קורס AFF

קורס AFF

אז ככה, אני לפני גיוס (מרץ) והחלטתי לעשות קורס צניחה חופשית של AFF לפני שאני מתגייס, מכיוון שלא יצא לי לצאת לחו"ל ועכשיו כבר אין טעם בגלל החורף... אז החלטתי לעשות את הקורס. אז יש לי כמה שאלות: קראתי באתר של SKYKEF על הקורס ולא הבנתי שם משהו בקשר לצניחות. כתוב שם שאני עושה 7 צניחות בליווי מדריך. מה זאת אומרת בעצם "ליווי מדריך"? האם אני קושר אל המדריך פיזית, למצנח שלו במשך כל 7 הצניחות? או האם הוא רק לידי במצנח אחר, ואני במצנח משלי, והוא מדבר איתי בקשר או משהו כזה...?? עוד דבר שרציתי לדעת, תוך כמה זמן אני מסיים את הקורס? הבנתי שקורס הקרקע נמשך בין 8-9 שעות, אבל הצניחות עצמן, תוך כמה זמן אני יכול לסיים אותם? וכמובן... באיזה ימים/שעות מתבצעות הצניחות? אלה כל השאלות שעולות לי לראש בנתיים... אם יהיו לי עוד אז אני אשאל. אני אודה לכם אם תענו לי...
שחף.

noamk

New member
ווקשה.

"ליווי מדריך" - בזמן הנפילה החופשית אי אפשר לדבר אז הכל מתבצע בסימני ידיים. הליווי עצמו הוא מעין "יד ביד" - המדריכים פשוט מחזיקים אותך משני צדדים - אתה לא קשור - לכל אחד הציוד שלו. מתחת לחופה - לכל אחד יש את החופה שלו - וההדרכה לנחיתה מתבצעת בעזרת קשר. זמנים - אני מאמין שתצטרך להתקשר ולשאול. נ.ב. צה"ל בלב וצה"ל בנשמה זה נפלא, אבל אני יכול לחשוב על כמה דברים יותר טובים במדינה מלבד צה"ל. יש לפחות שתי מסעדות שמגישות אחלה סטייקים.

anao

New member
תשובות

היי שחף. אני מאמין אני יוכל לענות לך על השאלות. אומנם אני לא צנחן ותיק אלה רק צעיר שסיים קורס לפני שבוע וחצי. את הקורס עשיתי בסקייכף... ליווי מדריך- צניחה ראשונה ושניה אתה קשור למדריך כאשר המצנח הו על הגב שלו (מה שמוגדר כ "טנדם"). צניחה שלישית את קופץ עם מצנח משלך על הגב ושני מדריכים קופצים איתך ומחזיקים אותך מהצד במשך הנפילה החופשית עד פתיחת המצנח ואז אתה לבד עם המצנח. כמובן שמלוים אותך מהקרקע עם מכשיר קשר ואומרים לך איך לנחות והכל. מהצניחה הרביעית אתה קופץ רק עם מדריך אחד ועושה את התרגולים שאומרים לך לעשות בהדרכת קרקע לפני הצניחה. צניחה שישית ושביעית אתה שוב עם מדריך אחד אבל הפעם הוא לא מחזיק אותך, הוא נמצא מולך במרחק כמה מטרים רק כדי לוודא שאתה בסדר ולסמן לך מה לעשות במידה וצריך. בקשר לזמן- אפשר לצנוח בימי שישי ושבת. אני סיימתי את הקורס ב 4 שבועות (באתי רק שבתות). זה מאוד תלוי כמה צניחות אתה עושה כל פעם שאתה מגיע. נניח שאתה בא פעם בשבוע ועושה כל פעם 2 צניחות אז אתה מסיים ב 4 שבועות אבל אפשר כמובן בפחות. זה תלוי בך... וכמובן במזג האויר. לא צונחים בגשם ורוחות חזקות. אני מאוד נהנתי מהקורס, ממליץ בחום רב. בקשר לשעות הכי טוב שתתקשר למועדון ותברר מתי מתחילים קורס קרקע, ותברר עוד פרטים שאתה רוצה. יש שם אנשים כל יום אז אתה יכל להתקשר. מקווה שעניתי לך על השאלות. המשך שבוע נעים

lilo a

New member
גם אני מתגייסת בקרוב...

ומתה לעשות את הקורס AFF לפני הגיוס,קפצתי פעם אחת טנדם בSKY KEF וזה היה מדהים!
אבל יש לי עוד שאלה אחת ובקשה אחת- כמה עולה קורס כזה?
ואם אפשר- ראיתי שבאתר של פרדייב יש ווידאו של הקורס ותהיתי אם אפשר להוסיף עוד כמה תצלומים של הקורסים..
תודה

lilo a

New member
עוד שאלה...

גם אני מתגייסת בקרוב וממש ממש רוצה לעשות קורס לפני הגיוס. עשיתי קפיצת טנדם ב-SKY KEF והיה מדהים- ועכשיו היעד הבא זה קורס!
אז השאלה שלי היא כמה קורס AFF עולה? ובקשה ראיתי באתר של פרדייב ווידאו של הקורס ותהיתי אם יש בעוד אתרים תצלומים כאלה... תודה :)

adam777

New member
עוד תשובה

אני מזמין אותך לראות גם את הסרט שלי מהקורס בפרדייב בקיץ האחרון.

lilo a

New member
../images/Emo13.gif תודה רבה!!!../images/Emo51.gif

איזה מגניב....וניראה מפחיד לאללה אבל אני חייבת לנסות!!!!

עוד משהו שעניין אותי...

אחרי שאני מסיים את הקורס (7 צניחות), כתוב שאני צריך להשלים 18 צניחות (ובפרדייב כתוב 13...? מה הקטע הזה באמת?), בשביל לקבל את התעודת צנחן קבועה. אז כמה עולה לי צניחה אחת אחרי שאני מסיים את הקורס? והאם אחרי שאני מסיים את ה18 (13?) צניחות ומבקל תעודת צנחן אז המחיר עולה? יורד? נשאר קבוע?... בקיצור כמה עולה לצנחן עם תעודה לצנוח?

ההסבר

הי שחף, ההסבר הוא מאוד פשוט, עד לפני כמה שנים להוציא רישיון צניחה עפ"י אגוד הצניחה האמריקאי USPA נדרשו 20 צניחות. מאחר ואגוד הצניחה הישראלי אינו גוף שמחזיק מדריכי צניחה לבניית הנהלים, האגוד פשוט "מעתיק" המלצות של אגודים אחרים. אגוד הצניחה האמריקאי, בבדיקות האחרונות שלו החליט לשדרג את המצב, בנה תוכנית בשם ISP שבה מוגדר תהליך לימוד מאוד מדוקדק להוצאת רישיון צניחה A, ובעקבות זאת העלה את הרף לרישיון A ל 25 צניחות. לא יודע להגיד לך אם האגוד הישראלי בחן את המצב שוב לאחרונה או השאיר את כמות הצניחות ב 20 כי ככה זה נשאר. באתר של Paradive כתוב השלמה של 13 לרישיון הישראלי ובאתר של SkyKef כתוב 18 לרישיון האמריקאי. בכל מקרה את הרישיונות של שני האגודים תוכל לקבל בשני המועדונים

למעלה