבוצת ג'ון ברייס ואחרים. הם לא מסוגלים להכשיר אדם מן המניין להיות מתכנת כי זה בלתי אפשרי להפוך לאיש מקצוע תוך כמה מאות שעות הדרכה שמתפרשים על תחומים שונים וללא בסיס תיאורטי. הקורסים שכן הייתי ממליץ עליהם זה אלה שמיועדים לאנשי הי-טק, בעלי תואר או נסיון בתחום, בדרך כלל קורסי העשרה שממוקדים בנושא מאוד מסויים. כמעט תמיד מגיעים אליהם במימון מקום העבודה (לפחות בכל אלה שאני הדרכתי).

בהצלחה

rj111

New member
הכי טוב למציאת עבודה זה להתחיל לקחת קורסים לתואר ראשון

למשל באוניברסיטה הפתוחה.
אני לא מכיר את ג'ון ברייס, אני מניח שהקורסים טובים בשביל הידע שהם נותנים.
אלטרנטיבה שהיא כנראה זולה יותר היא לקחת קורסים באינטרנט.
למשל: https://www.udacity.com/course/full-stack-web-developer-nanodegree--nd004

S h a r k 1 8

New member
הייתי רוצה שהמהנדס שתכנת את הרכב שלי

יידע לכתוב קוד בצורה יעילה, ברורה, מסודרת ויעילה ושידע לבדוק שהקוד שלו עובד בצורה תקינה בכל מיני תרחישים. לצערי הרב, את זה לא לומדים באוניברסיטה.
&nbsp
לכן, ממש לא אכפת לי איפה המהנדס למד.

S h a r k 1 8

New member
נו, באמת...

כשסיימת תואר ידעת לתכנת ברמה שנדרשת בתעשיה? אל תהייה מצחיק.
למדת שיטות לבדיקות תוכנה?
&nbsp

vinney

Well-known member
וודאי, אבל אתה שואל את השאלה הלא נכונה

היה קורס ״בדיקות תוכנה״ שהיה קורס בחירה לתואר, וכמה סדנאות מעשיות בתכנות. שום דבר לא משתווה לנסיון תעשייתי, אבל בהחלט הייתה תשתית ידע.

אחד העם1

New member
אני דווקא ממליץ באופן כללי, אבל.......

לא ממש ברור לי מה זה "דרגה של מהנדס" אבל באופן כללי, וכבוגר אחד מהקורסים האלה אני יכול להעיד שניתן אחריו להשתלב בתעשייה.
זה לא פשוט, דורש שילוב של ראש, תחת וזיקה לתחום, אבל אפשרי.

השכר מתחיל בד"כ מ7-8 אבל עולה במהירות ומדביק שכר בוגר מדמ"ח תוך 3-4 שנים. כמובן שהמקומות השווים חסומים, לפחות בשנים הראשונות...

למעלה